to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:59 | 24.07.2017

Πολιτική

Δ. Τζανακόπουλος: Επιλογή της ΝΔ να επιχειρεί να πολιτευθεί με προβοκάτσιες και αντιπερισπασμούς

«Είναι επικίνδυνο το ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ένα επαγγελματικό σωματείο, παρασύρεται σε ρόλο γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας» αναφέρει ο υπουργός Επικράτειας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος σε συνέντευξή του στο real.gr


Αιχμές για ορισμένους λειτουργούς της Δικαιοσύνης αφήνει, με συνέντευξή του στο real.gr, ο υπουργός Επικράτειας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακοπουλος, με αφορμή την χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, σημειώνοντας πως επέλεξαν το ρόλο του συνηγόρου του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου.

   Προσθέτει, πάντως, πως «είναι επικίνδυνο το ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ένα επαγγελματικό σωματείο, παρασύρεται σε ρόλο γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Μια μνημειώδης ανακοίνωση χρίστηκε αυτόκλητη συνήγορος του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης της ΝΔ, Χαράλαμπου Αθανασίου, με αφορμή τις καταγγελίες για χαριστικές αποφυλακίσεις εμπόρων κοκαΐνης και καταχραστών του Δημοσίου επί των ημερών του». 

   Παρ' όλα αυτά, συμπληρώνει ο κ. Τζανακόπουλος «το δικαστικό σώμα δεν αποτελείται μονάχα από συνοδοιπόρους της ΝΔ και των κ. Μητσοτάκη και Αθανασίου, αλλά και από δικαστές που σέβονται το λειτούργημα και τους όρκους τους».

   Ερωτηθείς για τα όσα αναφέρει στο βιβλίο του ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέει πως «η ελληνική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της επτάμηνης διαπραγμάτευσης έκανε ότι περνάει από το χέρι της και έφτασε στα ακρότατα όρια των πολιτικών και κοινωνικών αντοχών για τον τερματισμό της λιτότητας».

   Αυτό που προκαλεί εντύπωση, προσθέτει ο κ. Τζανακόπουλος «είναι ότι ο κ. Βαρουφάκης στην προσπάθειά του να αυτοδικαιωθεί επιλέγει να διαφημίσει το βιβλίο του μέσα από τα ίδια συστημικά Μέσα, τα οποία στο παρελθόν έχει καταγγείλει με σφοδρότητα».

   Για το αίτημα της ΝΔ για Εξεταστική, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά πως «είναι επιλογή της ΝΔ να επιχειρεί πλέον να πολιτευθεί με προβοκάτσιες και αντιπερισπασμούς. Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα μετάσχει στο θέατρο σκιών που προσπαθεί να σκηνοθετήσει ο κ. Μητσοτάκης».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, στο Real.gr και στον δημοσιογράφο Β.Σκουρή:

Επιβεβαιώνετε τους διαλόγους που δημοσιεύει ο Γιάνης Βαρουφάκης στο βιβλίο του; Όντως ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε να φορτώσει τα χρήματα της ΕΚΤ από το Νομισματοκοπείο; 

Όλος ο πλανήτης γνωρίζει πως η ελληνική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της επτάμηνης διαπραγμάτευσης έκανε ό,τι περνάει από το χέρι της και έφτασε στα ακρότατα όρια των πολιτικών και κοινωνικών αντοχών για τον τερματισμό της λιτότητας. Ωστόσο, είναι δεδομένο πως ούτε υπήρχαν ούτε υπάρχουν μαγικές συνταγές για την μετατόπιση των πολιτικών συσχετισμών.

Για αυτό το λόγο, η αποτίμηση αυτής της περιόδου θα πρέπει να γίνει με όρους πολιτικούς και όχι με όρους μυθοπλασίας και κουτσομπολιού. Αυτό που προκαλεί πάντως εντύπωση, είναι ότι ο κ. Βαρουφάκης στην προσπάθειά του να αυτοδικαιωθεί επιλέγει να διαφημίσει το βιβλίο του μέσα από τα ίδια συστημικά Μέσα, τα οποία στο παρελθόν έχει καταγγείλει με σφοδρότητα. 

Η αντιπολίτευση ζητά και παρέμβαση της δικαιοσύνης και Εξεταστική. Συναινείτε;

Είναι επιλογή της ΝΔ να επιχειρεί πλέον να πολιτευθεί με προβοκάτσιες και αντιπερισπασμούς. Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα μετάσχει στο θέατρο σκιών που προσπαθεί να σκηνοθετήσει ο κ. Μητσοτάκης. 

