to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:11 | 01.12.2021

Πολιτική

Δ. Τζανακόπουλος: Πινοσετικής έμπνευσης το μέτρο Μητσοτάκη - Έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο της κατάστασης

«Το μέτρο αυτό θα οδηγήσει σε μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις, αλλά και σε οικονομική εξόντωση, ειδικά τους ανθρώπους χαμηλών εισοδημάτων», τόνισε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Δ. Τζανακόπουλος, σχετικά με την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60 ετών με ποινή προστίμου


Για «τιμωρητική, βάρβαρη, πινοσετικής έμπνευσης πολιτική επιλογή» έκανε λόγο ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5», αναφερθείς στο μέτρο που εξήγγειλε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης για υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60 ετών με ποινή προστίμου.

«Το μέτρο αυτό θα οδηγήσει σε μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις, αλλά και σε οικονομική εξόντωση, ειδικά τους ανθρώπους χαμηλών εισοδημάτων», σημείωσε.

«Δεν είναι σε καμία περίπτωση ένας τέτοιος τρόπος αυτός που θα μας οδηγήσει στην ανοσία του γενικού πληθυσμού», δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Η κυβέρνηση αντί να δώσει κίνητρα για τον εμβολιασμό, αντί να κάνει μια σοβαρή, επιστημονικά τεκμηριωμένη καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού, αντί να ενισχύσει το ΕΣΥ –αυτή τη στιγμή 142 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ-, αντί να στηρίξει την πρωτοβάθμια φροντίδα, αντί να μειώσει τους μαθητές ανά τάξη, αντί να δώσει δωρεάν τεστ σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, αντί να ενισχύσει τα μέσα μεταφοράς, επιλέγει αυτό το τιμωρητικό, βάναυσο μέτρο», υπογράμμισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύει έτσι ότι είναι μια παραδοσιακή, παλαιάς κοπής, κάκιστη εκδοχή της Δεξιάς», ανέφερε και πρόσθεσε: «ο κ. Μητσοτάκης έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο της κατάστασης, είναι πλέον εγκληματικά επικίνδυνος για την κοινωνία και τη δημόσια υγεία».

Σχολιάζοντας τη διαρκή προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να μεταθέτει τις ευθύνες του στην κοινωνία, τόνισε ότι «σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας δεν έχει αφήσει κανέναν που να μην του έχει φορτώσει την ευθύνη, εκτός από τον ίδιο του τον εαυτό». «Τη μία φταίνε οι νέοι, την άλλη οι ηλικιωμένοι, την τρίτη φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ ή το σύνολο της αντιπολίτευσης που δεν τον στηρίζει, όλο αυτό δείχνει ότι έχει χαθεί ο έλεγχος», είπε χαρακτηριστικά.

«Έχει πλέον καταρρεύσει αυτή η άθλια επικοινωνιακή προπαγάνδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα εδώ και πάρα πολύ καιρό. Το καλοκαίρι του ’20 μας έλεγε ότι νίκησε τον κορωνοϊό, πριν από μερικούς μήνες μας μίλαγε για το τελευταίο μίλι και τον τελευταίο μήνα η χώρα έχει τους περισσότερους θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων σε όλη την Ευρώπη», ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Και παρ’ όλα αυτά ο κ. Μητσοτάκης εξακολουθεί να αυτοθαυμάζεται, ο κυνισμός του δεν έχει όρια», πρόσθεσε.

Σχετικά με την κατάσταση στα νοσοκομεία, επισήμανε ότι «πέρα από το ζήτημα με τις ΜΕΘ, υπάρχουν αυτή τη στιγμή χιλιάδες ασθενείς νοσηλευόμενοι σε απλές κλίνες, στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον, οι οποίοι δεν λαμβάνουν την πρέπουσα φροντίδα». «Κι αυτό γιατί όχι απλώς δεν υπάρχουν οι υποδομές, αλλά και γιατί –μετά από δύο σχεδόν χρόνια πανδημίας- το υγειονομικό προσωπικό έχει κυριολεκτικά φτάσει στα όριά του. Δεν έχουν πάρει άδειες εδώ και δύο χρόνια, υπάρχει τεράστια υποστελέχωση των νοσοκομείων», επισήμανε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Πριν λίγες μέρες μάθαμε ότι στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης ακυρώνονται τα έκτακτα χειρουργεία διότι δεν υπάρχουν αναισθησιολόγοι για να καλύψουν τις ανάγκες ενώ ακυρώνεται και το 80% των τακτικών χειρουργείων», υπογράμμισε, λέγοντας ότι «από όλα αυτά κάποιοι θησαυρίζουν». «Είναι οι ιδιωτικές κλινικές που η κυβέρνηση αρνείται να επιτάξει. Είναι πολιτική επιλογή Μητσοτάκη να δημιουργηθούν ροές από το ΕΣΥ προς την ιδιωτική υγεία, για να θησαυρίσουν κάποιοι ελάχιστοι κλινικάρχες και κάποια funds που διαχειρίζονται τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές, ιδιαίτερα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη», κατέληξε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)