to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:41 | 28.07.2020

πηγή: enikos.gr

Πολιτική

Δ. Τζανακόπουλος: Ο Αδ. Γεωργιάδης οφείλει εξηγήσεις για τους επενδυτές στο Ελληνικό

Άγρια κόντρα είχαν στη βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος. Αφορμή αποτέλεσε το ερώτημα του κ. Τζανακόπουλου για το πού πούλησε τις μετοχές της η Μαριάννα Λάτση από τη συμμετοχή της στην επένδυση του Ελληνικού.Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «είναι μέσα σε αυτόν το φόντο που η κυβέρνηση ψάχνει ευκαιρίες για χατίρια, για δωράκια και για δουλειές.


Άγρια κόντρα είχαν στη βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος. Αφορμή αποτέλεσε το ερώτημα του κ. Τζανακόπουλου για το πού πούλησε τις μετοχές της η Μαριάννα Λάτση από τη συμμετοχή της στην επένδυση του Ελληνικού.Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «είναι μέσα σε αυτόν το φόντο που η κυβέρνηση ψάχνει ευκαιρίες για χατίρια, για δωράκια και για δουλειές. Η λογική του νομοσχεδίου είναι να διαλύσουμε οποιαδήποτε διοικητική δομή παρουσιάζει αποτελέσματα προκειμένου να την αντικαταστήσουμε με μια νέα δομή που θα έχουμε υπό τον πλήρη έλεγχό μας. Ασφυκτικός έλεγχος δηλαδή, του συνόλου της δημόσιας διοίκησης στο πλαίσιο ενός αυταρχικού ολοκληρωτικού νέο-Μητσοτακικού καθεστώτος. Το ενιαίο συντονιστικό που δεν δούλεψε ποτέ μέχρι το 2016 από όταν άρχισε να δουλεύει και έχει σήμερα να παρουσιάσει σοβαρά αποτελέσματα. Και τώρα έρχεστε να το αντικαταστήσετε». Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε «ότι πρέπει ο Υπουργός να πει στο σώμα σε ποιο fund μεταβίβασε τις μετοχές της η κ. Λάτση, διότι τα δημοσιεύματα μιλούν για εταιρεία όπου εκτελεστικό μέλος είναι ο αδερφός του κ. Ζαβού, υφυπουργού οικονομικών. Εδώ μιλάμε για επικίνδυνες καταστάσεις, για σύγκρουση συμφερόντων καραμπινάτη. Θα πρέπει να έρθει εδώ να μας πει και εάν είναι μέλη του διοικητικού συμβουλίου ο αδερφός του κ. Σαμαρά και η κ. Ξαφά, μυστικοσύμβουλος του κ. Μητσοτάκη».

Στη συνέχεια κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι «ως προς το άρθρο 10 του σχεδίου νόμου που αφορά στο Ελληνικό, δείχνει ότι επειδή δεν έχετε δυνατότητα να εκκινήσετε το έργο κάθε φορά υποχωρείτε ή τα βρίσκετε με τον επενδυτή, όπως σε αυτήν την περίπτωση όπου ο επενδυτής θα έχει τη δυνατότητα να ορίζει το μηχανικό που θα ελέγχει το έργο, ακόμη και την παράδοσή του, η δημόσια διοίκησή θα πρέπει να δέχεται αναντίρρητα τα πορίσματά του. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια μήτρα συνεννοήσεων. Επειδή έχετε δώσει υποσχέσεις που δεν είστε σε θέση να τηρήσετε υποχωρείτε σε κάθε απαίτηση του επενδυτή».

Τον λόγο πήρε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, που εξαπέλυσε σφοδρά πυρά στον Δημήτρη Τζανακόπουλο . «Δεν έχω κάτσει να ενημερωθώ για να είμαι απολύτως ειλικρινής για τις λεπτομέρειες που πουλήθηκαν οι μετοχές. Θα το πληροφορηθώ όμως, αφού μου το κάνατε το ερώτημα. Να μου κάνετε μία γραπτή ερώτηση. Δεν συνηθίζω να παίρνω τηλέφωνα σε χρηματιστηριακά γραφεία για να μαθαίνω. Αν θέλετε, πάρτε εσείς τηλέφωνο. Οι πωλήσεις ττης ιδιωτικής της περιουσίας γίνονται μέσω των χρηματιστηριακών γραφείων, είναι ιδιωτική της περιουσία και την πουλά όπου θέλει. Έτσι δουλεύει στον καπιταλισμό το σύστημα, για το οποίο μιλάγαμε προηγουμένως και με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος», είπε.

