to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:49 | 16.02.2022

Πολιτική

Δ. Βίτσας: Η ανύπαρκτη κοινή ευρωπαϊκή διπλωματία και η ουκρανική κρίση

«Η ασφάλεια της χώρας εμπεριέχει το στοιχείο της άμυνας αλλά και την διπλωματική ενεργητικότητα. Συνεπώς η ασφάλεια της χώρας είναι αυτοσκοπός, η ανεξαρτησία της χώρας είναι αυτοσκοπός, αλλά δεν αποτελεί αυτοσκοπό η αγορά 6 παραπάνω Rafale ή όχι», τόνισε ο Δ. Βίτσας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ


Αναλυτικά, ο Δ. Βίτσας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, σε τηλεοπτική συνέντευξή του ανέφερε: 

«..Είναι καθαρό ότι η κρίση που έχει ξεσπάσει στην Ουκρανία, δεν έχει προκύψει από τη διάθεση της Ρωσίας να εισβάλει στη χώρα, αλλά ξεκίνησε από τη διάθεση της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Ενώ δεν συμφέρει τη Ρωσία μία εισβολή, φαίνεται ότι την συμφέρει απόλυτα μια επίδειξη δύναμης μεγαλύτερη από αυτή που διαθέτει.

Σήμερα φάνηκε το «διπλό» κέντρο εξουσίας που υπάρχει στις ΗΠΑ ανάμεσα στο Υπ. Εξωτερικών και την κυβέρνηση από τη μία και το Πεντάγωνο από την άλλη.

Είναι απολύτως προβληματική η κατάσταση που επικρατεί στην ΕΕ στα ζητήματα της διεθνούς διπλωματίας και εξωτερικής πολιτικής, χωρίς την ύπαρξη μιας ενιαίας στάσης από την πλευρά των κρατών-μελών.

Απ΄ όλη αυτή την ιστορία, φαίνεται ότι κερδισμένη τελικά ήταν η Κίνα, με βάση τις συμφωνίες συνεργασίας που υπέγραψε με τη Ρωσία, όταν αυτή απειλήθηκε με εμπάργκο…»

Σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αμυντική θωράκιση της χώρας:

«..Η ασφάλεια  της χώρας εμπεριέχει το στοιχείο της άμυνας αλλά και την διπλωματική ενεργητικότητα. Συνεπώς η ασφάλεια της χώρας είναι αυτοσκοπός, η ανεξαρτησία της χώρας είναι αυτοσκοπός, αλλά δεν αποτελεί αυτοσκοπό η αγορά 6 παραπάνω Rafale ή όχι.

Το ερώτημα παραμένει: γιατί δεν αγοράσαμε πέρυσι 24 Rafale και πήραμε 18, ερχόμενοι σήμερα να εγκρίνουμε την πρόσθετη αγορά άλλων έξι;

Γιατί σε μια τέτοια κακή οικονομική συγκυρία, πάμε και δίνουμε περίπου 1δις ευρώ για πρόσθετους εξοπλισμούς;

Αυτός είναι και ο λόγος που καταψηφίσαμε τη συγκεκριμένη σύμβαση, ενώ υπερψηφίσαμε τη σύμβαση για τις φρεγάτες και τις τορπίλες.

Αυτό που σήμερα επείγει είναι η άμεση υλοποίηση του προγράμματος της αναβάθμισης των F16 και η επιλογή του κατάλληλου οπλισμού των δύο φρεγατών …»

Για το κύμα της ακρίβειας και τις πληθωριστικές εξάρσεις:

«..Δεν είναι δυνατόν αυτές οι πολιτικές δυνάμεις που χρεωκόπησαν τη χώρα να μας εγκαλούν και να μας υψώνουν το δάχτυλο.

Εμείς λοιπόν έχουμε ζητήσει την λήψη 4 άμεσων μέτρων ενίσχυσης των λαϊκών ιδιαίτερα νοικοκυριών( μείωση ειδ. Φόρου κατανάλωσης-ενίσχυση ελέγχων για αισχροκέρδεια-μείωση ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης- αύξηση κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ).

Ας πάρουμε υπόψη το παράδειγμα της Ισπανίας που για τέταρτη διαδοχική  φορά, αύξηση τον κατώτατο μισθό.

Όλα τα επιχειρήματα που υιοθετεί η ΝΔ, αποδεικνύουν ότι το φαινόμενο της ακρίβειας, δεν θα είναι παρωδικό όπως ισχυρίζονται αλλά ήρθε για να μείνει…»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)