to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:35 | 04.11.2013

Κοινωνία

Δ. Βαρνάβας: Ανεπίτρεπτος και απαράδεκτος ο διαχωρισμός των πολιτών που μεθοδεύει ο Α. Γεωργιάδης

Δήλωση του προέδρου της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρη Βαρνάβα


Πριν λίγες μέρες ο κ. Γεωργιάδης ομολόγησε δημοσίως πως η κυβέρνηση δε μπορεί να παρέχει υπηρεσίες υγείας σε όλους τους πολίτες της χώρας.

Πρόκειται για την ίδια κυβέρνηση που μπορεί να φορολογεί αγρίως, να επιβάλλει χαράτσια, να περικόπτει μισθούς και συντάξεις, να διατηρεί μηχανισμούς καταστολής, αλλά αδυνατεί να εκπληρώσει τη συνταγματική της υποχρέωση να διαφυλάττει την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων που κατοικούν στη χώρα.

Αμέσως μετά ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να λειτουργήσει στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ απογευματινά χειρουργεία με πληρωμή, ώστε οι έχοντες να μην περιμένουν στην αναμονή, όπως περιμένει ο υπόλοιπος λαός. Πρόκειται για ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο διαχωρισμό των πολιτών εκ μέρους του κράτους στη διαδικασία παροχής του στοιχειωδέστερου αγαθού.

Αυτή η εξαγγελία προκαλεί ορισμένα βασικά ερωτήματα.

ΠΏΣ ΕΊΝΑΙ ΔΥΝΑΤΌΝ Νοσοκομεία που έχουν κλειστές το πρωί τις μισές χειρουργικές αίθουσες από έλλειψη προσωπικού, να λειτουργήσουν το απόγευμα αίθουσες χειρουργείου για την ιδιωτική πελατεία;

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ τα Νοσοκομεία που ακυρώνουν χιλιάδες χειρουργεία από έλλειψη υλικών (ενδοφακοί, υλικά αρθροπλαστικής, αλλά ακόμη και ράμματα ή ρουχισμός χειρουργείου) να βρίσκουν αυτά τα υλικά το απόγευμα για να διεκπεραιώσουν οι γιατροί τις επεμβάσεις επί πληρωμή;

Είναι λοιπόν προφανές πως ο υπουργός Υγείας θέλει να συρρικνώσει μέχρις εξαφανίσεως τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ και να δημιουργήσει ένα ιδιωτικοποιημένο σύστημα υγείας στο οποίο οι πολίτες που έχουν τη δυνατότητα θα πληρώνουν γιατρούς και υλικά, ενώ οι οικονομικά αδύνατοι θα συνωστίζονται στο πρωινό ωράριο με ελάχιστες ελπίδες ορθής ιατρικά αντιμετώπισης.

Ταυτόχρονα δημιουργεί τις προϋποθέσεις συρρίκνωσης των ήδη πενιχρών αμοιβών των γιατρών του ΕΣΥ, καλώντας τους να κάνουν επεμβάσεις στα πορτοφόλια των ασθενών.

Η ΟΕΝΓΕ τάσσεται υπέρ ενός δημόσιου, δωρεάν συστήματος υγείας στο οποίο θα έχουν ισότιμη πρόσβαση όλοι οι πολίτες της χώρας και απορρίπτει κατηγορηματικά τις μεθοδεύσεις Γεωργιάδη, τις οποίες θα επιχειρήσει να ακυρώσει εάν και όταν τεθούν σε εφαρμογή, όπως έκανε και με τους ειδικούς πολυτελείς θαλάμους νοσηλείας ασθενών που είχαν ασφάλιση σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)