«Επειδή αναφέρατε μόνο το όνομα του κ. Ζαβού, του κυρίου Στέλιου Ζαβού, φαντάζομαι καλώς γνωρίζετε ότι ο κύριος Στέλιος Ζαβός είναι πολύ γνωστός θεσμικός επενδυτής και έκανε σειρά επενδύσεων στην Ελλάδα και επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα. Δεν κατάλαβα, τώρα σας πείραξε ο Στέλιος Ζαβός; Όταν ερχόταν εδώ και έκανε επενδύσεις επί Τσίπρα ήταν καλός ο Στέλιος Ζαβός; Άρα αφήστε σε εμένα αυτά. Όσον αφορά το όνομα Αλέξανδρος Σαμαράς επειδή έλεγα να το αφήσω αλλά αφού το επανέφερε ο κύριος Τσίπρας να μην το ξεχάσω, ήμασταν εδώ στη Βουλή την περασμένη Τετάρτη που ακούσαμε την περιγραφή του πως οι εισαγγελείς Τζούρας, Μανώλης και Τουλουπάκη σε συνεργασία με τον κύριο Παπαγγελόπουλο όπως τους κατηγορούμε, δηλαδή με την Κυβέρνηση Τσίπρα, ενώ ο κύριος Αλέξανδρος Σαμαράς ήταν σε κέντρο αποκατάστασης για την υγεία του, πήγαν και του έσπασαν εξευτελιστικά τη θυρίδα καταπατώντας κάθε όριο αξιοπρέπειας. Πράξη για την οποία η κυρία Τουλουπάκη δεν είναι κατηγορούμενη.

Άρα λοιπόν εσύ όταν λες το όνομα Σαμαράς θα πλένεις το στόμα σου με οινόπνευμα πρώτα, εσύ ειδικά Τζανακόπουλε. Και τα υπόλοιπα θα τα δούμε πόσο μπλεγμένος ήσουν γιατί είμαστε ακόμα στην αρχή της ιστορίας και της διερευνήσεως. Γέλα τώρα, μετά θα σε δούμε. Λες και δεν ξέρουμε εμείς ποιος οργάνωσε τη σκευωρία και ότι εσύ ήσουν μέσα, δεν το ξέρουμε, τώρα πρέπει να το μάθουμε. Τώρα που ξεκίνησε η έρευνα θα τα δούμε όλα και σε ποιον θα κοπούν τα γελάκια κύριε Τζανακόπουλε» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης σε υψηλούς τόνους.

Ο δεύτερος γύρος

Τον λόγο πήρε ξανά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος προκειμένου να απαντήσει στον Άδωνι Γεωργιάδη. «Το να κάνει κανείς στρατηγική συζήτηση με τον κ. Γεωργιάδη είναι απολύτως αδύνατο και αυτό είναι κοινό για όλες τις πτέρυγες της Βουλής. Δεν αισθάνεται άνετα στο σύμπαν των εννοιών και επιχειρεί πάντοτε να κατεβάσει το επίπεδο της συζήτησης στο πεδίο της εξυπνάδας που καταλαβαίνει το κοινό του και νομίζω ότι υπό αυτή την έννοια παρέλκει να συνεχιστεί το ζήτημα αυτό», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε σχέση με τις απειλές που εκτόξευσε ο υπουργός που υπερκοστολόγησε το Λουσέντις σε εμάς στο ΣΥΡΙΖΑ, ο άνθρωπος που έβαλε την υπογραφή του σε δελτίο τιμών φαρμάκων που υπερκοστολογούσε το Λουσέντις και αν δεν είχε παραγραφεί το αδίκημα της απιστίας θα είχε καταδικαστεί για κακούργημα, ο άνθρωπος αυτός λοιπόν ήρθε εδώ να μας απειλήσει. Όταν χάνει την ψυχραιμία του ο κ. Γεωργιάδης είναι κοινός τόπος σε όλες τις πτέρυγες του κοινοβουλίου ότι γίνεται διασκεδαστικός επομένως δεν μπορώ παρά να αντιμετωπίσω τις απειλές του ως κωμωδία» πρόσθεσε.

Στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Τη βραδιά που πήγατε στον Άρειο Πάγο για να στήσετε μαζί με τους άλλους τη σκευωρία Novartis, προφανώς νομίζατε ότι είστε και δικαστής και βγάζετε απόφαση και με καταδικάζετε κιόλας. Προλάβατε στη Βουλή να πείτε όχι μόνο ότι είμαι ένοχος απιστίας, αλλά ότι θα έμπαινα και φυλακή. Τζανακόπουλος, ο αρχιδικαστής , αυτό είναι το επεισόδιο που ακούμε σήμερα. Όμως, πέραν των άλλων, σας κατηγορώ και για ρατσισμό. Δεν κατάλαβα τι έχουν οι δικοί μου ψηφοφόροι και είναι κατώτεροι των άλλων, οι δικοί μου που τους αρέσουν οι εξυπνάδες. Ρατσιστής είστε, κύριε; Χωρίζετε τους ανθρώπους σε ποιοι είναι περισσότερο ή λιγότερο ικανοί; Ρατσιστής είσαι Τζανακόπουλε; Σε καταλάβαμε κύριε Τζανακόπουλε, για να καταλάβουμε ποιος πραγματικά είσαι. Εγώ δεν ξεχωρίζω τους ψηφοφόρους, σέβομαι όλους τους ψηφοφόρους, και αυτούς που ψηφίζουν εμένα, που ευτυχώς είναι δεκάδες χιλιάδες σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, αλλά και αυτούς που ψηφίζουν εσάς από λάθος προφανώς. Η ουσία όμως παραμένει. Η έρευνα της σκευωρίας Novartis από την ελληνική Δικαιοσύνη τώρα ξεκινά και κάποιος κ. Τζανακόπουλος είχε πάει το βράδυ πριν έρθει ο φάκελος στη Βουλή σε κάποια κυρία Δημητρίου. Tα άλλα θα τα δείξει ανάκριση».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)