to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:54 | 20.12.2021

Πολιτική

Δ. Βίτσας: Μέτωπο των δημοκρατικών δυνάμεων απέναντι στη δεξιά και το νεοφιλελευθερισμό

«Αυτή τη στιγμή η χώρα μας και ο Ελληνικός λαός βρίσκεται κάτω από δύο πανδημίες» τόνισε σε συνέντευξή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN TV»


Ο κ. Βίτσας είπε μεταξύ άλλων:

«..Αυτή τη στιγμή η χώρα μας και ο Ελληνικός λαός βρίσκεται κάτω από δύο πανδημίες.

Η μια είναι η υγειονομική πανδημία, η οποία δυστυχώς έχει στείλει στο θάνατο κοντά στους 20 χιλ συμπολίτες μας, δηλαδή σχεδόν μια μεγάλη πόλη, χωρίς ουσιαστικά να λαμβάνονται μέτρα για την αντιμετώπισή της, τη στιγμή που εμείς , επανειλημμένα έχουμε προτείνει μέτρα που αφορούν το ΕΣΥ, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, την παιδεία και άλλους τομείς της ζωής μας και η κυβέρνηση κινείται στη λογική του ΄΄βλέποντας και κάνοντας΄΄.

Συγχρόνως, έχουμε σε εξέλιξη την πανδημία της ακρίβειας.

Πέρα από την αύξηση της τιμής της ενέργειας, μόλις λίγες μέρες πριν, οι ιδιοκτήτες των μεγάλων αλυσίδων λιανεμπορίου μίλησαν για ραγδαία αύξηση στις τιμές των προϊόντων, κυρίως αυτών που περιλαμβάνονται στο καλάθι του «λαϊκού νοικοκυριού», τόσο για τον Δεκέμβρη όσο και για τον Ιανουάριο.

Συνεπώς θα πρέπει να παρθούν μέτρα πάνω σε αυτό, ενάντια στον ισχυρισμό της κυβέρνησης για τον υποτιθέμενο παρωδικό χαρακτήρα του φαινομένου της ακρίβειας…»

Για  το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για προσφυγή σε πρόωρες εκλογές ο Δημ. Βίτσας τόνισε:

«..Αποτελεί υπεκφυγή και  εφεύρεση του κου Μητσοτάκη σε επίπεδο επιχειρημάτων, ότι ζητήσαμε προσφυγή σε πρόωρες εκλογές εξ αιτίας της δημοσκοπικής ανόδου του ΚΙΝΑΛ.

Εύκολα παρατηρεί κάποιος ότι ακόμα και αν αθροίσει τα ποσοστά των δημοκρατικών-προοδευτικών κομμάτων αυτών των δημοσκοπήσεων που χρησιμοποιούνται σαν πολιτικά εργαλεία, είναι περισσότερα αυτών της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης μαζί.

Άρα δεν φαίνεται να ισχύει η συγκεκριμένη ΄΄πολιτική της αριθμητικής΄΄.

Είναι ευγενής η προσπάθεια κάθε κόμματος να αυξήσει τα ποσοστά, την επιρροή και τη δύναμή του, αλλά η πραγματική δύναμη φαίνεται στην αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων της κοινωνίας.

Άλλωστε το ΚΙΝΑΛ και ο νέος ηγέτης του, τώρα θα αποδείξουν το τι προτείνουν και τι πρεσβεύουν.

Σε αυτό λοιπόν το επίπεδο και από τη στιγμή που δεν έχουν μιλήσει για αυτά τα ζητήματα, δεν μπορώ να τους δω ως αντίπαλο.

Απομένει να δούμε την προσφορά που θα κάνουν σε ένα κοινό μέτωπο απέναντι στη Δεξιά και το νεοφιλελευθερισμό..»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)