to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:56 | 06.10.2022

Πολιτική

Δ. Βίτσας: Η στοχοποίηση των Εξαρχείων αποτελεί αυταρχική απάντηση της κυβέρνησης σε κάθε έκφραση αντίστασης (βίντεο)

«Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει στοχοποίηση της ευρύτερης περιοχής των Εξαρχείων και μάλιστα φαίνεται να εξελίσσεται μια εντολή αυταρχικής αντιμετώπισης, απέναντι σε οτιδήποτε προβάλει κάποιου είδους αντίσταση. Επιδεικνύει λοιπόν η αστυνομία όλο και περισσότερο μια ανεξήγητη επιθετικότητα, που έχει να κάνει με τις κατευθύνσεις κάθε φορά που παίρνει από την πολιτική ηγεσία»


Σημεία συνέντευξης του Δημήτρη Βίτσα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δυτικού Τομέα Αθηνών, στον τηλεοπτικό σταθμό  KONTRA CHANNEL:

«Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει στοχοποίηση της ευρύτερης περιοχής των Εξαρχείων και μάλιστα φαίνεται να εξελίσσεται  μια εντολή αυταρχικής αντιμετώπισης, απέναντι σε οτιδήποτε  προβάλει κάποιου είδους αντίσταση. Επιδεικνύει λοιπόν η αστυνομία  όλο και περισσότερο μια ανεξήγητη επιθετικότητα, που έχει να κάνει με τις κατευθύνσεις κάθε φορά που παίρνει από την πολιτική ηγεσία.

Συνεπώς, τόσο ο Υπουργός όσο και ο αρχηγός της αστυνομίας θα πρέπει να τα ξανασκεφτούν όλα αυτά και να τοποθετηθούν συγκεκριμένα.»

Σχετικά με τα “ευρήματα” των δημοσκοπήσεων:

«Θα ήταν τελείως λάθος ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να κρύβει τις αδυναμίες του πίσω από τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων. Ο Αλέξης Τσίπρας σε πρόσφατη συνέντευξή του, έδωσε μια πολύ σωστή, αλλά μάλλον υπερβολικά εκτενή απάντηση όσο αφορά τις δημοσκοπήσεις. Εδώ  έχουμε να κάνουμε με μια παγκόσμια κατάσταση και θα ήταν λάθος να περιοριστούμε στην Ελληνική πραγματικότητα, τη στιγμή που μόλις χθες έχουμε το παράδειγμα της Βραζιλίας, όπου ο Λούλα, αντί να πάρει την Προεδρεία με μεγάλη ευκολία από την πρώτη εκλογή, οδηγείται σε δεύτερο γύρο με τον ακροδεξιό Μπολσονάρο.

Με εντυπωσιάζει όμως το γεγονός ότι οι ίδιες οι εταιρίες δημοσκοπήσεων, ενώ θα έπρεπε αυτές πρώτα  να ελέγχουν  τον εαυτό τους, δε φαίνεται να το κάνουν. Συνεχίζουν να δουλεύουν χρησιμοποιώντας λανθασμένες χρονοσειρές κάτι που αποδεδειγμένα  οδηγεί σε λάθος ευρήματα.

Σε κάθε περίπτωση, στις δημοσκοπήσεις θα πρέπει  να δίνουμε το βάρος που τους αρμόζει, παίρνοντας υπόψη κυρίως τα ποιοτικά τους στοιχεία. Έχουν βέβαια από καιρό πάψει να αποτελούν τη “φωτογραφία” της στιγμής και από πολλές εταιρίες γίνεται προσπάθεια, όχι να αποτυπώσουν τη φωτογραφία της στιγμής αλλά να διαμορφώσουν αυτή τη φωτογραφία. Να παίρνουμε εν ολίγοις υπόψη αυτά τα στοιχεία στα οποία η κοινωνία μας αποδίδει ευθύνες (όπως λχ το γεγονός ότι δεν “πείθουμε” όσο πρέπει σαν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όσο αφορά την αναπτυξιακή μας λογική, ενώ αντίθετα πείθουμε στα ζητήματα της κοινωνικής πολιτικής κλπ).»

Για το σκάνδαλο των υποκλοπών:

«Ανεξάρτητα από τις προσπάθειες ορισμένων κύκλων να οδηγήσουν την κατάσταση αλλού, εμείς θα πρέπει να επισημαίνουμε ότι η Pega θα έρθει για έρευνες στην Ελλάδα, θα γίνουν συναντήσεις με διάφορους παράγοντες του πολιτικού συστήματος (και μάλιστα με ορισμένους οι οποίοι δεν κλήθηκαν  καν  στην εξεταστική επιτροπή με ευθύνη της ΝΔ).

Ότι και να ισχυρίζεται κάποιος, εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε ένα διπλό σκάνδαλο: της παρακολούθησης πολιτικών και άλλων προσώπων χωρίς να δίνεται μια ευθεία και καθαρή απάντηση για τη σκοπιμότητά της από τη μια  και στο σκάνδαλο της συγκάλυψης από την άλλη. Όμως αυτή η υπόθεση θα πάει μακριά, ανεξάρτητα από τις προθέσεις της ΝΔ, όχι μόνο υπαιτιότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και  των άλλων πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης,  αλλά κυρίως λόγω κάποιων ανθρώπων που θέλουν να ζουν σε ένα καθαρό πολιτικό σύστημα και που  τολμούν να κάνουν ακόμα  ερευνητική δημοσιογραφία.

Κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι όλα αυτά συνέβαλαν στην απαξίωση της πολιτικής.

Και αντί να επικεντρώνουμε στο γεγονός του ερχομού της Pega, ασχολούμαστε με την ανάρτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη κλπ. Έτσι εξηγείται και η άμεση επίθεση του προέδρου της επιτροπής απέναντί του, ο οποίος τυγχάνει να είναι και μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Η ουσία λοιπόν της υπόθεσης θα ήταν, αντί η ΕΥΠ να παρακολουθεί πολιτικά πρόσωπα και δημοσιογράφους, να έρθει και να ενημερώσει έγκαιρα την Κυβέρνηση για το Τουρκο-Λυβικό σύμφωνο, ώστε να παρθούν μέτρα και όχι να βρισκόμαστε απροετοίμαστοι.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)