to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:15 | 22.12.2017

Πολιτική

Δ. Τζανακόπουλος: Επικίνδυνη η αντίληψη ότι ουδείς έχει το δικαίωμα να ασκεί κριτική σε δικαστικές αποφάσεις (βίντεο)

Ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό "ACTION 24"


«Αποπροσανατολιστική» χαρακτήρισε την τοποθέτηση δικαστικών κύκλων, ότι έχει ευθύνες η κυβέρνηση για το γεγονός ότι τρομοκράτες επέλεξαν να χτυπήσουν το Εφετείο Αθηνών, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ τόνισε πως είναι «επικίνδυνη» η αντίληψη ότι ουδείς έχει το δικαίωμα να ασκεί κριτική, διότι αυτή η κριτική θα μπορούσε να οδηγήσει σε βίαιη ενέργεια και αυτή η βίαιη ενέργεια να οδηγήσει στην τρομοκρατία.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, σημείωσε ότι «είναι δεδομένο πως η κυβέρνηση από το πρώτο δευτερόλεπτο έχει καταδικάσει απερίφραστα αυτή την τρομοκρατική ενέργεια η οποία είναι ευθεία επίθεση στο κράτος δικαίου, τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία. Μέχρις εκεί όλα καλά. Εκεί που τα πράγματα αρχίζουν να εκτροχιάζονται είναι όταν δικαστικοί κύκλοι επιλέγουν να επιχειρήσουν να ταυτίσουν την τρομοκρατική αυτή ενέργεια με την κυβέρνηση ή αν όχι να ταυτίσουν, να θεωρήσουν ότι είναι η κυβέρνηση που ευθύνεται για το γεγονός ότι κάποιοι τρομοκράτες επέλεξαν να χτυπήσουν σήμερα το πρωί το Εφετείο Αθηνών».

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλ. Τσίπρας: Παιχνίδια αποσταθεροποίησης δεν θα περάσουν

«Πρόκειται περί πραγματικά αποπροσανατολιστικής τοποθέτησης», είπε ο Δ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε: «Βεβαίως η διάκριση των εξουσιών είναι μία από τις αρχές της δημοκρατίας. Μια άλλη αρχή είναι η αρχή της ελευθερίας να διατυπώνονται απόψεις. Οι δικαστικές αποφάσεις δημοσιεύονται για να μπορούν να κρίνονται. Αυτό που δεν είναι αποδεκτό κατ΄ αρχάς είναι οι δικαστικοί κύκλοι να προσπαθούν να ταυτίσουν την κυβέρνηση με τρομοκρατικές ενέργειες. Αυτό είναι το πρώτο μη αποδεκτό. Το ότι από την κριτική περνάμε στην πέτρα και από την πέτρα περνάμε στην τρομοκρατία, αυτή είναι η επικίνδυνη αντίληψη. Το ότι ουδείς έχει το δικαίωμα να ασκεί κριτική, διότι αυτή η κριτική θα μπορούσε να οδηγήσει σε βίαιη ενέργεια και αυτή η βίαιη ενέργεια να οδηγήσει στην τρομοκρατία».

Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενότατα τη διαδικασία των πλειστηριασμών για να μην εκπλειστηριαστεί καμιά πρώτη κατοικία

Η κοινωνική απαίτηση να μην εκπλειστηριαστεί καμιά πρώτη κατοικία είναι μια δίκαιη απαίτηση, γι' αυτό και η κυβέρνηση παρακολουθεί στενότατα τη διαδικασία των πλειστηριασμών, τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

"Οποιοσδήποτε έχει υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη, μέχρι τις 31/12/2018 προστατεύεται η πρώτη κατοικία του μέχρι και του ποσού των 280.000 ευρώ", επισήμανε ο κ. Τζανακόπουλος και συνέχισε λέγοντας πως πιστεύει ότι δεν θα υπάρξει εκπλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, διότι από εκεί και πέρα υπάρχει η εκπεφρασμένη βούληση των τραπεζών να δουλέψουν στην κατεύθυνση, ο βασικός όγκος, αν όχι το σύνολο, των πλειστηριασμών που θα γίνουν, να αφορούν τους μεγαλοοφειλέτες και τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Τεχνικά λάθος και χρονικά ατυχής η τοποθέτηση του κ. Στουρνάρα για προληπτικό πρόγραμμα στήριξης

"Τεχνικά ήταν λάθος η συγκεκριμένη τοποθέτηση του κ. Στουρνάρα (σ.σ. για ένα προληπτικό πρόγραμμα στήριξης) και χρονικά ήταν ατυχής η στιγμή, διότι αν ήθελε να πει κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να το πει τουλάχιστον πριν από το Eurogroup του Ιουνίου, αφενός, και, αφετέρου, όχι δεκαπέντε, είκοσι, τριάντα μέρες πριν ξεκινήσει η τελική διαδικασία διαπραγμάτευσης για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο", υπογράμμισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μια τέτοια δήλωση μπορεί, τελικά, να λειτουργήσει και εις βάρος της χώρας, είπε διευκρινίζοντας πως δεν λέει ότι το κάνει επίτηδες ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, διότι μπορεί να μην θεωρεί ότι κάτι τέτοιο βλάπτει.

Μίλησε για μια "προσωπική παρέμβαση" του κ. Στουρνάρα και σημείωσε πως αν είναι πολιτική ή όχι θα κριθεί από τα πράγματα.

