to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Δ. Βίτσας: Αραγές μέτωπο κυβέρνησης και κοινωνίας, έσοδα θα υπάρξουν από τους ολιγάρχες (βίντεο)

Μέσα σε λίγες μέρες η κυβέρνηση αυτή κατάφερε να συγκροτήσει γρήγορα τον κυβερνητικό μηχανισμό και να διαμορφώσει το πλαίσιο αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης δήλωσε ο γραμματέας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας αναφερόμενος στο τι έχει πετύχει ως σήμερα η κυβέρνηση.


Οι εταίροι κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να μας «τη φέρουν» και η συνομιλία γίνεται πλέον ισότιμα. Κατάλαβαν ότι «δεν μιλάνε με χαζούς». Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε στην εκπομπή Πρώτη Γραμμή, ότι η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή χρειάζεται να προχωρήσει το νομοθετικό της έργο, να υπάρχει εσωτερικό αραγές μέτωπο και να δυναμώνει η διεθνής αλληλεγγύη. Για τα έσοδα εξήγησε ότι θα υπάρξουν άμεσα έσοδα από τη σύγκρουση συμφερόντων με τους ολιγάρχες.  

Αναφορικά με την χθεσινή Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι εκφράστηκαν οι διαφορετικές σκέψεις και προσεγγίσεις που υπάρχουν, οι οποίες όμως όπως είπε αφορούν ούτε το 10% των βουλευτών της Κ.Ο. ενώ για το αν θα έρθει προς ψήφιση η νέα συμφωνία στη Βουλή πρόσθεσε ότι θα συνεδριάσει το κυβερνητικό συμβούλιο ώστε να αποφασιστεί, προέχει όμως, να περάσει η νέα συμφωνία, από τα 6 κοινοβούλια των άλλων χωρών.

Το πρόγραμμα γέφυρα θα δώσει την απαραίτητη ανάσα διαπραγμάτευσης για το χρέος

Πρόγραμμα γέφυρα που θα δώσει ανάσα και δυνατότητα να γίνει η διαπραγμάτευση για το χρέος. Είναι μια νέα συμφωνία περιορισμένου χρονικού διαστήματος. Μέσα σε αυτή τη συμφωνία υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που έχουν εισαχθεί για πρώτη φορά όπως η ανθρωπιστική κρίση και τα δημόσια κοινωνικά αγαθά.

Αυτό που λέγεται ασάφεια ορίζει το πλαίσιο της συζήτησης και είναι θετικό για εμάς το ότι έγινε αποδεκτό αυτό. Βάλαμε δηλαδή «αυτό που συζητάμε».

Ο Δημ. Βίτσας ξεκαθάρισε ότι δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά και σε ότι αφορά τα είδη βασικών αναγκών ή τα φάρμακα. Αντίθετα, θα ενταθεί η προσπάθεια προσέλκυσης εσόδων γιατί το βασικότερο πρόβλημα είναι η μη εισπραξιμότητα για τον ΦΠΑ και θα γίνουν διορθώσεις σε συγκεκριμένα πεδία, που υπάρχουν αδικίες. Δηλαδή θα ελέγξουμε παράλογες διευκολύνσεις που δίνονταν αδικαιολόγητα.

Ο βουλευτής και γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι θα υπάρξει μια νέα φορολογική διαδικασία. Επίσης πρέπει να ενδυναμωθούν παράλληλα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Την επόμενη εβδομάδα θα δοθεί η ρύθμιση για τις 100 δόσεις. Κερδίσαμε αυτή τη στιγμή σταθερότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και το δικαίωμα να απαιτήσουμε το 1,9 που έχει να κάνει με τα κέρδη των Ευρωπαϊκών τραπεζών.

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)