to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:25 | 21.07.2022

Πολιτική

Δ. Βίτσας: Επιτακτική η ανάγκη για την ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας

"Χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης - Στα ελληνοτουρκικά, το θέμα δεν είναι τι κάνει ο Ερντογάν, αλλά τι πρέπει να κάνουμε εμείς"


Στη σκιά των καταστροφικών πυρκαγιών στην Πεντέλη και αλλού, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Βίτσας έδωσε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό « ΣΚΑΪ». 

Ο σχεδιασμός που είναι αναγκαίος για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, αλλά και τα ελληνοτουρκικά κυριάρχησαν στη συζήτηση.

«…Έχουν αλλάξει τα πράγματα όσο αφορά την κλιματική κρίση. Άρα ο σχεδιασμός, οι ανθρώπινες δυνάμεις και το υλικό, που ίσως σε άλλες εποχές επαρκούσε, σήμερα δεν επαρκεί. Συνεπώς, για να μην είναι κάθε φορά η μόνιμη επωδός ότι ΄΄δεν χάθηκε ανθρώπινη ζωή΄΄, θα πρέπει να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα περιλαμβάνει ακόμα και την εκπαίδευση των πολιτών , ώστε να προσθέσει περισσότερες εθελοντικές δυνάμεις στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, που θα διευκολύνουν και δεν θα εμποδίζουν το έργο των αρχών. Και σε αυτό το ζήτημα, την πρωτοβουλία θα πρέπει να την πάρει η Κυβέρνηση.

Σήμερα υπάρχει άμεση ανάγκη για πρόσληψη και εκπαίδευση 4 χιλιάδων επαγγελματιών δασοπυροσβεστών, εκσυγχρονισμός της υλικοτεχνικής υποδομής και των πτητικών μέσων κλπ. Υπάρχουν λοιπόν ερωτήματα για το τι νοικιάσαμε φέτος, πόσο κόστισαν και κυρίως από πού τα νοικιάσαμε. Μάλλον η Κυβέρνηση έχει πάρα πολλά χρήματα να διαθέσει, αν πάρουμε υπόψη τα δυσθεώρητα ποσά που εγκρίνει κάθε βδομάδα στην επιτροπή εξοπλιστικών της Βουλής ( πάνω από 15 δισ).

Οπότε φαίνεται ότι, αντίθετα με τους ισχυρισμούς ορισμένων, τελικά υπάρχει ο ανάλογος δημοσιονομικός χώρος»

Σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις
«…Ο Ερντογάν αξιοποιώντας και την "αναβάθμισή του" εξαιτίας του Ρωσο-Ουκρανικού πολέμου, εκπέμπει μια ασυνήθιστη επιθετική ρητορική. Συναντιέται με τον Πρόεδρο Μπάϊντεν, συνομιλεί με τον Πούτιν, διακηρύσσει ότι ανεξάρτητα από αυτά που ανακοίνωσε η Επιτροπή του Κογκρέσου, η αναβάθμιση των Τουρκικών F-16 θα προχωρήσει κανονικά κλπ.

Το θέμα λοιπόν δεν είναι τι κάνει ο Ερντογάν αλλά τι πρέπει εμείς να κάνουμε. Και παίρνοντας όλα αυτά υπόψη, θα πρέπει να αναπτύξουμε μια εξαιρετικά έντονη διπλωματική δράση, χωρίς να υιοθετούμε τη λογική του υπάκουου υπηκόου, ακολουθώντας πιστά, ότι λέει το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί.

Χρειάζεται η προμήθεια νέων εξοπλισμών, χωρίς όμως να ακολουθούμε το δόγμα της ΄΄στρατιωτικής διπλωματίας΄΄. Άλλωστε αυτή τη στιγμή και για αρκετά χρόνια ακόμα, στο Αιγαίο η Ελλάδα είναι και θα είναι πιο ισχυρή από την Τουρκία. Εξάλλου τα σοβαρά εξοπλιστικά προγράμματα που έχουν εγκριθεί, θα αρχίσουν να υλοποιούνται μετά το 2027…»

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)