to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:57 | 20.02.2018

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Δ. Βέττας: Δέκα οι κάλπες στη Βουλή, η ΝΔ «θα μείνει μέχρι να φύγει» (βίντεο)

«Οι κάλπες θα είναι δέκα» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βέττας μιλώντας για την αυριανή διαδικασία στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο Novartis.


Εκτίμησε ότι η Ν.Δ. θα αποχωρήσει από τη διαδικασία. «Θα μείνει μέχρι να φύγει» είπε ο κ. Βέττας στον ΑΝΤ1 διότι όπως εξήγησε η Ν.Δ. φοβάται μη τυχόν υπερψηφιστεί κάποιος από τα πολιτικά πρόσωπα σε σχέση με άλλους.

Ο κ. Βέττας απαντώντας για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης που επικαλούνται τα δύο κόμματα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι είναι «πολύ εύκολη η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης όταν πετάς.

Αδιευκρίνιστη η στάση της Ν.Δ. περί αποχώρησης ή μη
 
Από την πλευρά της Ν.Δ., η Ν. Κεραμέως υπογράμμισε ότι το κόμμα της θα καταγγείλει το επικοινωνιακό σόου αφήνοντας ωστόσο αδιευκρίνιστη τη στάση του κόμματός της αύριο.
 
«Θα περιμένουμε να ακούσουμε την κυβέρνηση, δεν υπάρχει επίσημη θέση αυτή τη στιγμή για αποχώρηση».
 
Ο κ. Κεγκερόγλου από το Κίνημα Αλλαγής υποστήριξε ότι το κόμμα του θα καταθέσει όλα τα τα στοιχεία για την αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης 2009 – 2010 και μετά τη μείωση της στο 2% ετησίως. Όπως είπε το κόμμα του έχει κάνει τις υποδείξεις του επί της διαδικασίας και η κυβέρνηση οφείλει να ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία.
 
 
Πολύωρη διαδικασία, πλήθος ομιλητών
 
Να σημειωθεί ότι η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει στις 9 το πρωί και ν­­­­­α έχει μεγάλη διάρκεια. Η Ν.Δ. αναμένεται να θέσει θέμα διαδικασίας καθώς επιμένει στη μία κάλπη.
 
Η συζήτηση θα διεξαχθεί σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών και θα τοποθετηθούν οι αρμόδιοι υπουργοί και τα πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται, πλην του Δημήτρη Αβραμόπουλου που θα στείλει υπόμνημα από τη Ν. Υόρκη. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, εισηγητές θα είναι οι κ. Δ. Παρασκευόπουλος, Κ. Δουζίνας, Σ. Λάππας, Ν. Φίλης, η Τ. Χριστοδουλόπουλου και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς.
 
Κατ. Μπρέγιαννη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)