to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:09 | 12.03.2016

Πολιτική

Δ. Βίτσας: Μεγαλύτερη συνδρομή όλων των εμπλεκομένων φορέων για την αντιμετώπιση του προσφυγικού

Περισσότερες προτάσεις από τους δήμους για μικρότερους χώρους φιλοξενίας, ταχύτερους ρυθμούς για τη δημιουργία των 20.000 θέσεων μεγαλύτερης διάρκειας φιλοξενίας -που χειρίζεται "αρκετά καλά" η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ- και περισσότερους διερμηνείς, καθώς και μεγαλύτερη ιατρική φροντίδα στην Ειδομένη για την αποσυμφόρηση της, ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας σε συνέντευξή του στο Mega.


«Εμείς χημικά και βία σε παιδιά και σε ανθρώπους που ξέφυγαν από τον πόλεμο και προσπαθούν να βρουν καταφύγιο δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε«, τόνισε ο κ. Βίτσας και συμπλήρωσε: «Εμείς λέμε πως ανεξάρτητα από την απόφαση (της συνόδου κορυφής στις 17 και 18 Μαρτίου), υπάρχουν τρεις καταυλισμοί, δηλαδή κέντρα φιλοξενίας, πολύ κοντά στην περιοχή, στο Χέρσο, στη Νέα Καβάλα και στα Διαβατά. Επίσης διαμορφώνεται πολύ κοντά στην περιοχή νέα δομή φιλοξενίας, στα Γιαννιτσά».

Αναφερόμενος δε γενικότερα στη διαχείριση του προσφυγικού, είπε: «Εμείς προσπαθούμε, όπως και στη Σμύρνη, αλλά και στη σύνοδο στις 17-18 του μήνα, να υπάρξει μια απόφαση η οποία να βάζει κάποια συγκεκριμένα δεδομένα, που να σταματήσει τις προσφυγικές ροές ή να τις ελαχιστοποιήσει. Από την άλλη, το ίδιο το ΝΑΤΟ, έχει τη δυνατότητα, να επιθυμεί αλλά και να πιέζει, για τη μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία των χωρών».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε, επίσης, ότι «τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας τα υπερασπίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις και δεν τίθενται υπό καμία αμφισβήτηση»

Τέλος, ο κ. Βίτσας σχολίασε ότι για να λυθεί το πρόβλημα των προσφυγικών ροών «χρειάζεται και διεθνής διπλωματία και αποφάσεις και δράσεις. Το να κάθεται ένα πολιτικό κόμμα, η αντιπολίτευση, και να κάνει τη δουλειά του ρεπόρτερ, δεν νομίζω ότι αυτό ωφελεί». Επανέλαβε δε ότι για να αποκατασταθούν πλήρως τα πράγματα θα απαιτηθεί μεγάλο χρονικό διάστημα και όχι 2-3 μήνες, υπενθυμίζοντας την περίπτωση του σεισμού της Αθήνας, όποτε απαιτήθηκε διάστημα 2 ετών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)