to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:52 | 30.09.2019

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Δ. Τζανακόπουλος: Η ευθύνη για το προσφυγικό ανήκει αποκλειστικά στη ΝΔ (βίντεο)

«Αφήσαμε τη Μόρια με 5.000 ανθρώπους τον Ιούλιο και μέσα σε τρεις μήνες έχει φτάσει στις 12.000. Η ΝΔ σταμάτησε καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού τη μεταφορά προσφύγων στην ενδοχώρα»


«Το προσφυγικό δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με κραυγές και με αγριότητες. Η σημερινή κυβέρνηση όμως βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χυδαιότητα του παρελθόντος της» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha άσκησε κριτική στη ΝΔ για την στάση της, η οποία, όπως είπε, όσο κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι το θέμα των προσφυγικών ροών ήταν ευθύνη της κυβέρνησης ενώ από τις 7 Ιουλίου έγινε ξαφνικά γεωπολιτικό.

«Η κατάσταση στη Μόρια και σε άλλες περιοχές είναι πολύ χειρότερη από αυτήν που παρέλαβε πριν μερικούς μήνες. Εμείς αφήσαμε τη Μόρια με 5.000 ανθρώπους τον Ιούλιο του 2019 και μέσα σε τρεις μήνες έχει φτάσει στις 12.000. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στη ΝΔ αφού σταμάτησε καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού τη μεταφορά προσφύγων στην ενδοχώρα» τόνισε.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση πέρα από την εσωτερική διαχείριση για την αποσυμφόρηση των νησιών οφείλει ταυτόχρονα να διεθνοποιήσει το ζήτημα.

«Σειρά του ΣΥΡΙΖΑ να εμπιστευτεί τον κόσμο»

Σε εσωκομματικό επίπεδο, ο Δ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι «ο προοδευτικός, δημοκρατικός, αριστερός κόσμος εμπιστεύτηκε τον ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές. Τώρα είναι σειρά του ΣΥΡΙΖΑ να εμπιστευτεί αυτόν τον κόσμο».

«Πρέπει να δημιουργήσουμε τους καλύτερους δυνατούς όρους για αποτελεσματική αντιπολίτευση στη ΝΔ που έχει δείξει από πολύ νωρίς τα δόντια της. Θέλουμε να έρθει κόσμος στον ΣΥΡΙΖΑ και να τον εμπλουτίσει με τις απόψεις του και τις ιδέες του» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζοντας, δήλωσε ότι «υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου που έχει διαμορφώσει μετά την κρίση διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές αντιλήψεις και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει αυτές τις αντιλήψεις να τις εκφράσει. Αντιλήψεις που θέλουν τη στήριξη του κοινωνικού κράτους, τη ρύθμιση της αγοράς εργασίας, που θέλουν μια δημοσιονομική πολιτική που θα στηρίζει τους φτωχούς αλλά και τη μεσαία τάξη και που θα δημιουργήσει δίκαιη ανάπτυξη για όλους».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)