to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:44 | 04.07.2022

Πολιτική

Δ. Τζανακόπουλος: Συγγνώμη και παραίτηση, η μόνη εξιλέωση για την κυβέρνηση Μητσοτάκη

«Συγγνώμη και παραίτηση: Η μόνη εξιλέωση απέναντι στην ελληνική κοινωνία για τις πολιτικές αθλιότητες που διέσπειραν όλα αυτά τα χρόνια ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του»


«Έχουν ξεπεραστεί τα όρια της δικαιοκρατικής λειτουργίας. Έχουν ξεπεραστεί τα δημοκρατικά όρια για την ίδια τη λειτουργία της κυβέρνησης. Μετά από την συγκλονιστική στην κυριολεξία εξέλιξη, όπου δεν κατεδαφίζεται απλώς ένα αφήγημα αλλά στην πραγματικότητα αποδεικνύεται ότι όλη η ρητορική και όλη αυτή η σχεδιασμένη διασπορά της θεωρίας ότι υπήρξε σκευωρία σε σχέση με το σκάνδαλο Novartis ήταν ένα συνειδητό ψέμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος πριν από λίγα χρόνια είχε προεξοφλήσει και τις αποφάσεις της δικαιοσύνης», ανέφερε ο Βουλευτής Α΄Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο 105,5 ερωτηθείς για την Novartis.

Συνέχισε λέγοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης μιλούσε για μία συμμορία πολιτικών προσώπων, δημοσιογράφων και δικαστών. Μιλούσε για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, την κα. Τουλουπάκη, τον Κώστα Βαξεβάνη και τη Γιάννα Παπαδάκου, οι οποίοι μηχανορράφησαν και ραδιούργησαν και λειτούργησαν με τρόπο εξωθεσμικό για να σπιλώσουν πολιτικά πρόσωπα. Και έρχεται το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου και πέραν πάσης αμφιβολίας λέει ότι καμία τέτοια σκευωρία δεν υπήρξε, ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες και όλα όσα κατέθεσαν ήταν απολύτως αξιόπιστοι και ακηδεμόνευτοι στις μαρτυρίες τους και με αυτό τον τρόπο εκθέτει ανεπανόρθωτα τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, εκθέτει ανεπανόρθωτα όλο το σύνολο των βουλευτών ή υπουργών της Νέας Δημοκρατίας».

Επισήμανε ο κ. Τζανακόπουλος ότι «οι βουλευτές της ΝΔ παρενέβησαν με ωμό τρόπο στην δικαιοσύνη και προσπάθησαν μέσω της Επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης με όλες τις παραθεσμικές αποφάσεις, τις οποίες πήραν, από την απόφαση εξαίρεσης του κ. Πολάκη και εμού, μέχρι και την διεύρυνση του κατηγορητηρίου εναντίον του Μ. Παπαγγελόπουλου ,μέχρι την πολιτική απόφαση να εμπλέξουν ακόμα και δημοσιογράφους σε όλο αυτό το άθλιο συκοφαντικό ψευδές κατασκεύασμα και γι αυτό το λόγο εκτίθενται με έναν τρόπο ο οποίος πραγματικά θα άφηνε άναυδο οποιονδήποτε δημοκρατικό πολίτη».

Σημείωσε μάλιστα ο Βουλευτής ότι «έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία και αναδεικνύει ένα τεράστιο έλλειμμα δημοσιογραφίας αλλά και δημοκρατίας το γεγονός ότι για όλα αυτά τηρείται σιγή ιχθύος από μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα, τα οποία είχαν πρωταγωνιστήσει στη διασπορά της φιλολογίας περί σκευωρίας. Όλα αυτά δεν είναι απλώς θεσμικά ατοπήματα. Είναι μια πραγματική κατρακύλα. Είναι μια ευθεία βολή στο κράτος δικαίου και στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η δημοκρατία, δηλαδή η σχέση μεταξύ της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας στη χώρα. Και είναι προφανές ότι όλα αυτά δεν θα μείνουν αναπάντητα, όπως δεν θα μείνει αναπάντητο και το γεγονός ότι το βούλευμα με σαφήνεια λέει ότι ο κ. Στουρνάρας απειλούσε τον κ. Μανιαδάκη ότι θα τσακίσει και αυτόν αλλά και όλους εμάς από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μόλις αλλάξει η κυβέρνηση και γίνει πρωθυπουργός .ο κ. Μητσοτάκης». Χαρακτηριστικά υπογράμμισε : «Ο κ. Στουρνάρας ο οποίος τηρεί σιγή ιχθύος, είναι ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας και από ότι φαίνεται εμπλέκεται σε τέτοιου τύπου πρακτικές εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίες κάθε άλλο παρά σε κεντρικό τραπεζίτη αρμόζουν».

Σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου δήλωσε ότι «είναι ο άνθρωπος, ο οποίος ενορχήστρωσε την οργανωμένη και με πολιτικά κίνητρα παραπληροφόρηση από ανώτατες δικαστικές πηγές πριν από τρεις ημέρες, στην οποία αναφέρθηκαν ο κ. Τέλλογλου και η κα. Μάνδρου με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο. Και το βέβαιο είναι ότι κανείς δεν μπορεί να κατηγορεί αυτούς τους δύο δημοσιογράφους ότι είναι ΣΥΡΙΖΑ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνεχίζει να παραληρεί εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει τα ψεύδη και τις συκοφαντίες».

Κλείνοντας τη συνέντευξη ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε ότι «έχουμε να κάνουμε με την αποκάλυψη ενός δικτύου παρακρατικών, παραθεσμικών και εξωκοινοβουλευτικών συμπεριφορών, πρακτικών και σχεδίων, τα οποία αποκαλύπτονται μέρα με τη μέρα. Σε μια δημοκρατική κοινωνία, ένας τρόπος ενδείκνυται για να απαντήσεις σε τέτοιου τύπου καταγγελίες, υποψίες και στοιχεία τα οποία βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες. Συγγνώμη και παραίτηση. Τίποτα άλλο δεν είναι αρκετό για να εξιλεωθούν απέναντι στην ελληνική κοινωνία για τις αθλιότητες που διέπραξαν και διέσπειραν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Μια πολιτική αθλιότητα που βάλλει ευθέως εναντίον της δημοκρατίας και της κοινοβουλευτικής λειτουργίας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)