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Η Ελλάδα και πρέπει και μπορεί να επιτύχει μια αυτοδύναμη έξοδο στις αγορές»

Είπε, ακόμα, ότι δεν υπάρχει θέμα σύγκρουσης, ούτε σχέσεων της κυβέρνησης με τον κ. Στουρνάρα, διότι, όπως επισήμανε, "ο κεντρικός τραπεζίτης κάνει τη δουλειά του έτσι όπως ορίζει ο νόμος και ο νόμος ορίζει με σαφήνεια ότι οφείλει να προστατεύει και να εγγυάται τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, πάντοτε στο πλαίσιο των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης. Εκ του νόμου λοιπόν δεν υπάρχει δυνατότητα να υπάρχει σύγκρουση".

"Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ένα πολιτικό ή οικονομικό επιχείρημα που λέει ότι ο μοναδικός τρόπος, για παράδειγμα, να αναπτυχθεί η οικονομία, είναι να κατεδαφίσουμε το σύνολο των εργατικών κεκτημένων, το σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων και να ρίξουμε στο βάραθρο τον κατώτατο μισθό", δήλωσε και επισήμανε ότι "είναι η πρώτη φορά, μετά από 8 χρόνια, που το μέσο διαθέσιμο κοινωνικό εισόδημα έχει αρχίσει να αντιστρέφει την καθοδική του τάση και να κινείται ανοδικά".

Σε ερώτηση αν υπάρχει το ενδεχόμενο η ανεξάρτητη βουλευτής κ. Μεγαλοοικονόμου να κατέβει με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε: "Η κ. Μεγαλοοικονόμου έκανε μια πολιτική επιλογή ισχυρού συμβολισμού, να ψηφίσει τον προϋπολογισμό. Αν θα έχει μελλοντική συνεργασία, εμείς είμαστε ανοιχτοί και πάντα συζητάμε και με τους βουλευτές και με τους πολίτες".

Υπάρχει αρκετά μεγάλη πρόοδος στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ

Στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι "υπάρχει αρκετά μεγάλη πρόοδος και διάθεση και από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και από την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις, για να κλείσει, επιτέλους, ένα ζήτημα το οποίο ταλαιπώρησε την Ελλάδα για μια περίπου 25ετία.

Σε ότι αφορά τη στάση του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου στο ζήτημα, επισήμανε: "Δεν είναι δυνατό δύο διαφορετικά κόμματα να συμφωνούν σε όλα τα ζητήματα. Το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι οι διαφορετικές οι οπτικές γωνίες που μπορεί να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ. Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι στην ίδια τη Νέα Δημοκρατία υπάρχουν τέσσερις ή πέντε γραμμές για το συγκεκριμένο θέμα. Τι λέει ο κ. Καραμανλής για την ονομασία, τι λέει ο κ. Σαμαράς, τι λέει ο κ. Γεωργιάδης;"

"Ανοίγει ο δρόμος για να επιλυθεί ένα εθνικό θέμα και όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι σε αυτό", είπε και πρόσθεσε: "Εμείς την έχουμε αναλάβει, ο πρωθυπουργός την έχει αναλάβει, ο κ. Κοτζιάς την έχει αναλάβει. Ο στόχος είναι να επιτευχθεί η ευρύτερη δυνατή συναίνεση. Το μεγάλο θέμα είναι το δεύτερο κόμμα, η αξιωματική αντιπολίτευση, ποια θέση έχει;"

Είπε ότι δεν υπάρχει σκέψη στην κυβέρνηση να κάνει δημοψήφισμα για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι προκάλεσε το πρόβλημα με τις "αλλοπρόσαλλες" πολιτικές τακτικές τις οποίες ακολούθησε το 1992.

"Αστοχία" η αναφορά του Γιούνκερ για τον κ. Καμμένο 

Ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε "αστοχία" την αναφορά του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στον Πάνο Καμμένο, λέγοντας για "ακροδεξιό κυβερνητικό εταίρο του κ. Τσίπρα και παρατήρησε: "Δεν πιστεύω ότι υπάρχει οποιαδήποτε σύγκριση μεταξύ ενός κόμματος το οποίο είναι στην κυριολεξία εκτός ορίων πολιτικής γεωγραφίας, με το κόμμα του κ. Καμμένου".

Σε ερώτηση αν έχουν μετανιώσει στον ΣΥΡΙΖΑ για την κυβερνητική συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και τον κ. Καμμένο, απάντησε ως εξής: "Δεν μετανιώνω ούτε εγώ, ούτε το σύνολο της κυβέρνησης. Αν μετανιώναμε θα είχαμε πράξει και τα δέοντα".

 

Το κεντρικό θέμα του κ. Μητσοτάκη και της κ. Γεννηματά είναι η μανία με τον ΣΥΡΙΖΑ 

Είπε ακόμα ότι "ο κ. Καμμένος είναι πολύ ιδανικότερος, για την κάθαρση του πολιτικού συστήματος, από τη Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος έχει αρκετά βαρίδια στο παρελθόν του, και είναι πολύ καλύτερος από το Κίνημα Αλλαγής της κ. Γεννηματά, το οποίο θα πρέπει να μας απαντήσει κάποια στιγμή η πρόεδρος του, αν θα επωμιστεί τα χρέη του παλιού της κόμματος, του ΠΑΣΟΚ, αν και κατά πόσο θα πληρώσει τα 150.000.000 τα οποία χρωστάει".

Η κ. Γεννηματά καθ όλη τη διάρκεια της ηγεσίας της επέλεξε διαρκώς να ταυτίζεται με τη Ν.Δ. σχεδόν τους μπερδεύει κανείς και τους βουλευτές και τα στελέχη αλλά και τους πολιτικούς αρχηγούς, όταν τοποθετούνται, διότι το κεντρικό τους θέμα είναι η μανία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με τη φράση "όχι, ποτέ", ο κ. Τζανακόπουλος απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ενός μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού στην Ελλάδα.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)