to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:00 | 29.08.2019

Πολιτική

Δ. Τζανακόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ να εμπιστευτεί τον κόσμο του (ηχητικό)

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5 και τον δημοσιογράφο Σ. Σχινά:


Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε:

Μετά το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών του Ιουλίου δεν αμφισβητείται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εμπεδωθεί πια ως η μία εκ των δύο μεγάλων πολιτικών δυνάμεων στη χώρα. Μια πολιτική δύναμη που θέλει να εκπροσωπεί την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, τους εργαζόμενους, τους ανθρώπους που συγκροτούν τις παραγωγικές και ζωντανές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας.

Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει και ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ανοιχτός σε αυτές τις κοινωνικές δυνάμεις. Να αφεθεί να σφραγιστεί, να κατευθυνθεί και να επηρεαστεί στρατηγικά και πολιτικά από τις προσδοκίες, τις αγωνίες και τις στοχεύσεις τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επομένως πρέπει να μετατραπεί σε ένα κόμμα ανοιχτό και οργανικά δεμένο με αυτές τις κοινωνικές δυνάμεις. Ακριβώς αυτός είναι και ο πολιτικός στόχος που υπηρετεί η χθεσινή απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας: η διεύρυνση, η ανασυγκρότηση και το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις κοινωνικές δυνάμεις που θέλει να εκπροσωπεί. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο και με όρους ομοφωνίας ο ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε στη διαδικασία η οποία θα υπηρετήσει αυτόν τον κεντρικό πολιτικό στόχο που έχει ήδη τεθεί από τον Ιούλιο του 2019.

Νομίζω ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε το πολιτικό αυτό σχέδιο να υλοποιηθεί με εξαιρετικά αποτελέσματα. Διότι στον κόσμο που εδώ και 7 χρόνια και σε διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει η διάθεση να στηρίξει αυτό το πολιτικό εγχείρημα. Και αυτό γιατί η ελληνική κοινωνία είδε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε έμπρακτα στο πλευρό της κοινωνικής πλειοψηφίας. Και ακριβώς αυτή η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις δυσκολίες, τα προβλήματα, τους συμβιβασμούς είναι εκείνη που επί της ουσίας έχει δημιουργήσει δεσμούς εμπιστοσύνης. Επομένως το ζήτημα δεν είναι τώρα ο κόσμος να εμπιστευτεί τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ να εμπιστευτεί τον κόσμο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)