Όπως είπε και ο Γ. Δραγασάκης σε χθεσινή του συνέντευξη, «στρατηγικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι τρία πράγματα: α) διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους, β) εισαγωγή ρήτρα ανάπτυξης και η γ) ειδική αναπτυξιακή χρηματοδότηση. Ζήτημα συζήτησης είναι οι τεχνικές με τις οποίες θα γίνει αυτό» είπε ο Γ. Δραγασάκης στη χθεσινή του συνέντευξη.

Ξεκαθάρισε επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προσχωρήσει στη λογική της επιμήκυνσης λέγοντας ότι «η επιμήκυνση δεν είναι διαγραφή είναι πολιτική επιτήρηση». Μόνο ο κ. Σαμαράς διεκδικεί πιστοποιητικό βιωσιμότητας τη στιγμή που κανένας άλλος στην Ευρώπη, δεν υποστηρίζει ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο.

Μνημόνιο, το φάρμακο που αποδείχτηκε χειρότερο από την αρρώστια

Ασκώντας έντονη κριτική στην κυβερνητική πολιτική επεσήμανε ότι «πρόγραμμα της κυβέρνησης είναι μόνο το μεσοπρόθεσμο επεξηγώντας ότι οι μονομερείς ενέργειες (που όπως βλέπετε είναι δυνατόν να γίνουν) που λέει η κυβέρνηση, θα πρέπει να αντισταθμιστούν με ισοδύναμα μέτρα. Ισοδύναμα με βάση το μεσοπρόθεσμο είναι νέα φορολογία και εκποίηση δημόσιας περιουσίας».

«Μην περιμένουμε από τους πλούσιους να σώσουν την Ελλάδα, αλλά να πάρουμε δικά μας μέτρα, με βάση τις δυνατότητες της ελληνικής κοινωνίας» τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνοντας ότι: «απαραίτητη προϋπόθεση είναι να σπάσει το τρίγωνο της αμαρτίας, του πολιτικού συστήματος:  υψηλά οικονομικά συμφέροντα,  τραπεζοκρατία, μιντιοκρατία. Το δεύτερο επίσης που πρέπει να γίνει είναι να σταματήσει η ανθρωπιστική κρίση, να δοθεί η δυνατότητα επανεκκίνησης της οικονομίας και να ενισχυθεί η εργασία. Αλλαγή πολιτικής και βέβαια κυβέρνησης χρειάζεται αυτή».

«Η κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα ήταν αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολουθήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, το φάρμακο όμως ήταν χειρότερο από την αρρώστια».

Το απολυσιολόγιο δεν είναι αξιολόγηση

«Δεν είναι δυνατόν το απολυσιολόγιο να το ονομάζουμε αξιολόγηση» τόνισε ο Δημ. Βίτσας στο ΣΚΑΙ, προτρέποντας τη Ν.Δ. «να ρωτήσει τον υπεύθυνο Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχει, ή τον καινούργιο υπεύθυνο οργανωτικού, οι οποίοι υπήρξαν Δήμαρχοι, ξέρουν τι έγινε με το νόμο Παυλόπουλου και όλο το χρονικό διάστημα».

Σε αιχμή της κ. Πατριανάκου κατά της Ρ. Δούρου ο Δημ. Βίτσας απάντησε ότι η κ. Δούρου «με διαφορετικό τρόπο, θα μαζεύει τα σκουπίδια, χωρίς να δίνει χαριστικές συμβάσεις».

Κατ. Μπρέγιαννη