to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:53 | 21.01.2023

Πολιτική

Δ. Βίτσας: Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι

Σημεία συνέντευξης του Δημήτρη Βίτσα, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στον τηλεοπτικό σταθμό «KONTRA CHANNEL».


«…Να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι το στρίμωγμα της Κυβέρνησης με αφορμή τις αποκαλύψεις για τις παράνομες παρακολουθήσεις θα συνεχιστεί και θα ενταθεί. Είναι απίθανη η δικαιολογία που επικαλείται ο Πρόεδρος της Βουλής και η πλειοψηφία των μελών  της Επιτροπής θεσμών και διαφάνειας, όσο αφορά την προσέλευση του κου Ράμμου και την ενημέρωση για τα ευρήματα της έρευνας.

Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του κου Μενουδάκου από την επιτροπή προσωπικών δεδομένων. Το τι θα κάνει όμως η αντιπολίτευση είναι δική της υπόθεση και όχι δουλειά της κυβέρνησης. Είναι λοιπόν δικαίωμά μας, να κάνουμε χρήση των 2/5 και να τον καλέσουμε στην επιτροπή για ενημέρωση. Η κυβέρνηση λοιπόν με τη στάση της   έδειξε πόσο ένοχη και λιπόψυχη δημοκρατικά είναι και καταρρίπτει πλήρως τον ισχυρισμό Μητσοτάκη ότι θα βγουν όλα στο φώς.

Ο κος Μητσοτάκης και η ΝΔ θεωρεί εαυτόν τόσο ισχυρό, ώστε να μπορεί να επιβάλει τη δική του ατζέντα μέσω των ΜΜΕ. Με λίγα λόγια ΄΄φτύνει΄΄ τη δημοκρατία και το γεγονός ότι η κυβέρνηση πρέπει να ελέγχεται για τα πεπραγμένα της. Αποκαλυπτική είναι η περίπτωση των γλυπτών του Παρθενώνα και η σιγή που επεβλήθη ξαφνικά από τα ΜΜΕ, μετά την κατηγορηματική δήλωση του Βρετανού υπουργού Πολιτισμού ότι δεν επρόκειτο περί επιστροφής αλλά κάποιας μορφής δανεισμού και ανταλλαγμάτων.

Το κεντρικό πρόβλημα της χώρας σήμερα είναι η ακρίβεια, η συνεχής αύξηση των ανισοτήτων στην κοινωνία και τα σοβαρά ελλείμματα που εμφανίζονται στη λειτουργία της δημοκρατίας. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πλουτίζουν εξαιτίας της πολιτικής τους θέσης , όπως συνέβη με την περίπτωση  Πάτση, ή όπως συμβαίνει με τους παρόχους της ηλεκτρικής ενέργειας   κλπ.

Απέναντι σε αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει σκοπό να πάρει πολλές πολιτικές πρωτοβουλίες.

Ας σημειώσουμε εδώ ότι, το γεγονός ότι αποχωρήσαμε από την επιτροπή λόγω της άρνησης της πλειοψηφίας να δεχτεί την προσέλευση του κου Ράμμου για ενημέρωση, δεν δικαιολογεί την επίθεση του ΚΚΕ απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ας ήταν πρώτο θέμα στην ατζέντα της επιτροπής το ζήτημα των παρακολουθήσεων στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ και θα αποχωρούσαμε στο δεύτερο θέμα δηλ της προσέλευσης του κου Ράμμου. Αλλά αυτό το θέμα μπορεί να επανέλθει και τότε θα δουν όλοι ότι η θέση μας είναι ξεκάθαρη, όπως έχει διατυπωθεί από τον Αλέξη Τσίπρα και αφορά την περίοδο 2016. Είναι καλό να υπάρχει ΄΄κομματικότητα΄΄ από την πλευρά του ΚΚΕ, αλλά να είναι ενταγμένη στο κοινό καλό.

