to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:40 | 20.03.2022

Πολιτική

Δ. Βίτσας: Εκλογές τώρα και ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε πρώτη δύναμη

Ζούμε μια τετραπλή κρίση (υγειονομική, κλιματική, ενεργειακή και οικονομική ), που πηγάζει όμως από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα πράγματα το σύστημα.


Σημεία συνέντευξης του Δημήτρη Βίτσα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στον τηλεοπτικό σταθμό « ANT1»

«..Ζούμε μια τετραπλή κρίση (υγειονομική, κλιματική, ενεργειακή και οικονομική ), που πηγάζει όμως από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα πράγματα το σύστημα.

Πάνω σε αυτό δοκιμάζονται και οι πολιτικές δυνάμεις. Η μεν κυβέρνηση στο τι πράττει , οι δε άλλες πολιτικές δυνάμεις στο τι προτείνουν.

Όταν πχ , εδώ και δύο χρόνια συζητάμε τι πρέπει να γίνει στην υγεία σε σχέση με την πανδημία και τα προβλήματα είναι διαρκώς μπροστά μας, είναι ένα θέμα που πρέπει να μας απασχολήσει. Και να επικεντρωθούμε στην ενίσχυση του ΕΣΥ.

Επειδή δε φαίνεται να θέλει η κυβέρνηση να δώσει ουσιαστικές λύσεις, την καλούμε να προσφύγει σε εκλογές, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί από τις πολλαπλές κρίσεις.

Εμείς θα ψηφίσουμε ότι μέτρο συμβάλει στην βελτίωση της ζωής των πολιτών, έστω και κατά ένα ευρώ, αλλά θα τονίζουμε διαρκώς ότι τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση είναι ανεπαρκή και δεν λύνουν το πρόβλημα.

Αν μειώσουμε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα από 0,78 ευρώ/λίτρο σε 0,30-0,40/λίτρο που μας επιτρέπει και η ΕΕ, αυτό θα σημαίνει περίπου 1,5 δις ετησίως. Και βέβαια η πρότασή μας είναι για όσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσει η κρίση.

Αυτή τη στιγμή , οι 13 εταιρίες που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο ενέργειας, και κυρίως οι 3-4 μεγάλες, παρουσιάζουν τεράστια υπερκέρδη που θα πρέπει να φορολογηθούν ανάλογα.

Δεν είναι δυνατόν να το βλέπουν αυτό ο Μακρόν, ο Ντράγκι και στη χώρα μας να λέμε ότι όλα είναι αγγελικά πλασμένα. Χρειάζεται ισχυρή ένταση των ελέγχων, πράγμα το οποίο δεν γίνεται..»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)