to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:21 | 23.08.2022

Πολιτική

Δ. Βίτσας: Η «άγνοια» του κ. Μητσοτάκη είναι εξίσου επικίνδυνη με την απόκρυψη

«Το ζήτημα λοιπόν είναι να μην αποπροσανατολιστεί η υπόθεση και να μη κλωτσάμε την μπάλα στην εξέδρα» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων και τους χειρισμούς της ΝΔ στον ΣΚΑΙ


Αναλυτικά ο Δημ. Βίτσας είπε μεταξύ άλλων:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, ζήτησε να προηγηθεί η συζήτηση για το θέμα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, να επανέλθουν  εκεί, τόσο οι κκ  Κοντολέων, Δημητριάδης, Ράμμος, όσο και οι δύο Υπουργοί (Γεραπετρίτης και Πιερρακάκης) και να τοποθετηθούν πάνω σε αυτά που φαίνεται ότι  απέκρυψαν την προηγούμενη φορά.

Εμείς θα υπερψηφίσουμε την πρόταση του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά τον κο Ανδρουλάκη και αν η ΝΔ φέρει μια πρόταση που να αφορά τη σύσταση μιας νέας εξεταστικής επιτροπής για το διάστημα 2012-2015 (Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και με αρμόδιο Υπουργό τον κο Δένδια), ή την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εμείς θα την υπερψηφίσουμε.

Το ζήτημα λοιπόν είναι να μην αποπροσανατολιστεί η υπόθεση και να μη κλωτσάμε την μπάλα στην εξέδρα…

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, δια στόματος του ίδιου του Πρωθυπουργού, ξέρουμε ότι γίνονταν αυτές οι παρακολουθήσεις. Και αφού βγήκε που βγήκε και έκανε διάγγελμα, θα έπρεπε να μη ρίχνει την ευθύνη στον κο Κοντολέων και την πολιτική ευθύνη στον κο Δημητριάδη , αλλά να αναλάβει αυτός την πολιτική ευθύνη, να υποβάλει την παραίτησή του και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Τι είναι άραγε χειρότερο; Να το γνώριζε και να το έκρυβε ο κος Μητσοτάκης, ή ως πολιτικός προϊστάμενος, επί μήνες να μη το γνώριζε;

Όποιος δεν πιστεύει ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα  δημοκρατίας λοιπόν, ας σηκώσει το χέρι του…

Υπάρχει ζήτημα ανάληψης της πολιτικής ευθύνης από τον κο Πρωθυπουργό, όπως υπάρχει και ζήτημα ποινικών  ευθυνών για μια σειρά πρόσωπα.

Μη ξεχνάμε ότι με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο, ο κος Ανδρουλάκης θα μπορούσε να ενημερωθεί αλλά δεν θα μπορούσε να το δημοσιοποιήσει»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)