Σε σχέση με τις κρίσεις των αρχηγών των όπλων στο στράτευμα, θέλω να τονίσω ότι δεν νιώθω τον εαυτό μου επαρκή στο να κρίνω ΄΄τεχνοκρατικά΄΄ αξιωματικούς του Ελληνικού στρατού. Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που οι κρίσεις αυτές γίνονται από το ΚΥΣΕΑ. Αν και όλοι γνωρίζουν αυτά που σήμερα συζητιούνται στο στράτευμα, δεν θεωρώ ότι πρέπει να βγαίνουν όλα στη δημοσιότητα. Προκύπτει όμως ένα σοβαρό ερώτημα για τη σπουδή της κυβέρνησης που αφορά τις έκτακτες και πρόωρες κρίσεις της κατώτερης ιεραρχίας, χωρίς να υπάρχει ο αναγκαίος λόγος γιαυτό. Όλα αυτά που κυκλοφορούν και που αφορούν και την ανανέωση της θητείας του κου Φλώρου, δεν είναι καλό για το στράτευμα. Φαίνεται ότι η κατάσταση στην ανώτατη ιεραρχία, δεν έχει να κάνει μόνο με την επιχειρησιακή ικανότητα αλλά κρύβει και κάποιου είδους συναλλαγή. Είναι πράξεις αντίθετες με τον τρόπο που πρέπει να συγκροτούνται οι θεσμοί της δημοκρατίας και δείχνουν φόβο από τη μεριά της ΝΔ για το αποτέλεσμα των προσεχών εκλογών.

Αυτό δε σημαίνει ότι στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν μας απασχολούν τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων. Απλά θα πρέπει να επικεντρώσουμε πιο έντονα την προσοχή μας στην κατανόηση από τους πολίτες της χώρας, των επιμέρους προτάσεών μας για τα προβλήματα που απασχολούν την πλειοψηφία του κόσμου ( ακρίβεια, αύξηση του ενεργειακού κόστους κλπ).

Δεν είναι λοιπόν αρκετές οι διάφορες επιδοτήσεις της κυβέρνησης, αλλά χρειάζονται πρόσθετα  μέτρα. Πρέπει να ενημερώσουμε τον κόσμο ότι αν η κατάσταση με τον πόλεμο στην Ουκρανία συνεχιστεί, του χρόνου που θα κλείνονται τα αντίστοιχα συμβόλαια, θα εμφανιστούν τα ίδια φαινόμενα αισχροκέρδειας στο ενεργειακό πεδίο.

Επιπρόσθετα θα πρέπει να δούμε τη μείωση και σε πολλές περιπτώσεις την πλήρη κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Είναι απολύτως ψευδής ο ισχυρισμός της κυβέρνησης, ότι το market pass καλύπτει την αύξηση του πληθωρισμού.

Μέσα σε όλα αυτά, η κυβέρνηση αναδεικνύει σε μείζον θέμα το υποτιθέμενο sms του Νίκου Παππά στον κο Καλογρίτσα.  Πόσο λογική όμως μπορεί να υπάρχει όταν τη μια φορά ο κος Καλογρίτσας δεν έχει χρήματα για να πάρει μέρος στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και την άλλη στέλνει σακούλες με εκατομμύρια στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;

Περιμένουμε λοιπόν τον κο Καλογρίτσα να καταθέσει τον ΄΄τόμο΄΄ των μηνυμάτων που λέει ότι έχει , σύμφωνα με τα λεγόμενα του δικηγόρου του και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ  κου Λοβέρδου.

Αυτό που φαίνεται είναι ότι ο Νίκος Παππάς είναι το εκδικητικό θύμα του συστήματος και χρειάζεται όλοι να τον υπερασπιστούμε. Οι όροι ζωής του δείχνουν έναν άνθρωπο , που παρόλα τα λάθη που έκανε σε άλλα ζητήματα, προσπάθησε και εν πολλοίς έβαλε τάξη στο τηλεοπτικό περιβάλλον. Εδώ λοιπόν ταιριάζει απόλυτα η παροιμία που λέει, ΄΄ εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι΄΄…»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)