to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Δ. Βίτσας: Εγγύηση για τη σταθερότητας της χώρας είναι η εντολή του λαού (βίντεο)

Τη σαφέστατη αμφισβήτηση των δημοσκοπήσεων σε αυτή την δεδομένη στιγμή εξέφρασε ο Δημήτρης Βίτσας δηλώνοντας εντυπωσιασμένος απ' το γεγονός ότι «πως μερικοί άνθρωποι παίζουν με τη δουλειά τους». «Κυριακή κοντή γιορτή» είπε το πρωί στο Mega, τονίζοντας ότι η μόνη δύναμη αντίστασης και ανατροπής είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που θα επιβεβαιωθεί και εκλογικά.


«Στις 25 του Μάη, ο λαός θα έχει ένα ακόμα όπλο, την ψήφο για να καταδικάσει την κυβερνητική πολιτική της λιτότητας και να ανοίξει ένα δρόμο προς μια σταθερότητα που βρίσκεται σε άμεση σχέση με την επίλυση των κοινωνικών του προβλημάτων» τόνισε.

Αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις του Ευαγ. Βενιζέλου στο Βήμα ότι αν πέσουν πολύ χαμηλά τα ποσοστά της ΕΛΙΑΣ τίθεται θέμα σταθερότητας, ο γραμματέας της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι  «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να λέει ότι, εγώ είμαι η σταθερότητα και οτιδήποτε άλλο, αστάθεια. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να εκλιπαρεί τη Ν.Δ. να μείνει στην κυβέρνηση, αλλά δεν μπορεί να φτιάχνει ταυτότητα παίζοντας με τη σταθερότητα της χώρας».

Συνέχισε επικρίνοντας σε έντονο ύφος το ΠΑΣΟΚ, ότι από τη μια επικροτεί «τις πολιτικές επιλογές του Γ. Παπανδρέου, όπως εκφράστηκαν στο Καστελόριζο, ενώ από την άλλη, θεωρούν ότι ο Παπανδρέου, τους βλάπτει. Παράλληλα ισχυρίζονται ότι «δεν είμαστε με τον Σαμαρά, αλλά τον υποστηρίζουμε για τη σταθερότητα της χώρας». Στις διαμαρτυρίες μάλιστα του εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ, κ. Κωνσταντινόπουλου ότι δεν γίνετε αυτό, αντέτεινε «δεν διαβάζετε ούτε, τις ανακοινώσεις που βγάζετε!»

Ο Δημ. Βίτσας έθεσε δύο βασικές προϋποθέσεις για το τι θα θεωρηθεί νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές: α) Καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής, με μειωμένα ποσοστά σε Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΕΛΙΑ σε σχέση με το 2012, και β) Πρώτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας την σημερινή απολογία των βουλευτών της Χ.Α. δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή είπε ότι πρέπει « η Χ.Α. να τεθεί όχι εκτός, αλλά ενώπιον του νόμου». Να τιμωρηθούν οι εγκληματίες και να εκδιωχθεί η Χ.Α. πολιτικά, εκτός κοινωνίας.

Τέλος στο δήθεν δίλημμα ευρώ ή δραχμή που προσπαθεί να επαναφέρει στην επικαιρότητα, η κυβερνητική συμμαχία,  απάντησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ενιαία και κοινή άποψη στο θέμα αυτό «εντός του ευρώ, για να σωθεί η ελληνική κοινωνία», ενώ αντίθετα «η κυβέρνηση με τη Μέρκελ, τη διαλύει».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)