to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:49 | 20.02.2016

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Δ. Βίτσας: Η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο είναι στη βάση συγκεκριμένης αποστολής

Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ και υπό αυτή την έννοια, το ΝΑΤΟ σε επίπεδο στρατηγείων είχε και έχει συνεχή εικόνα για τη δραστηριότητα που υπάρχει και πραγματοποιεί ασκήσεις», είπε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Επένδυση»


«Εμείς είμαστε αυτοί που πάντα θέλαμε το ΝΑΤΟ να βλέπει "ιδίοις όμμασι" τη συμπεριφορά της Τουρκίας», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σχολιάζοντας την παρουσία της βορειοαντλαντικής συμμαχίας στο Αιγαίο.

«Η παρουσία της ΝΑΤΟϊκής δύναμης στο Αιγαίο, με τη μορφή που θα πάρει όταν ολοκληρωθεί και τεθεί σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο, είναι στη βάση συγκεκριμένης αποστολής. Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ και υπό αυτή την έννοια, το ΝΑΤΟ σε επίπεδο στρατηγείων είχε και έχει συνεχή εικόνα για τη δραστηριότητα που υπάρχει και πραγματοποιεί ασκήσεις», είπε ο αναπληρωτής υπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Επένδυση».

Προσέθεσε, ακόμη, ότι «η παρουσία του ΝΑΤΟ στον θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου δεν είναι κάτι καινούριο», ενώ επεσήμανε ότι σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε «έκτακτες συνθήκες». «Στόχος μας είναι να γίνει η διαχείριση αυτού του τεράστιου ανθρωπιστικού και διεθνούς προβλήματος μέσα σε ευρωπαϊκό πλαίσιο, που συνάδει με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό αλλά και με τις αρχές της αλληλεγγύης και τις συνεργασίες με τους Ευρωπαίους εταίρους μας», τόνισε.

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει ανησυχία για «εξαγωγή της κρίσης» στο Αιγαίο, από πλευράς Τουρκίας, ο Δημήτρης Βίτσας απάντησε ότι ελπίζει πως «δεν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις από εχέφρονες ανθρώπους», ωστόσο, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα.

Τέλος, σχετικά με τυχόν κλείσιμο των συνόρων, ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι «η Συνθήκη Σένγκεν πρέπει να εξακολουθήσει και τα σύνορα πρέπει να μείνουν ανοικτά, ιδιαίτερα για την υποδοχή και το ασφαλές καταφύγιο των προσφύγων με βάση τη Συνθήκη της Γενεύης».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)