to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:29 | 19.05.2020

Πολιτική

Δ. Τζανακόπουλος: Αδίστακτο και πρωτοφανές στήσιμο της ΝΔ η υπόθεση της δήθεν σκευωρίας (βίντεο)

Αποσύρτε την πρόταση ώστε να μπορέσετε να φύγετε από την αίθουσα με ψηλά το κεφάλι, κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ ο κ. Τζανακόπουλος


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση της πρότασης 30 βουλευτών της ΝΔ για την «επέκταση του κατηγορητηρίου» για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στην Ολομέλεια της Βουλής αρχικά τόνισε ότι «έχει αποδειχθεί πλέον πανηγυρικά ότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε απλά με μεθοδεύσεις που έχουν στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων ή κάποια πολιτική σκοπιμότητα, αλλά έχουμε να κάνουμε με «στήσιμο» . Υποστήριξε μάλιστα ότι (οι κατηγορίες κατά Παπαγγελόπουλου) είναι επιλογή Μητσοτάκη “να κάνει το χατήρι” του πρώην πρωθυπουργού Α. Σαμαρά και αποδεικνύει ότι το μόνο που σας απασχολεί είναι οι επικοινωνιακοί χειρισμοί μιας απούσας (από την αίθουσα) κυβέρνησης. Το οποίο στήσιμο, συνέχισε ο κ. Τζανακόπουλος « ξεδιπλώνεται με τρόπο ανήθικο, αδίστακτο , αντικοινοβουλευτικό, αντισυνταγματικό και απόλυτα κυνικό. Ξεκινά με μια πρόταση προκαταρκτικής εξέτασης που δεν στηρίζεται σε κανένα στοιχείο, συνεχίζεται με τον αποκλεισμό του Παύλου Πολάκη και το δικό μου από την Επιτροπή σε μια κίνηση απόλυτης θεσμικής εκτροπής, ακολουθεί  η, θεσμικά, νομικά, και δικονομικά, απίστευτη επιχείρηση αποκάλυψης της ταυτότητας των προστατευόμενων μαρτύρων, μια μεθόδευση που ευτυχώς εμπόδισε ο Άρειος Πάγος αναδεικνύοντας το μέγεθος της παρανομίας σας».

Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι «όλα αυτά έγιναν  με μοναδικό στόχο την κατατρομοκράτηση εισαγγελικών λειτουργών και μαρτύρων σε συνέχεια της επιχείρησης κατατρομοκράτησης που είχατε εξαπολύσει όσο ήσασταν στην αντιπολίτευση». Τόνισε δε, ότι «την απάντηση για όλες αυτές τις αδιανόητες κατηγορίες και για όλα όσα χυδαία και ψευδή έχετε πει αυτά τα χρόνια την πήρατε από τη δικαιοσύνη, που αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία να παραμείνει η δικογραφία στην οποία γίνεται λόγος για σκευωρία στην Εισαγγελία Διαφθοράς». Συνέχισε τονίζοντας ότι «πρόκειται για σειρά τραγελαφικών καταστάσεων για όποιον θέλει να παρακολουθήσει αυτό το αδιανόητο στήσιμο».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «με δεδομένη την πολιτική επιλογή να γίνει το χατίρι του κ. Σαμαρά και την προειλημμένη απόφαση να στήσετε ειδικό δικαστήριο, θα αναγκαστούν και σοβαροί συνάδελφοι, τόσο βουλευτές όσο και νομικοί, να αναπαράγουν όλες αυτές τις  θεωρίες συνομωσίας που έχουν φτιαχτεί στο κλειστό διευθυντήριο της ακροδεξιάς ομάδας που κρατάει όμηρο τον κ. Μητσοτάκη στο εσωτερικό της ΝΔ». 

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι  «δεν υπάρχει, όχι στοιχείο, αλλά ούτε υπόνοια παράνομης πράξης». Τόνισε ότι «μετά το φιάσκο της θεωρίας της σκευωρίας για την υπόθεση Νοβάρτις, και επειδή η ΝΔ γνωρίζει ότι δεν αντέχει στη σοβαρή κριτική, αποφάσισε τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου. Στη βιασύνη της να διευρύνει το κατηγορητήριο, η ΝΔ αποκάλυψε και πρόδωσε από μόνη της το στήσιμο, στέλνοντας στον κάλαθο των αχρήστων όλη την υποκριτική και θεατρική απουσία της κυβέρνησης από τα έδρανα του κοινοβουλίου». Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι αυτό συμβαίνει επειδή  «στη μήνυση που καταθέτει ο κ. Μιωνή, κάνει αναφορά στα απόρρητα πρακτικά της προανακριτικής χωρίς να εξηγείται πού τα βρήκε και ενώ αυτό αποτελεί ποινικό αδίκημα. Ο εισαγγελέας διαβιβάζει στη Βουλή τη δικογραφία Μιωνή και το Προεδρείο διαβιβάζει, με τη σειρά του, τη δικογραφία στην Επιτροπή  προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να συσχετιστεί με τη δικογραφία που ήδη ερευνά. Ο Πρόεδρος της Βουλής όμως δεν ανακοινώνει ποτέ στην ολομέλεια την έλευση της. Και ξαφνικά βρίσκονται τριάντα βουλευτές της ΝΔ να υπογράφουν πρόταση έχοντας γνώση μιας δικογραφίας στην οποία όμως δεν είχαν πρόσβαση οι υπόλοιποι βουλευτές».

Ο κ, Τζανακόπουλος τόνισε ότι «αυτό προέκυψε επειδή ήταν επιλογή του απόντος κ. Μητσοτάκη, για να κάνει το χατίρι στον κ. Σαμαρά, να δώσει εντολή στους τριάντα βουλευτές της ΝΔ να υπογράψουν την πρόταση για την Eπιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, και αυτό αποδεικνύει το μέγεθος των παρεμβάσεων, των παραβάσεων, της ανηθικότητας, του κυνισμού, και του γεγονότος ότι είστε απολύτως πολιτικά αδίστακτοι και το μόνο που σας απασχολεί είναι οι επικοινωνιακοί θεατρινισμοί μιας απούσας κυβέρνησης».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)