to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:37 | 09.05.2022

Πολιτική

Δ. Τζανακόπουλος: Κοινωνική ανάγκη η διαμόρφωση προοδευτικής διακυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πρώτο κόμμα

«Στην 15η Μάη στέλνουμε τον λογαριασμό στον Μητσοτάκη και διαμορφώνουμε τις συνθήκες για ένα μαζικό κόμμα με ισχυρή κοινωνική επιρροή»


«Στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός μας είπε ότι όλα πηγαίνουν καλά και ότι η κυβέρνησή του έχει εξαιρετικές επιδόσεις. Πέραν όμως αυτού του τύπου τις θεατρικές παραστάσεις αυτοθαυμασμού, στη ΝΔ γνωρίζουν πολύ καλά ότι βρίσκονται σε στρατηγικό αδιέξοδο λόγω της πολιτικής του κ Μητσοτάκη που παράγει πολιτική παρακμή», είπε Στο Κόκκινο και στον Γιώργο Τραπεζιώτη ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Το συνέδριο της ΝΔ στο οποίο εκπροσώπησα τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ήταν ένα συνέδριο αυτοθαυμασμού και η όποια κριτική εκφράστηκε, προήλθε από την ακραία ριζοσπαστική εκδοχή της ελληνικής Δεξιάς. Ενώ ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να κάνει αυτοκριτική, μας είπε ότι είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός που είχε η χώρα. Η αλήθεια όμως είναι, ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο κι ότι έχει τις χειρότερες επιδόσεις σε όλα τα ζητήματα.

Σε ότι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας, έχουμε κοντά 30.000 νεκρούς λόγω του τρόπου με τον οποίο η κυβέρνηση χειρίστηκε την πανδημία. Σε ότι αφορά την ακρίβεια που μαστίζει κυρίως τα λαϊκά νοικοκυριά και βρίσκονται σε ασφυκτική πίεση με το ηλεκτρικό ρεύμα να έχει εκτιναχθεί, με την ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης να καλπάζει και η χώρα μας να έχει από τις μεγαλύτερες αυξήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Την ίδια ώρα οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι ενώ το κράτος λειτουργεί αποκλειστικά ως λάφυρο της κυβέρνησης η οποία δεν ορρωδεί και μοιράζει εκατομμύρια σε φίλους και προνομιακούς συνομιλητές της. Αυτή είναι μία συνθήκη πολιτικής παρακμής και πολιτικών αδιεξόδων που παράγει ο κύριος Μητσοτάκης με την οποία διανοίγονται δυνατότητες δράσης και διεκδίκησης για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή.

Ο μεγάλος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, είναι να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές που θα γίνουν με απλή αναλογική. Αυτό που αποτελεί την κρίσιμη μεταβλητή για τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής κυβέρνησης είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις πρώτες εκλογές. Αυτός είναι ο στόχος προκειμένου όλα τα κόμματα της δημοκρατικής ή της  αυτοπροσδιοριζόμενης προοδευτικής αντιπολίτευσης, να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στο λαό. Εφόσον δεν προκύψει προοδευτική διακυβέρνηση θα γίνουν δεύτερες εκλογές και εκεί πια ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει την αυτοδυναμία. Και πιστέψτε με, εάν οι δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις που συγκροτούν σήμερα την αντιπολίτευση δεν μπουν στη συζήτηση και λάβουν λανθασμένες αποφάσεις, οι αποφάσεις αυτές δεν θα συγχωρεθούν από τον Ελληνικό λαό.

Εμείς λέμε ότι είναι απολύτως πολιτικά αναγκαίο να διαμορφωθεί μία προοδευτική κυβέρνηση, όχι για να γίνει ο οποιοσδήποτε υπουργός ή για να πάρουμε πολιτική ρεβάνς, αλλά για να υπηρετηθούν οι κοινωνικές ανάγκες. Αυτή είναι η πολιτική λογική που υπαγορεύει και τις όποιες αποφάσεις μας. 


Η 15η  Μάη αποτελεί σταθμό στην πορεία ανασυγκρότησης και διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Στις 15 Μάη, όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ ψηφίζουμε για κεντρική επιτροπή μέσα απο μία διαδικασία πρωτόγνωρη και πρωτοπόρα για όλο όλα τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα. Ποτέ ξανά δεν έχει ψηφιστεί η κεντρική επιτροπή του κόμματος από τα μέλη του. Η διαδικασία θα γίνει σε 900 εκλογικά τμήματα σε πάνω από 550 εκλογικά κέντρα σε όλη τη χώρα. Για τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα, μπορούν να ψηφίσουν όλοι όσοι προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα την Κυριακή 15η Μαΐου και εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Για όσους είναι ήδη μέλη του κόμματος μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο της περιφέρειας στην οποία είναι εγγεγραμμένοι.

Αυτή η διαδικασία μπορεί να στείλει ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και να του στείλει το λογαριασμό όπως λέμε στη μεγάλη καμπάνια που κάνουμε. Πρόκειται για μία διαδικασία που δεν αρχίζει και δεν τελειώνει εκείνη την ημέρα. Είναι ένα μεγάλο δημοκρατικό εγχείρημα για την πολιτική και κοινωνική ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, έτσι ώστε να γίνουμε ένα πραγματικό λαϊκό, εργατικό, προοδευτικό δημοκρατικό κόμμα το οποίο θα μπορεί να παρεμβαίνει όχι μόνο στο επίπεδο της κεντρικής πολιτικής αλλά και στο επίπεδο της κοινωνίας, αλλάζοντας  τους κοινωνικούς συσχετισμούς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ μπορεί να έχει μία πολύ μεγάλη πολιτική επιρροή και να παίζει καθοριστικό ρόλο -και κυβερνητικό οσονούπω- όμως το κρίσιμο είναι να έχει παρουσία στα εργατικά συνδικάτα, στην αυτοδιοίκηση, στους επιστημονικούς συλλόγους και μέσα στα κινήματα. Να φτιάξουμε δηλαδή ένα πραγματικό μαζικό κόμμα του οποίου η πολιτική επιρροή θα αντιστοιχεί και στην κοινωνική του επιρροή.

Δεν μας ενδιαφέρουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια αλλά η πολιτική ουσία αυτής της διαδικασίας. Και αυτή η αποστολή πολιτικού μηνύματος στην κυβέρνηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, μαζικός, ισχυρός, λαϊκός και εργατικός και ότι δεν θα ξεμπερδέψει εύκολα το πολιτικό σύστημα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το μήνυμα της 15ης  Μαη, θα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι παρόντας σε όλες τις κοινωνικές μάχες και ότι θα είναι η επόμενη κυβερνητική δύναμη».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)