to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:16 | 20.02.2015

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Δ. Βίτσας: Εφικτή μια θετική συμφωνία που θα τερματίζει τη λιτότητα και την εσωτερική υποτίμηση στη χώρα (βίντεο)

«Πιστεύω ότι σήμερα θα γίνει ένα παιχνίδι διατυπώσεων, ένα παιχνίδι πλαστικότητας που θα οδηγήσει σε ένα εξάμηνο πρόγραμμα γέφυρα που εντός αυτού του εξαμήνου θα διαπραγματευτούμε το θέμα του χρέους» εκτίμησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και γραμματέας του, Δημ. Βίτσας.


Ενώ ήταν κατηγορηματικός στον τερματισμό του Μνημονίου και την παύση της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης. "Θα επιμείνουμε στο διαχωρισμό της δανειακής σύμβασης και του Μνημονίου".

Υπογραμμίζοντας ότι το μέτωπο της Γερμανίας δεν είναι τόσο αρραγές όσο ενδεχομένως θα ήθελε να φαίνεται ο Δημήτρης Βίτσας τόνισε ότι: Στις 07:52 χθες σε όλα τα διεθνή μέσα ανακοινώθηκε η επιστολή του κ. Βάισμαν ο οποίος έλεγε ότι δεν έχει νόημα να γίνει Eurogroup γιατί η γερμανική κυβέρνηση απορρίπτει το αίτημα εξ αρχής. Μετά από λίγο στις 08:52 στο Βloomberg δημοσιεύτηκε ότι υπάρχει δρόμος για να γίνει συζήτηση και στις 08:14 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλησε για καλό κλίμα που υπήρξε στην τηλεφωνική του επικοινωνία με την κ. Μέρκελ.

Οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρες ας μην επενδύουν κάποιοι από την αντιπολίτευση, στη διαστρέβλωσή τους και έφερε το παράδειγμα της χθεσινής στρέβλωσης της πάγιας θέσης του ΣΥΡΙΖΑ ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Επιπλέον ο Δημ. Βίτσας υπέδειξε να μην διαστρέφονται τα πράγματα από ορισμένους στην αντιπολίτευση και υποστήριξε ότι «η αξιοπρέπεια και η υπερηφάνεια του ελληνικού λαού συνδέεται και με τη σταθερότητα στη χώρα και κανονικότητα στη ζωή».

Σκοπός της κυβέρνησης είναι μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο να επιτύχουμε αλλαγές προς όφελος της χώρας. Επιτυχία της κυβέρνησης είναι ότι ακόμα και το ότι συζητιέται σήμερα η ελληνική πρόταση στο σημερινό Eurogroup.

Κατερίνα Μπρέγιαννη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)