to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:18 | 31.01.2023

Πολιτική

Δ. Βίτσας: Ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγε και η GREEK MAFIA (βίντεο)

«Από τα διάφορα δημοσιεύματα, είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχαν συνεννοήσεις μεταξύ ανώτερων στελεχών της Αστυνομίας και ανθρώπων του οργανωμένου εγκλήματος»


Σημεία από τη συνέντευξη του Δημήτρη Βίτσα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δυτικού Τομέα Αθηνών, στον τηλεοπτικό σταθμό  KONTRA CHANNEL:

«Αρχικά θα ήθελα να εκφράσω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του υποσμηναγού και στις ένοπλες δυνάμεις συνολικά, για το τραγικό ατύχημα στην πολεμική αεροπορία, με την ελπίδα, αν και δύσκολο, να βρεθεί ζωντανός ο κυβερνήτης του αεροσκάφους. Είναι φανερό ότι κυριολεκτικά έπεσαν στο πεδίο της μάχης, μια που εκπαιδεύονται όπως ακριβώς θα δώσουν τη μάχη.

Σχετικά με το ζήτημα των υποκλοπών, ο κος Ράμμος ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής να έρθει και να ενημερώσει ως όφειλε. Τι πάει να πει λοιπόν “αυτόκλητος” προσκεκλημένος όπως ατυχώς τον χαρακτήρισε ο κος Τασούλας;

Η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου της Βουλής, δεν αποτελεί θέσφατο στην συγκεκριμένη περίπτωση. Εξάλλου , πολλές φορές η ΝΔ έχει ψηφίσει διατάξεις που είναι ενάντια στη γνωμάτευση της  Νομικής υπηρεσίας της Βουλής. Ας καταλάβουμε όμως ότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μια διαδικασία συμψηφισμών. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι όταν εκτοξεύεται μια κατηγορία, αυτή δεν αντιπαλεύεται με μια άλλη, πετώντας την μπάλα έξω από το γήπεδο. Όποιος πιστεύει από τους έξι εμπλεκόμενους ότι θίγεται με την στάση του κ. Ράμμου, μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια. Όμως το σοβαρό ζήτημα είναι αν αυτοί οι άνθρωποι παρακολουθούνταν ή όχι και αν αυτή η παρακολούθηση ήταν νόμιμη και όχι απλά νομότυπη.

Και φυσικά είναι αστείος ο ισχυρισμός της ΝΔ ότι ο κος Ράμμος προαλείφεται για υποψήφιος Βουλευτής με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η Δικαιοσύνη θα πρέπει τάχιστα να καταπιαστεί με αυτά τα ζητήματα. Υπάρχει πρόβλημα για το πολίτευμα και δεν χωρούν χρονικές καθυστερήσεις. Ούτε είναι το θέμα σε ποιους δικαστικούς έχουμε εμπιστοσύνη και σε ποιους όχι. Απλά ο κ. Ντογιάκος θα πρέπει να επιτελέσει το ρόλο του. Ήδη σε πάρα πολλές περιπτώσεις, έχουμε πολύ μεγάλα χρονικά κενά και καθυστερήσεις.

Οι παραιτήσεις των κκ Δημητριάδη και Κοντολέοντα, δεν σηματοδοτούν επι της ουσίας την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης. Τι θα γίνει λοιπόν με τον κ. Κουκάκη και τον κ. Ανδρουλάκη; Τι θα γίνει με τον κ. Κύρτσο, τον κ. Τέλλογλου κλπ; Τι θα γίνει με τον ΑΓΕΕΘΑ κ. Φλώρο;

Εκτός των άλλων, σήμερα έρχονται και προστίθενται οι περιπτώσεις της κ. Μπακογιάννη, του Δημάρχου Αθηναίων και της Αλεξίας Μητσοτάκη. Καθώς και οι αποκαλύψεις του κ. Λαμπρόπουλου στο Βήμα της Κυριακής για την  Greek Mafia.

Ήταν το κλίμα στραβό με την ακρίβεια και τη διόγκωση των ανισοτήτων, ήρθαν και αυτά που δημιουργούν ένα ιδιαίτερα τοξικό κλίμα.

Από τα διάφορα δημοσιεύματα, είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχαν συνεννοήσεις μεταξύ ανώτερων στελεχών της Αστυνομίας και ανθρώπων του οργανωμένου εγκλήματος.

Ζητάμε την παραίτηση του κ. Θεοδωρικάκου γιατί ως πολιτικός υπεύθυνος όφειλε να γνωρίζει ότι αφορά το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.  Η μεταφορά της υπόθεσης στη δικαιοσύνη, δεν τον απαλλάσσει από τις πολιτικές του ευθύνες».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)