to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:53 | 21.04.2021

Πολιτική

Δ. Βίτσας: Η καμπούρα των ευθυνών τους

«Όταν προτείναμε να γίνονται μαζικά test η κυβέρνηση ισχυρίζονταν ότι δεν χρειάζονται. ‘Όταν λέγαμε να αυξηθούν οι ΜΕΘ , μας έλεγαν ότι είναι πεταμένα λεφτά και προτιμούσαν να ΄΄παίζουν΄΄με τους αριθμούς», τόνισε σε συνέντευξή του ο Δ. Βίτσας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ


Η συνέντευξη του Δ. Βίτσα, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στο  σταθμό ραδιοφωνικό σταθμό «ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ 90,4 FM»:

«..Ενώ η κυβέρνηση λέει ότι θα ανοίξει τον  τουρισμό στις 14 Μαΐου, τα καταστήματα της εστίασης παραμένουν κλειστά σχεδόν δέκα μήνες.

Το βασικό ζήτημα είναι πως η εστίαση, κορυφαία ανάμεσα και σε άλλες οικονομικές λειτουργίες, έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα.

Είναι λοιπόν αναγκαίο, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και περιοριστικά μέτρα,  να ανοίξει η εστίαση αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους.

Στο βαθμό που θα είναι ανοικτή και  κάτω από περιορισμένους όρους, όπως ισχυρίζονται και πολλοί ειδικοί, δεν θα έχουμε το αρνητικό φαινόμενο των κορονοπαρτυ στις πλατείες, ή μεγάλες συγκεντρώσεις σε ανοιχτούς αλλά και σε κλειστούς χώρους.

Αν κοιτάξουμε τους αριθμούς καθώς και τις προτάσεις που της έχουν υποβληθεί από πέρυσι τον Μάρτιο, φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν προάσπισε τη δημόσια υγεία και η διαχείριση που έκανε ήταν η χειρότερη δυνατή.

Όταν προτείναμε να γίνονται μαζικά test η κυβέρνηση ισχυρίζονταν ότι δεν χρειάζονται.

‘Όταν λέγαμε να αυξηθούν οι ΜΕΘ , μας έλεγαν ότι είναι πεταμένα λεφτά και προτιμούσαν να ΄΄παίζουν΄΄με τους αριθμούς.

Αυτή τη στιγμή έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό διασωληνωμένων από την αρχή της πανδημίας. Η κυβέρνηση λοιπόν, ας μη κοιτά την καμπούρα των ευθυνών της και νομίζει ότι βλέπει τον λόφο απέναντι.

Εμείς λέμε ότι το μοντέλο που ακολούθησαν, άλλοτε κρυπτόμενοι πίσω από την επιτροπή, άλλοτε παραχαράσσοντας τις προτάσεις της και άλλοτε επιβάλλοντας την άποψή τους, έχει αποτύχει παταγωδώς.

Δεν λέμε ότι επιθυμούν νεκρούς. Όμως το μοντέλο αντιμετώπισης που ακολούθησαν δημιουργεί νέες εστίες της πανδημίας.

Η κυβέρνηση και ο κος Μητσοτάκης, κάνοντας συνεχείς αρνητικές ενέργειες, πηγαίνοντας ανέμελα στην Ικαρία, στην Πάρνηθα κλπ, έχουν καταφέρει να απολέσουν την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και ιδιαίτερα της νεολαίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις χθες, μετά τη συνάντηση του κου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο, δόθηκαν με μορφή ΄΄ παραπολιτικών΄΄, κατευθύνσεις, χωρίς να ρωτηθούν οι επιδημιολόγοι.

Αν όπως ισχυρίζεται, παίρνει υπόψη του τις προτάσεις των επιστημόνων, γιατί δεν δίνει τα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιτροπής;

Κάποτε ο κος Τσιόδρας ήταν άγιος και τώρα είναι αποδιοπομπαίος τράγος…»

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις:

«…Το Γαλλικό ερευνητικό σκάφος που παρενοχλήθηκε από Τουρκικό πολεμικό πλοίο, ήταν εντός της Ελληνικής ΑΟΖ  και χωρίς αμφιβολία υπήρξε παραβίαση της Ελληνικής κυριαρχίας.

