to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:04 | 01.06.2015

Κοινωνία

Δ. Βαρνάβας: Ανάγκη άμεσης αντικατάστασης των διοικητών που διόρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης

"Από τα πρόσφατα γεγονότα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής προκύπτει επιτακτικά η ανάγκη άμεσης αντικατάστασης των Διοικητών που διόρισε ο Άδωνης Γεωργιάδης με εντολή να εφαρμόσουν τυφλά τις μνημονιακές κατευθύνσεις, κατεδαφίζοντας εκ βάθρων τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας" σημειώνει σε δήλωση του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Δημήτρης Βαρνάβας.


"Πρόκειται, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, για Διοικητές οι οποίοι ακόμη και σήμερα προκαλούν ασύστολα τους εργαζόμενους, υπονομεύουν συνειδητά τις  πρωτοβουλίες στήριξης του ΕΣΥ  και αρνούνται να παραιτηθούν, προσδοκώντας την απόλυσή τους, προκειμένου να εισπράξουν παχυλές αποζημιώσεις. Υπάρχει βεβαίως δυνατότητα ν΄ αξιολογηθούν και όπου κριθεί αναγκαίο  ν΄αντικατασταθούν άμεσα από τους επιλαχόντες στη λίστα αξιολόγησης που κατάρτισε ο κ. Γεωργιάδης" σημειώνει ο κ. Βαρνάβας στη δήλωση του.

Και συνεχίζει σημειώνοντας ότι "Θα συμβεί όμως η παγκόσμια πρωτοτυπία ν΄ αρχίζουν τα επώνυμα όλων των Διοικητών της χώρας από Α. Και τούτο διότι ο κατάλογος που κατάρτισε ο κ. Γεωργιάδης συντάχθηκε αλφαβητικά και όχι βάσει μορίων που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι!!".

"Συνεπώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας οφείλει να καταθέσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση, ώστε να αποπέμψει αζημίως τους σημερινούς Διοικητές και να προσλάβει με ταχείες διαδικασίες άξιους επιστήμονες, οι οποίοι θα διοικήσουν τα Νοσοκομεία σε πνεύμα συνεργασίας με τις ΔΥΠΕ, το υπουργείο Υγείας, τους γιατρούς και τους εργαζόμενους" τονίζει.

"Ταυτόχρονα η κυβέρνηση οφείλει να χρηματοδοτήσει τις λειτουργικές δαπάνες* των Νοσοκομείων και να διεκπεραιώσει με ταχύτατους ρυθμούς τις 4500 προσλήψεις που δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός, ώστε να υπάρξει ανάσχεση στην καταστροφική πορεία του ΕΣΥ" καταλήγει η δήλωση του Προέδρου του ΟΕΝΓΕ, Δ. Βαρνάβα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)