to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:49 | 01.07.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Δ. Βίτσας: Δεν είναι ιδιοκτησία της κυβέρνησης η ενέργεια (βίντεο)

"Η ενέργεια είναι βασικό δημόσιο αγαθό και η ΔΕΗ αποτελεί την βαριά βιομηχανία της Ελλάδας. Αν έχεις ΔΕΗ μπορείς να φτιάξεις σχέδιο ανάπτυξης ή σχέδιο προστασίας", τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ


"Την κα Βούλτεψη δεν αφορά το θέμα και όχι τους εργαζόμενους της ΔΕΗ. Δεν είναι ιδιοκτησία της κυβέρνησης η ενέργεια" δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Δημ. Βίτσας απαντώντας στους μύδρους που εκτόξευσε χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος τόσο κατά των συνδικαλιστών, που όπως ισχυρίζεται "δεν έχουν λόγο να φωνάζουν, αφού δεν θίγονται", όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ που προκαλεί σύγχυση και αγωνία. Σε σημερινή ανακοίνωση της απειλεί εκ νέου με επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ μιλώντας για σαμποτάζ κατά του κράτους.

Ο Δημ. Βίτσας τόνισε ότι "η ενέργεια είναι βασικό δημόσιο αγαθό και η ΔΕΗ αποτελεί την βαριά βιομηχανία της Ελλάδας. Αν έχεις ΔΕΗ μπορείς να φτιάξεις σχέδιο ανάπτυξης ή σχέδιο προστασίας". Πρόσθεσε ότι αυτοί που έχουν τον κύριο λόγο πρέπει να είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και λόγω της σχέσης εργασίας τους με την εταιρεία και ως Έλληνες πολίτες.

Στην πραγματικότητα, όπως τόνισε ο γραμματέας της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ ξεπουλιούνται ολόκληροι νομοί όπως ο νομός Φλώρινας και ένα μεγάλο κομμάτι της Κοζάνης. Επιπλέον ο δήμαρχος της Έδεσας δήλωσε ότι κινδυνεύει η πόλη από την πώληση των υδροηλκτρικών σε ιδιώτες και την εκχώρηση της διαχείρισης των υδάτων.

"Έχουμε απελευθερώσει την παραγωγή ενέργειας κατά 45% και επιδοτούμε εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με 150 και 200 εκ. ενώ συγχρόνως έχουμε σκάνδαλα, όπως της ENERGA που χρωστάει στο δημόσιο 200 εκ.", τόνισε ο Δημ. Βίτσας.

"Τον διακόπτη της ΔΕΗ τον κατεβάσατε εσείς" είπε στον ΣΚΑΙ ο Κ. Ήσυχος στον Ανδ. Παπαμιμίκο, γραμματέα της Π.Γ. της Ν.Δ. προσθέτοντας ότι "όπου επιδιώξατε αποκρατικοποιήσεις, το κάνατε προκειμένου να ευνοήσετε τους ισχυρούς, το είδαμε στην Ολυμπιακή και στο καρτέλ του γάλακτος. Τώρα στην ενέργεια επιδιώκεται το ίδιο, δίνοντας μάλιστα δωράκι στους ιδιώτες 2.000.000 καταναλωτές".

Να σημειωθεί τέλος ότι την Τετάρτη, ημέρα εισαγωγής του νομοσχεδίου στη Βουλή, οι εργαζόμενοι ξεκινούν τον αγώνα τους με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, παρά τις απειλές για επιστράτευση, επικείμενου μπλακάουτ που από χθες άρχισαν να διαρρέουν από κυβερνητικά κλιμάκια. Η επιχειρούμενη διασκέδαση των εντυπώσεων με μικροβελτιώσεις που υποσχέθηκε στο νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ, ο πρωθυπουργός, μετά τη χθεσινή συνάντηση του με τον Ευαγ. Βενιζέλου δεν αλλάζουν καθόλου το πνεύμα του, που αφορά την εξολοκλήρου εκχώρηση της ενέργειας της χώρας, σε ιδιώτες.

Κατ. Μπρέγιαννη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)