to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:00 | 28.09.2022

Πολιτική

Δ. Τζανακόπουλος: Με την έκθεση Λύτρα η προπαγάνδα της κυβέρνησης περί της δημιουργίας κλινών ΜΕΘ αποδεικνύεται ψευδής

«Σαφώς πρόκειται για απόλυτη κυβερνητική αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας και είναι απολύτως λανθασμένη επιλογή να γυρίσουμε τη συζήτηση στον εμβολιασμό, όταν αυτή τη στιγμή η εμβολιαστική κάλυψη ανέρχεται στο 80%», επεσήμανε ο Δ. Τζανακόπουλος, βουλευτής Α΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σχετικά με την αποκαλυπτική μελέτη Λύτρα


Κληθείς να σχολιάσει τη νέα επιστημονική μελέτη του επικ. καθηγητή Δημόσιας Υγείας  Θ. Λύτρας σχετικά με τη μειωμένη ανθεκτικότητα του ΕΣΥ, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN: «H μελέτη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό το οποίο γνωρίζαμε από πέρσι. Θυμάστε ότι στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης είχε πει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ και εντός ΜΕΘ παρουσιάζει διαφορετικά ποσοστά θνητότητας. Και τότε είχε προκληθεί μια πολύ μεγάλη πολιτική σύγκρουση. Βγήκε η πρώτη μελέτη. Τώρα έρχεται η δεύτερη μελέτη και στην πραγματικότητα επιβεβαιώνει τα αποτελέσματα της πρώτης».

Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Πρώτον, ότι 97,7% των ανθρώπων οι οποίοι διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ έχασαν τη ζωή τους. Άρα η κυβέρνηση έλεγε ψέματα ότι φτιάχνει κλίνες εντατικής θεραπείας. Το μόνο το οποίο έκανε ήταν να φτιάχνει κρεβάτια με έναν αναπνευστήρα για να μπορεί να διευκολύνεται κόσμος και στην πραγματικότητα να οδηγείται στο θάνατο. Επομένως όλη η προπαγάνδα της κυβέρνησης περί της δημιουργίας κλινών ΜΕΘ αποδεικνύεται ψευδής. Δεύτερον, έχουμε ποσοστά υψηλότατα τα οποία είναι υπερδιπλάσια σε σχέση με τη θνητότητα που υπάρχει στην Ευρώπη λόγω λοιμώξεων βεβαίως, αλλά κυρίως λόγω ελλιπούς προσωπικού, λόγω ελλιπούς περίθαλψης, λόγω έλλειψης γιατρών και νοσηλευτών. Δεν έχει να κάνει με τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, διότι αυτό το υπερδιπλάσιο ποσοστό δεν μπορεί να εξηγηθεί. Ο κ. Λύτρας λέει ότι χρειάζεται μία μελέτη για να δούμε ποιοι είναι οι λόγοι ακριβώς της ραγδαίας λοίμωξης. Αυτό καταδεικνύεται άλλωστε από το γεγονός ότι έχουμε 64% υψηλότερη θνητότητα στην επαρχία λόγω έλλειψης προσωπικού φυσικά».

«Σαφώς πρόκειται για απόλυτη κυβερνητική αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας και είναι απολύτως λανθασμένη επιλογή να γυρίσουμε τη συζήτηση στον εμβολιασμό, όταν αυτή τη στιγμή η εμβολιαστική κάλυψη ανέρχεται στο 80%. Κατά την περίοδο της υπουργίας του κυρίου Πλεύρη έχουμε 19.000 περίπου νεκρούς, ενώ στο σύνολο πλησιάζουμε τις 34.000. Είμαστε σε σχέση με όλες τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, με την Ιταλία, το Βέλγιο, την Ισπανία, στην 1η θέση σε νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων», τόνισε ο Δ. Τζανακόπουλος.

Αναφορικά με τα χθεσινά επεισόδια στην Πανεπιστημιούπολη ο Βουλευτής υπογράμμισε: «Σπασμένες πόρτες φοιτητών, ένα γιουρούσι της αστυνομίας, το οποίο δεν νομίζω ότι επιβαλλόταν από οποιαδήποτε επιχειρησιακή ανάγκη. Νομίζω ότι είναι περισσότερο μια επιχείρηση επίδειξης αυταρχισμού και κατατρομοκράτησης».

Κλείνοντας τη συνέντευξη επεσήμανε: «Οι δημοσκοπήσεις είναι το ύστατο καταφύγιο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά κυρίως του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με όλα όσα έχουν μεσολαβήσει το τελευταίο διάστημα, με τις παρακολουθήσεις, με τις φήμες οι οποίες κυκλοφορούν για παρακολουθήσεις ακόμη και πολιτικών προσώπων από τη Νέα Δημοκρατία νομίζω ότι αν ο κύριος Μητσοτάκης δεν είχε έναν τόσο στενό εναγκαλισμό με μια σειρά από συμφέροντα, ήδη θα τον είχε ρίξει η ίδια η Νέα Δημοκρατία». Και κατέληξε ότι «το 55% αυτή τη στιγμή του κόσμου θεωρεί ότι ο κος Μητσοτάκης έπρεπε να έχει παραιτηθεί για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)