to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:22 | 22.04.2014

πηγή: Στο Κόκκινο 105,5

Πολιτική

Δ. Βίτσας: "Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο, στις 25 του Μάη ψηφίζουμε. Στις 26 τους διώχνουμε"

Ο γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ μιλά στο Κόκκινο Καβάλας 102,8 για τις ευρωεκλογές, το νέο μνημόνιο και την υποψηφιότητα Σουλεϊμάν.


  

Για το νέο-κρυφό μνημόνιο: Ο Δ. Βίτσας έκανε λόγο για πολιτική συμφωνία προεκλογικού χαρακτήρα επαναλαμβάνοντας το αίτημα να  δημοσιευθεί ολόκληρη η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας καθώς υπάρχει και δεύτερο μέρος που κρύβεται και αφορά την μετά τις εκλογές περίοδο.

 Όπως ανέφερε ο Δ. Βίτσας η συμφωνία περιέχει τα εξής βήματα, το ένα είναι ο πολυνόμος που μεταξύ άλλων διαλύει τους επαγγελματικούς κλάδους, μετατρέπει την υγεία σε εμπόρευμα και βάζει μπρος το σχέδιο της ιδιωτικοποίησης των τραπεζών το δεύτερο έχει προεκλογικό χαρακτήρα δηλαδή το δήθεν πρωτογενές πλεόνασμα, το κοινωνικό μέρισμα, την δήθεν έξοδο στις αγορές με στόχο τη συγκράτηση των ποσοστών των κυβερνητικών κομμάτων και τρίτον αυτό το νέο μνημόνιο εν είδει μεσοπροθέσμου με στόχο τις εργασιακές σχέσεις και τη λεηλασία του εναπομείναντος εθνικού πλούτου.

Για ευρωεκλογές: Η μάχη του ΣΥΡΙΖΑ έχει το εξής χαρακτηριστικό. Η Ελλάδα από πειραματόζωο των μνημονίων και της λιτότητας μετατρέπεται σε ελπίδα, φάρο και υπόδειγμα αντίστασης και αλλαγής όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά και στην Ευρώπη. Διεκδικούμε αλλαγή του ρόλου της ΕΚΤ, ενδυνάμωση του ρόλου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου αλλά και του ρόλου της κοινωνίας.

Για Σαμπιχά Σουλεϊμάν:  Κρίναμε ότι η υποψηφιότητα του Ουμίτ Οσμάν είναι καταλληλότερη καθώς εκφράζει ένα νέο στοιχείο το οποίο δεν υπακούει στο παιχνίδι το οποίο παίρνει έναν χαρακτήρα εθνικιστικό και από τη μία και από την άλλη πλευρά στην ΑΜΘ. Σε αυτή τη φάση δεν θα ήταν καθόλου σκόπιμο να υπάρξει μια αναταραχή έτσι ακολουθήσαμε την άποψη των οργανώσεων εκεί που ξέρουν καλύτερα και μπορούν να συμβάλλουν και στην ενότητα της αριστεράς στην περιοχή αλλά και στην προώθηση των στόχων μας. Θα μπορούσε να είχε προβλεφθεί. Ήταν μια αστοχία αλλά έγινε στην προσπάθεια να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την κοινωνία και όχι του ΣΥΡΙΖΑ απλά, τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)