to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:45 | 06.12.2022

Πολιτική

Δ. Βίτσας: Εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο, με κλαδικό και περιφερειακό προσανατολισμό (βίντεο)

«Την κάθε κυβέρνηση την θέλουμε για να παρεμβαίνει επί ων κοινωνικών προβλημάτων και κρίσεων και να δίνει λύσεις. Αυτό δεν το κατάφερε η κυβέρνηση της ΝΔ. Αντίθετα, επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αν και διαρκώς λειτουργούσαμε μέσα σε μνημονιακές δεσμεύσεις, είχαμε ένα πολύ ισχυρό κοινωνικό κράτος»


Σημεία συνέντευξης του Δημήτρη Βίτσα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στον τηλεοπτικό σταθμό «ONE CHANNEL»:

« ΕΘΝΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΜΕ ΚΛΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ, ΜΕ ΑΙΧΜΗ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ  »

«…Ο όρος ΄΄λαϊκιστής΄΄ που προβάλλεται από τους εκφραστές του νεοφιλελευθερισμού διεθνώς,  αποτελεί τη μεγαλύτερη κουταμάρα που έχει ακουστεί τα τελευταία 40 χρόνια. Έχουν πλέον συσσωρευτεί πάρα πολλά. Ας βρει κάποιος έναν τομέα της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής, που δεν έχει φτάσει ή  που δεν ρέπει προς αδιέξοδο. Και επειδή όπως έλεγε και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ΄΄στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα΄΄, το ζήτημα  αυτό θα  λυθεί στις εκλογές. Συνεπώς, η κάθε πολιτική δύναμη θα πρέπει με σαφήνεια να παρουσιάσει το πρόγραμμά της. Εμείς καταθέτοντας τα 6 σημεία, περιγράφουμε λεπτομερώς αυτά που θα κάνουμε τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησής μας και  πρέπει στη συνέχεια να προσδιορίσουμε με ακρίβεια , μέχρι ποιο σημείο θέλουμε να πάμε τα πράγματα.

Μπορεί η κρίση που ζούμε να έχει και εξωγενή στοιχεία, η κάθε κυβέρνηση όμως έρχεται και βάζει το δικό της πετραδάκι. Βέβαια, κανείς δεν είπε ότι κάποιο κόμμα κυβερνά μόνο σε έναν ΄΄όμορφο κόσμο, ηθικό και αγγελικά πλασμένο΄΄, όπως πιστεύουν στη ΝΔ.

Την κάθε κυβέρνηση την θέλουμε για να παρεμβαίνει επι των κοινωνικών προβλημάτων και κρίσεων και να δίνει λύσεις. Αυτό δεν το κατάφερε η κυβέρνηση της ΝΔ. Αντίθετα, επι των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αν και   διαρκώς λειτουργούσαμε μέσα σε  μνημονιακές δεσμεύσεις, είχαμε ένα πολύ ισχυρό κοινωνικό κράτος .

Σήμερα και μετά από την τεράστια υγειονομική κρίση, η πολιτεία δίνει 1.100 ευρώ μισθό στους πρωτοδιοριζόμενους γιατρούς!!! Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ λοιπόν προτείνει την καταβολή άμεσα 2000 ευρώ/ μήνα, ώστε να αποτρέψουμε το φαινόμενο της φυγής του ιατρικού προσωπικού προς άλλες χώρες και να στηρίξουμε το Εθνικό μας  σύστημα υγείας.

Πρέπει να υπάρξει μια αναπτυξιακή πολιτική για τη χώρα  με συγκεκριμένο σχέδιο, ( κλαδικό αλλά και περιφερειακό), ιδιαίτερα στους τομείς που διακρινόμαστε. Μπορεί να μην είναι δυνατό να ανταγωνιστούμε ποσοτικά κάποιες χώρες πχ στο γεωργικό κλάδο, όμως ποιοτικά μπορούμε να ανταγωνιστούμε τους πάντες. Αυτή τη στιγμή λείπουν 15 χιλιάδες  εργάτες γης ,που κατά βάση καλύπτονταν από μετανάστες από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν.

Αν αυτό δεν το κάνουμε, πάλι θα καταφύγουμε σε δανεισμό και πάλι θα προστρέξουμε κάποια στιγμή στο ΔΝΤ.

2023 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)