to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

0:36 | 29.05.2019

Πολιτική

«Ποιον φοβούνται ΝΔ και Ευ. Βενιζέλος για τον ορισμό της ηγεσίας της Δικαιοσύνης;»

«Η ΝΔ για άλλη μια φορά προσβάλλει τους θεσμούς και επιχειρεί τη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.


«Η ΝΔ για άλλη μια φορά προσβάλλει τους θεσμούς και επιχειρεί τη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Η χώρα έχει Σύνταγμα, έχει κυβέρνηση, έχει έννομη τάξη που καθορίζει αρμοδιότητες», επισημαίνει στην ίδια ανακοίνωση και προσθέτει:

«Μάλλον κάποιοι θέλουν οι θεσμοί να μείνουν ακέφαλοι ενόψει εκλογών».

Το ερώτημα είναι ένα, σύμφωνα με τον Δ. Τζανακόπουλο:

«Γιατί η ΝΔ ακολουθώντας τον κ. Βενιζέλο εκδηλώνει τέτοιο άγχος για τον ορισμό της ηγεσίας της Δικαιοσύνης κατά το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος και του νόμου;

Ποιον αλήθεια φοβούνται;».


Η ανακοίνωση της Ν.Δ.

Νωρίτερα, σε νέα ανακοίνωσή της, η ΝΔ απευθυνόμενη στην κυβέρνηση ζητούσε να μην προχωρήσει σε αποφάσεις που δεσμεύουν τη χώρα, πολύ περισσότερο σε κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν στην ηγεσία της Δικαιοσύνης

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:
«Ο κ. Τσίπρας, υπό το βάρος της ήττας του, προανήγγειλε ότι αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα προκηρύξει εθνικές εκλογές. Είναι, επομένως, αυτονόητο ότι, η υπό προθεσμία πλέον κυβέρνησή του, για λόγους στοιχειώδους πολιτικής και ηθικής τάξης δεν νοείται να λαμβάνει στο εξής καμία απόφαση που θα δεσμεύσει την χώρα για τα επόμενα χρόνια. Πολύ περισσότερο κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν την ηγεσία της Δικαιοσύνης».
 

Η ανάρτηση Βενιζέλου

Αναφορά στην ερμηνεία της λεγόμενης «στρατηγικής ήττας» -υπονοώντας προφανώς εκείνης που θα ευχόταν για τον ΣΥΡΙΖΑ- έκανε τη Δευτέρα μέσω ανάρτησής του στο facebook ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εστιάζοντας στην εκλογή προσώπων στις κορυφαίες θέσεις της Δικαιοσύνης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στρατηγική ήττα είναι να χάνεις τη δυνατότητα επιλογής των προσώπων που θα καλύψουν τις κορυφαίες θέσεις της Δικαιοσύνης μετά τις 30 Ιουνίου».

Αναλυτικά ο Βαγγέλης Βενιζέλος στην ανάρτησή του ανέφερε:

«Στρατηγική ήττα είναι να οδηγείσαι σε διάλυση της Βουλής και εκλογές στις 30 Ιουνίου, την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενος. Παρά τις αντίθετες αλαζονικές διακηρύξεις σου.

Στρατηγική ήττα είναι να χάνεις τη δυνατότητα επιλογής των προσώπων που θα καλύψουν τις κορυφαίες θέσεις της Δικαιοσύνης μετά τις 30 Ιουνίου.

Στρατηγική ήττα είναι να μη μπορείς να ελέγξεις τις πολιτικές εξελίξεις μετά τις εκλογές. Ούτε την εκλογή του επόμενου ΠτΔ. Ούτε την τελική φάση της αναθεώρησης του Συντάγματος.

Υποχρέωση της Δημοκρατικής Παράταξης που εκφράζεται από το Κίνημα Αλλαγής είναι να μετατρέψει τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σε δική της στρατηγική νίκη. Πρώτον, για το μέλλον του τόπου, για τον προγραμματικό προσανατολισμό της χώρας, για την προστασία του Συντάγματος και την αναβάθμιση των θεσμών. Και, δεύτερον, για την έκφραση της ίδιας της ιστορικής Δημοκρατικής Παράταξης χωρίς ευτελείς απόπειρες εισοδισμού».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)