to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:47 | 26.03.2020

Πολιτική

Δ. Τζανακόπουλος: Τεράστια έλλειψη υλικών για την προστασία του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού (βίντεο)

«Ποιες είναι οι παρεμβάσεις στήριξης του Ε.Σ.Υ τις τελευταίες 30 ημέρες. Ποια είναι η παρέμβαση της κυβέρνησης για να διεξάγονται τα τεστ, τα οποία φαίνεται να μη γίνονται λόγω της έλλειψης αντιδραστηρίων», αναρωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ


«Αντί η εισηγήτρια της ΝΔ να εκφράσει την αλληλεγγύη της στους λαούς της Ιταλίας και της Ισπανίας χρησιμοποίησε την εισήγησή της να χρεώσει την τραγωδία στην απλή αναλογική», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ομιλία του στη Βουλή προσθέτοτνας ότι «η ΝΔ θα πρέπει να ανακαλέσει».

Ο ίδιος, στη συζήτηση για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και τις ΠΝΠ για το προσφυγικό στην Ολομέλια επεσήμεν ότι «βρισκόμαστε περίπου 30 ημέρες μετά τη διάγνωση του πρώτου κρούσματος και περίπου 15 ημέρες μετά τα πρώτα μέτρα καραντίνας. Οι πολίτες, με ελάχιστες εξαιρέσεις, έχουν επιδείξει τη συλλογική και ατομική υπευθυνότητα που αντιστοιχούν στη σοβαρότητα της κατάστασης».

«Τα μέτρα του αυτοπεριορισμού πάρθηκαν για να προστατευθούν οι ο πολίτες αλλά και προκειμένου να επιτευχθεί η διαπλάτυνση της καμπύλης και για να μπορέσουν το ΕΣΥ και η κυβέρνηση να έχουν το χρόνο για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτήν την τεράστια πρόκληση για τη δημόσια υγεία. Δυστυχώς μέσα σε αυτές τις 30 ημέρες η κυβέρνηση δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να προετοιμαστεί εκτός από το να επικαλείται διαρκώς την ατομική ευθύνη των πολιτών» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ποιες είναι οι παρεμβάσεις στήριξης του Ε.Σ.Υ τις τελευταίες 30 ημέρες. Ποια είναι η παρέμβαση της κυβέρνησης για να διεξάγονται τα τεστ, τα οποία φαίνεται να μη γίνονται λόγω της έλλειψης αντιδραστηρίων», αναρωτήθηκε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υπενθυμίζοντας ότι «εμείς έχουμε κάνει την πρόταση να αναλάβει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας να κάνει 1000 τεστ την ημέρα αρκεί να προμηθευτεί τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Επιπλέον, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «τεράστια έλλειψη υλικών για την προστασία του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού. Τι έχει κάνει η κυβέρνηση για αυτό;», σημειώνοντας ότι «υπάρχει απίστευτη ολιγωρία στις προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού».

«Εμείς είπαμε από την πρώτη στιγμή να γίνουν 4.000 προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού άμεσα. Υπάρχουν και οι διοικητικές και οι δημοσιονομικές δυνατότητες να ολοκληρωθούν μέσα σε μια εβδομάδα» επανέλαβε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο «μηδενική προετοιμασία της κυβέρνησης για περισσότερες κλίνες ΜΕΘ».

Ακόμη σημείωσε ότι «είναι ένα πράγμα η επίταξη κλινών ΜΕΘ και άλλο το σκάνδαλο της αύξησης της ημερήσιας αποζημίωσης για τις κλίνες από τα 800 στα 1600 ευρώ».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε «ένταξη του προσωπικού του Ε.Σ.Υ, του Εθνικού Συστήματος Φροντίδας, και του Ε.Κ.Α.Β στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, εξασφάλιση τεστ με ειδική χρηματοδότηση και επίταξη ιδιωτικών εργαστηρίων, ξασφάλιση και πολλαπλασιασμός κρεβατιών ΜΕΘ. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε την κορύφωση της κρίσης. Εάν ενταθεί η κρίση δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να αναπληρώσουμε τον χαμένο χρόνο».

Αναφερόμενος στην εκ περιτροπής εργασία και τη συνεπακόλουθη μείωση του μισθού στο 50% έκαν λόγο για «καταστροφικές ιδέες» οι οποίες παρουσιάζονται από τον κ. Βρούτση ως «η μεγάλη παρέμβαση για τη δημιουργία του νέου εργατικού δικαίου στη χώρα. Πρέπει άμεσα το μέτρο να αποσυρθεί».

«Η οικονομική κρίση από τον κορωνοϊό είναι βέβαιή, θα συμβεί και δεν πρέπει να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι. Είναι τελείως λάθος να μετατρέψετε τους εργαζόμενους σε επιδοματούχους» υπογράμμισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «κοστολογημένη πρόταση. Για να επιδοτήσετε για ένα μήνα το σύνολο των μισθών εργαζομένων σε επιχειρήσεις που είτε κλείνουν με εντολή της κυβέρνησης είτε έχουν πτώση του τζίρου τους απαιτείται ένα ποσό του ύψους 970 εκατ. ευρώ».

Όσον αφορά στις Π.Ν.Π για το προσφυγικό ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι «οι επιτάξεις στα νησιά δεν είναι τίποτε άλλο παρά η απόπειρά σας να διαχειριστείτε ένα πρόβλημα που μόνοι σας δημιουργήσατε».

«Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου δεν ερμηνεύει τη Σύμβαση της Γενεύης. Το Δικαστήριο δεν είπε τίποτα για τη Σύμβαση της Γενεύης. Η Σύμβαση της Γενεύης μας δεσμεύει απολύτως. Δεν μπορείς να απαντάς σε μια παρανομία με μια δεύτερη παρανομία», τόνισε καταλήγοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

2020 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)