Το ελάχιστο που θα μπορούσε να γίνει ήταν να κληθεί ο Τούρκος πρέσβης και να γίνει διαμαρτυρία καθώς επίσης και να γίνουν διαμαρτυρίες στα διεθνή φόρα.

Φαίνεται ότι η κα Πελώνη δεν τα γνωρίζει αυτά τα θέματα.

Το γεγονός ότι το Γαλλικό σκάφος ήταν στην Ελληνική ΑΟΖ συνιστά παραβίαση και ο Τουρκικός ισχυρισμός  βασίζεται στο παράνομο Τουρκολυβικό  σύμφωνο συνεργασίας.

Ο ισχυρισμός της Τουρκίας είναι αντίθετος με το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θαλάσσης.

Τα ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να λύνονται  με στόχο την ειρήνη, στη βάση όμως του διεθνούς δικαίου, της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας και της εθνικής μας αξιοπρέπειας.

Βασική προϋπόθεση είναι να παίρνονται υπόψη και τα τρία αυτά σκέλη μαζί και όχι μεμονωμένα το καθένα, μια που υπάρχουν και οι ΄΄γίγαντες΄΄ της Ελληνοφροσύνης, που εκφράζονται μέσω του πληκτρολογίου του υπολογιστή τους.

Μέσα στους κόλπους της κυβέρνησης υπάρχουν δύο-τρείς διαφορετικές φωνές σχετικά με την τακτική διαχείριση των εθνικών μας θεμάτων και της εξωτερικής μας πολιτικής, κάτι που αποτελεί πρόβλημα.

Οι σωστές δηλώσεις Δένδια, δεν μπορούν να κρύψουν τον χωρίς στρατηγική αμυντικό χαρακτήρα της εξωτερικής μας πολιτικής.

Κάνουν τις προκλήσεις οι ΄΄φίλοι΄΄ και ΄΄σύμμαχοι΄΄ Τούρκοι και εμείς απλά απαντάμε.

Αντίθετα, αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια πιο ΄΄επιθετική΄΄ πολιτική στρατηγική.

Θέλω να θυμίσω τις  αντίστοιχες απαντήσεις του Αλέξη Τσίπρα και του Προκόπη Παυλόπουλου προς τον Ερντογάν κατά την τελευταία επίσκεψή του στη χώρα μας.

Επιπλέον, αξίζει να θυμηθούμε τη  δράση του Νίκου Κοτζιά για τη σύσκεψη των πολιτισμών των  χωρών στη Ρόδο , τη δράση για τις πενταμερείς συναντήσεις των χωρών της Μεσογείου , τις  δράσεις για ζητήματα φιλίας και συνεργασίας ακόμα και με την Τουρκία κλπ.

Για το νομοσχέδιο για τα εργασιακά:

«..Το νομοσχέδιο αυτό, σε περίπτωση που έρθει για ψήφιση, θα αποτελέσει το Βατερλώ της κυβέρνησης.

Κάθε φορά που έρχονται νομοσχέδια που προσπαθούν να επιτεθούν στο οκτάωρο, είτε μέσω της ΄΄ευέλικτης΄΄εργασίας , είτε μέσω των νέων τεχνολογιών, τις οποίες φυσικά και πρέπει να τις πάρουμε υπόψη, δείχνει τη μανία και την εναντίωση που έχει η συντηρητική παράταξη και το κεφάλαιο ενάντια στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Αυτό το νομοσχέδιο δεν πρέπει να έρθει καν στην Βουλή.

Ας αφήσει η κυβέρνηση στην άκρη τα κόλπα για να γιορταστεί η εργατική πρωτομαγιά την Τρίτη του Πάσχα, παρά την εναντίωση της ΑΔΕΔΥ και των μεγαλύτερων συνδικαλιστικών φορέων που επιθυμούν το γιορτασμό την Πέμπτη 6 Μαΐου.

Αυτές οι ενέργειες της κυβέρνησης, δεν πείθουν και δεν κοροϊδεύουν κανένα….»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)