to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:40 | 24.08.2015

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Δ. Βίτσας: Η Αριστερά διεκδικεί να κυβερνήσει μαζί με την κοινωνία και αυτό δεν της το συγχωρούν (βίντεο)

«Διεκδικούμε την αυτοδυναμία» είπε αν. υπ. Εθνικής Άμυνας ο σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και συνέχισε εξηγώντας ότι το βασικό δίλημμα των εκλογών είναι «ποιος και πως θα κυβερνήσει αυτόν τον τόπο» και σε αυτό αρμόδιος να απαντήσει είναι ο ελληνικός λαός


«Διεκδικούμε εμείς να κυβερνήσουμε και να αλλάξουμε τα πράγματα» δήλωσε ο αν. υπ. Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και «αυτό δεν μας το συγχωρούν». «Είπαμε ΟΧΙ στο παλιό πολιτικό σκηνικό, κάποιοι να κυβερνούν και κάποιοι να αντιστέκονται. Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι με κοινωνικό πρόσημο» σημείωσε.

Εξήγησε ότι η έννοια της διακυβέρνησης ήταν «απαγορευμένη λέξη ως το 2012 και 2015» για την Αριστερά και όλα ήταν τακτοποιημένα από άποψη πολιτικής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη να κυβερνούν οι νεοφιλελεύθερες, δεξιές δυνάμεις να ακολουθούν οι σοσιαλδημοκράτες οι κεντρώοι γιατί αυτοί ήξεραν να κυβερνούν και η Αριστερά αντιστεκόταν».

«Διεκδικούμε την αυτοδυναμία» είπε ο Δημ. Βίτσας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και συνέχισε εξηγώντας ότι το βασικό δίλημμα των εκλογών είναι «ποιος και πως θα κυβερνήσει αυτόν τον τόπο» και σε αυτό αρμόδιος να απαντήσει είναι ο ελληνικός λαός. Επιπλέον ανέπτυξε τους λόγους που οδήγησαν την κυβέρνηση στην απόφαση της διεξαγωγής των εκλογών καθώς είχε χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και δεν μπορούσε να δημιουργηθεί κυβέρνηση ειδικού σκοπού με δεδομένο ότι τα προγράμματα των κομμάτων διαφέρουν πάρα πολύ αφού όλοι οι άλλοι λένε τη συμφωνία και τίποτα άλλο.

Η συμφωνία μας δίνει τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας είπε συνεχίζοντας ότι η κοινωνία χρειάζεται σημαντικές αλλαγές. Καθοριστικά διαφοροποιητικά στοιχεία στην πολιτική που θα ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως επόμενη κυβέρνηση είναι το ζήτημα του χρέους και τα χαμηλά πλεονάσματα.

Πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότητησης, χτύπημα διαπλοκής, διαφθοράς και σχέσεις κράτους – κοινωνίας. Δεν θέλουμε να συγκυβερνήσουμε με κόμματα που όχι απλά δέχτηκαν, αλλά προστάτεψαν όλο το προηγούμενο σύστημα.

Αναφερόμενος στο κόμμα της Λαϊκής Ενότητας τόνισε ότι «δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με κάποιους που θέλουν επιστροφή στη δραχμή με μνημόνιο». Επιπλέον πρόσθεσε ότι «δεν είναι δυνατό να συνεργαστούμε με κόμματα που τα προγράμματά μας είναι σε διαφορετικούς ωκεανούς».

Ατυχής η προσπάθεια της κ. Ασημακοπούλου να «στριμώξει» τον Δ. Βίτσα ρωτώντας για τα χρήματα από τη λίστα Λαγκάρντ την οποία η κυβέρνησή της είχε θάψει. «Πήραμε περισσότερα από όσα πήρατε εσείς στα πέντε χρόνια» απάντησε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)