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, πάντως, σας κατηγορεί ότι θέλετε να καθυποτάξετε τη Δικαιοσύνη, στα χνάρια της Τουρκίας και της Πολωνίας…

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θα είναι πιο φειλωδή όταν απευθύνεται στην Αριστερά για μαθήματα Δημοκρατίας. Διότι η Αριστερά μάτωσε για να μπορούν σήμερα οι εν λόγω κύριοι να βρίσκονται πάνω στις έδρες τους. 

Είναι επικίνδυνο ωστόσο το ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ένα επαγγελματικό σωματείο, παρασύρεται σε ρόλο γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. 


Με μία μνημειώδη ανακοίνωση χρίστηκε αυτόκλητη συνήγορος του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης της ΝΔ, Χαράλαμπου Αθανασίου, με αφορμή τις καταγγελίες για χαριστικές αποφυλακίσεις εμπόρων κοκαΐνης και καταχραστών του Δημοσίου επί των ημερών του. 

Παρόλα αυτά, το δικαστικό σώμα δεν αποτελείται μονάχα από συνοδοιπόρους της ΝΔ και των κ. Μητσοτάκη και Αθανασίου, αλλά και από δικαστές που σέβονται το λειτούργημα και τους όρκους τους. 

Οφείλουν, λοιπόν, όλοι να πάρουν ξεκάθαρη θέση στη μεγάλη προσπάθεια ανασύνταξης της χώρας και απαγκίστρωσης από πρακτικές, που απαξιώνουν το θεσμό της Δικαιοσύνης στα μάτια των πολιτών. 

Εξετάζετε το ενδεχόμενο άμεσης εξόδου στις αγορές;

Η κυβέρνηση θα λάβει τις αποφάσεις της για μία πρώτη δοκιμαστική έξοδο στις αγορές, με μοναδικό κριτήριο τη βέλτιστη διαχείριση του ελληνικού χρέους και την προετοιμασία για την οριστική έξοδο από τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής τον Αύγουστο του 2018, προκειμένου να ανακτηθεί η διαρκής και διατηρήσιμη πρόσβαση στις αγορές χρήματος και να επιτευχθεί ο τερματισμός του δανεισμού από τον επίσημο τομέα.

Η έκθεση του ΔΝΤ σας ανησυχεί; Και τι επιπτώσεις μπορεί να έχει τόσο για τυχόν άμεση έξοδο στις αγορές όσο και για μια γενικότερη αβεβαιότητα και για μετά τις γερμανικές εκλογές;

Η έκθεση του ΔΝΤ ήταν σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενη. Η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται σταθερά για την οριστική έξοδο από τα μνημόνια τον επόμενο Αύγουστο και ήδη τα σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας είναι εμφανή σε όλους τους οικονομικούς δείκτες, γεγονός που επιβεβαιώνει πως η οικονομία έχει μπει σε αναπτυξιακό σπιράλ. 

Εξάλλου από τις αντιδράσεις των αγορών την Παρασκευή, μετά τις ανακοινώσεις του Ταμείου, φάνηκε πως οι επενδυτές είχαν προεξοφλήσει το περιεχόμενο της έκθεσης. 

Μετά τις γερμανικές εκλογές, αλήθεια, τι αναμένετε για το χρέος;

Ήδη, μετά τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος που βρίσκονται σε φάση υλοποίησης, η Ελλάδα πέτυχε και μία θετική απόφαση για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, η οποία θα εφαρμοστεί στο τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.

Η θετική αντίδραση τόσο διεθνών οίκων αξιολόγησης όσο και της επενδυτικής κοινότητας, η οποία επαναφέρει δυναμικά την εμπιστοσύνη της στους ελληνικούς τίτλους, που διαπραγματεύονται σε χαμηλά κρίσης, αποτελούν τρανή απόδειξη ότι η καταστροφολογία της ΝΔ απέτυχε και η χώρα ανακάμπτει και οδεύει πλέον με έναν σαφή οδικό χάρτη προς τον τερματισμό των μνημονίων.

Από εκεί και πέρα βέβαια, η επίτευξη των βέλτιστων δυνατών όρων βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, αποτελεί έναν διαρκή στόχο της παρούσας κυβέρνησης σε αντίθεση με ό,τι γινόταν στο παρελθόν. 

Ως εκ τούτου, η όποια συζήτηση για περαιτέρω ρύθμιση του ελληνικού χρέους και περαιτέρω συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων που θα το απομειώσουν, βρίσκεται πάντοτε στην ατζέντα της κυβέρνησης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)