to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Δ. Βίτσας: Αγαστή συνεργασία Ν.Δ. και Χ.Α., εκλογές τώρα ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

«Το παρακράτος είναι εγκατεστημένο στου Μαξίμου» κατήγγειλε ο Δημ. Βίτσας, αναδεικνύοντας τις σοβαρότατες ευθύνες της κυβέρνησης, για τις σχέσεις συνεργασίας με την εγκληματική οργάνωση της Χ.Α., όπως αποδεικνύονται και από τις τελευταίες αποκαλύψεις.


Ο Μπαλτάκος δεν ήταν απλό στέλεχος της κυβέρνησης, αλλά το δεξί χέρι του πρωθυπουργού, συνδιαμορφωτής της κυβερνητικής πολιτικής. Υπενθύμισε μάλιστα ότι το πολυνομοσχέδιο καταστροφής της ελληνικής κοινωνίας καθώς και διάφορες άλλες τροπολογίες φέρουν την μονογραφή του.

Συγκεκριμένα για τη Χ.Α. τόνισε ότι δεν αποτελεί «αντισυστημική δύναμη, αλλά μια συστημικότατη δύναμη, που έχει βαθιές σχέσεις με το βαθύ κράτος». Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο πρώτος που είχε ζητήσει να καταγγελθεί η εγκληματική αυτή οργάνωση. Αντίθετα, η κυβέρνηση είναι αυτή που τη χρησιμοποιεί για να μπορέσει να εφαρμόσει την αυταρχική πολιτική της λιτότητας, άλλοτε ως φόβητρο, και άλλοτε για να συντηρεί τη θεωρία των δύο άκρων, εξήγησε ο Δημ. Βίτσας στον ΑΝΤ1 υποστηρίζοντας ότι η μόνη δημοκρατική διέξοδος είναι «να φύγουν τώρα».  Ως εκ τούτου, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά:

1) Άμεσα εκλογές για να σταματήσει η οικονομική, κοινωνική καταστροφή της χώρας και να λυθεί το ζήτημα δημοκρατίας που τίθεται σήμερα, καθώς, εν έτη 2014, φτάσαμε να συζητάμε για ακροδεξιούς θύλακες και η Χ.Α. να εμφανίζεται "τιμητής του δημοκρατικού πολιτεύματος".

2) Να έρθει ο πρωθυπουργός στη Βουλή να δώσει εξηγήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ τον έχει καλέσει 44 φορές, ως τώρα αλλά δεν εμφανίζεται. Ο Μπαλτάκος ήταν ο πιο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, το δεξί του χέρι, δεν είναι δυνατό ο κ. Σαμαράς να αγνοούσε τι συνέβαινε, αλλιώς θα πρέπει να πιστέψουμε, ότι έχουμε ένα πρωθυπουργό αφελή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)