to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:07 | 08.05.2020

Πολιτική

Δ. Τζανακόπουλος: Ηθικός εκφυλισμός και πολιτική τυμβωρυχία με ευθύνη Μητσοτάκη (βίντεο)

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να εξηγήσει γιατί εάν έφταιγε ο ΣΥΡΙΖΑ για τις αυξημένες προσφυγικές ροές το 2015, σήμερα ξαφνικά είναι γεωπολιτικοί οι λόγοι που αυξάνονται οι ροές»


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αρχικά τόνισε ότι «εδώ και καιρό η χώρα έχει βυθιστεί σε μια σκοτεινή περίοδο θεσμικού και ηθικού εκφυλισμού, όπου επικρατούν καθεστωτικές συμπεριφορές, πολιτική τυμβωρυχία, ψευδείς ειδήσεις που διακινούνται με ευθύνη της κυβέρνησης, και μια πρωτοφανής αλαζονεία από μια παράταξη που είναι η βασική υπεύθυνη μαζί με το ΠΑΣΟΚ για τη χρεωκοπία της χώρας». Ως προς την κατάσταση με τους εργάτες πολιτισμού σημείωσε ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος έδωσε μια «απαξιωτική απάντηση στον Σταύρο Ξαρχάκο, μια απάντηση που αναδεικνύει την αλαζονεία, την καθεστωτική νοοτροπία και την αυταρέσκεια της κυβέρνησης που έχει καταδικάσει χιλιάδες εργάτες του πολιτισμού στην ανέχεια». Συνέχισε τονίζοντας, ως προς την υπόθεση Δημάκη, ότι «αναρωτιέται κανείς από πού αντλεί αυτήν την αδιανόητη καθεστωτική λογική να αρνείται τη μεταγωγή του Βασίλη Δημάκη η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής πολιτικής». Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ως προς τη MARFIN «ότι την ίδια ώρα που ο κ. Μητσοτάκης επιχειρούσε να κερδοσκοπήσει πολιτικά πάνω στη μνήμη των νεκρών της MARFIN ήρθε η αποκάλυψη ότι το ελληνικό δημόσιο προχωρούσε σε αναίρεση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποζημίωση των θυμάτων άσχετα με την μετέπειτα ανάκληση αυτής της απόφασης». Προσέθεσε δε, ότι αυτό «αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για τα θύματα παρά η άντληση πολιτικής υπεραξίας με το τραγικό αυτό συμβάν και μια βαθιά πολιτική σκοπιμότητα ταύτισης των λαϊκών κινητοποιήσεων με πράξεις ακραίας βίας καταδικαστέες από την πρώτη στιγμή».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ως προς το προσφυγικό τόνισε ότι «η κυβέρνηση θα πρέπει να εξηγήσει γιατί εάν έφταιγε ο ΣΥΡΙΖΑ για τις αυξημένες προσφυγικές ροές το 2015, σήμερα ξαφνικά είναι γεωπολιτικοί οι λόγοι που αυξάνονται οι ροές».

Συνέχισε σημειώνοντας ότι σήμερα «βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα νησιά 35 με 40 χιλιάδες άνθρωποι ενώ τον Ιούνιο του 2019 στα νησιά υπήρχαν 15 χιλιάδες άνθρωποι». Τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει κάνει μια επιλογή που δεν είναι μόνο απάνθρωπη είναι και αναποτελεσματική» και ότι «η κυβέρνηση έχει πάρει την απόφαση να θυσιάσει μετανάστες, πρόσφυγες, και νησιωτικές κοινωνίες έτσι ώστε να κάνει το χατίρι ακραίων κοινωνικών δυνάμεων στην ενδοχώρα γιατί διαφορετικά θα είχε να αντιμετωπίσει μια γενικευμένη πολιτική και ιδεολογική κρίση στο εσωτερικό της».

Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση ζει σε ένα φαντασιωτικό ακροδεξιό σύμπαν όπου η πολιτική της εξαθλίωσης θα έχει αποτρεπτικό αποτέλεσμα πράγμα που δεν συμβαίνει . Αυτό αποδεικνύεται από την αύξηση των ροών παρά την εφαρμογή αυτής της βιοπολιτικής επιλογής αποτροπής». Συνέχισε λέγοντας ότι «η κυβέρνηση αντιφάσκει όταν από τη μια μεριά ομολογεί ότι η Κοινή Δήλωση ΕΕ – Τουρκίας δεν εφαρμόζεται, ενώ από την άλλη δεν κάνει μεταφορές στην ενδοχώρα γιατί παραβιάζει την Κοινή Δήλωση, και είναι να απορεί κανείς τι από τα δύο ισχύει».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η «κυβέρνηση μετατρέπει και την προσφυγική κρίση σε ευκαιρία για δουλειές και για δημιουργία κομματικού στρατού με τους μετακλητούς στη νομική υπηρεσία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου». Συνέχισε λέγοντας «ότι η κυβέρνηση δεν έχει δώσει καμία απάντηση για τα απόρρητα κονδύλια».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)