to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:49 | 25.03.2020

Πολιτική

Δ. Βίτσας: Να εφαρμοστούν άμεσα οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

«Σήμερα ο γιορτασμός της Εθνικής μας επετείου για την απόκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας και της ελευθερίας της χώρας μας, δείχνει ότι όταν κάτι το θέλεις πολύ και παλεύεις γι’ αυτό στο τέλος το καταφέρνεις»


Διαβάστε τα κύρια αποσπάσματα από την συνέντευξη του βουλευτή Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών και αντιπροέδρου της Βουλής, Δημήτρη Βίτσα, στον ρ/σ «105,5 στο ΚΟΚΚΙΝΟ»:

Σήμερα ο γιορτασμός της Εθνικής μας επετείου για την απόκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας και της ελευθερίας της χώρας μας, δείχνει ότι όταν κάτι το θέλεις πολύ και παλεύεις γι’ αυτό  στο τέλος το καταφέρνεις.

Για τις συνθήκες που επικρατούν τώρα στις στρατιωτικές μονάδες με αφορμή την επιδημία του Κορωνοϊνού:

Τόσο η  ΕΠΕΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ  όσο εγώ και ο σ. Θ. Δρίτσας καθώς και όλα τα αρμόδια στελέχη του κόμματος έχουμε επικοινωνία με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις επ’ αυτού.

Για εμάς είναι σαφές ότι πρέπει να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα εξασφαλίζουν στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και στα στρατευμένα  παιδιά μας  τις κατάλληλες συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης.

Μάλιστα καταθέσαμε συγκεκριμένες ιδέες που αφορούν την λειτουργία των στρατιωτικών εργοστασίων  και την συμβολή τους στην αντιμετώπιση της κρίσης, ώστε κανένα στρατόπεδο να μην αποτελέσει χώρο εξάπλωσης της επιδημίας.

Αυτό προϋποθέτει γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό  και  αυξημένη ετοιμότητα  στα στρατιωτικά νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα.

Σχετικά με την κατάσταση που διαμορφώνεται στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα:

Αύριο 26 Μαρτίου 2020 συζητείται στη Βουλή νομοσχέδιο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου που νομιμοποιεί τις δύο ΠΝΠ του Φεβρ. 2020, δηλαδή κυρίως  τις επιτάξεις και την αναβολή εξέτασης του ασύλου.

Είναι απαράδεκτες πράξεις και από πολιτική και από νομική άποψη.

Βεβαίως και ο ΣΥΡΙΖΑ θα το καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Είχαμε την δυνατότητα στην συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή να ζητήσουμε  να ληφθούν κατεπείγοντα μέτρα ιδιαίτερα στα ΚΥΤ, μια που οι συνθήκες τόσο μέσα όσο και στις παρυφές αυτών, είναι απαράδεκτες.

Τα μέτρα λοιπόν ακόμα και αυτά του περιορισμού των μετακινήσεων, είναι διαφορετικά εκεί και διαφορετικά σε αυτούς που μένουν στο «ΕΣΤΙΑ», στα ξενοδοχεία κλπ όπου και πρέπει να ισχύει ότι και για τους υπόλοιπους πολίτες.

Το γεγονός ότι έχει καθυστερήσει πολύ η αποσυμφόρηση των νησιών κάνει την κατάσταση  ακόμα δυσκολότερη.

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΕ 15.000 ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΦΤΑΣΕΙ 40.000

Είναι αστείο ο κος Μηταράκης να συγκρίνει την σημερινή κατάσταση με αυτήν που υπήρχε πριν τρεις μήνες. Η σύγκριση πρέπει να αφορά τον Ιούλιο 2019.

Το σημαντικό είναι ότι αυτή η ιστορία με την καθυστέρηση της εξέτασης ασύλου, είναι αντίθετη τόσο  με τους κανόνες δικαίου, όσο και με τους κανόνες ανθρωπιάς.

Η ξενοφοβική  εμμονή  της κυβέρνησης την οδηγεί στη λήψη  λαθεμένων  αποφάσεων και ενεργειών.

Για τα μέτρα που αφορούν την πανδημία και είναι σε εξέλιξη:

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ  ΑΤΥΧΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ.

Είναι κλασικό παράδειγμα λάθους της όλης διαδικασίας.

Δεν μπορεί το δόγμα μας να είναι «… πεθαίνουμε στο σπίτι…»

Εμείς δια στόματος και του προέδρου Αλέξη Τσίπρα και των αρμοδίων στελεχών, καταθέσαμε θαρραλέες προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Προτάσεις που πρέπει να παρθούν  τώρα και όχι σταδιακά και αποσπασματικά.

ΕΜΕΙΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΜΕ ΤΟ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΤΩΝ 37 ΔΙΣ ΕΥΡΩ…

Αν  εφαρμοστούν τώρα τα μέτρα, έχουμε περισσότερες πιθανότητες να βγούμε σχετικά αλώβητοι από αυτή την κρίση.

Έστω και με μια ιεράρχηση θα πρέπει να χρησιμοποιούνται περισσότερα test ανίχνευσης του ιού, επικεντρώνοντας την προσοχή στους εργαζόμενους των Σούπερ Μάρκετ, τους αστυνομικούς κλπ.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΟΡΘΙΑ  Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)