to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:51 | 27.05.2020

Πολιτική

Δ. Τζανακόπουλος: Εμπαιγμός της ελληνικής κοινωνίας τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η ΝΔ

«Ο λάθος προσανατολισμός σχετίζεται με τις επιλογές που γίνονται στην αγορά εργασίας: απορρύθμιση, ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, εκ περιτροπής εργασία, μισή δουλειά για μισό μισθό. Εμείς αντιπροτείνουμε μια εντελώς άλλη κατεύθυνση» τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του  ΣΥΡΙΖΑ, στο Open TV και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7» με τον Α. Παυλόπουλο και την Ν. Κουτροκόη, τόνισε ότι τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η ΝΔ «αποτελούν εμπαιγμό της ελληνικής κοινωνίας, είναι ανεπαρκή, και σε λάθος προσανατολισμό».

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι πρόκειται για εμπαιγμό από την πλευρά της κυβέρνησης αφού «ανακοίνωσε μέτρα ύψους 8 δισεκατομμυρίων, σε αυτά προστίθεται η επιστρεπτέα προκαταβολή η οποία όμως είναι δάνειο και όχι δημοσιονομική επέκταση του προϋπολογισμού, και έτσι φτάνει το ποσό στα 10 δισεκατομμύρια. Επιπρόσθετα υπάρχουν άλλα τέσσερα δισεκατομμύρια τα οποία είναι απλώς αναβολές πληρωμών. Το πώς πάμε όμως από τα 14 στα 24 είναι ένα ερωτηματικό, τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η παρέμβαση είναι 14 δις, αλλά θα είναι σαν να έχει δώσει 20, και επειδή ενδεχομένως θα δώσει άλλα 4 φθάνουμε στα 24. Ο κ. Μητσοτάκης ζήλεψε τη μαθηματική δεινότητα της ΝΔ κατά την περίοδο 1990-1993 με το γνωστό μηδέν συν μηδέν ίσον δεκατέσσερα, απλά αυτήν τη φορά έχουμε 14 συν μηδέν ίσον 24».

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε στη συνέχεια ότι τα μέτρα είναι ανεπαρκή γιατί «αυτό που έχει σημασία είναι τι θα κάνουμε, όχι περιμένοντας μοιρολατρικά να δούμε πόση θα είναι η ύφεση, αλλά ως προς τις πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν ώστε να περιοριστεί η ύφεση». Ο κ. Τζανακόπουλος συνέχισε λέγοντας ότι «οι πολιτικές της ΝΔ αφήνουν την αυθόρμητη τάση της αγοράς να παράξει τα αποτελέσματά της».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «ο λάθος προσανατολισμός σχετίζεται με τις επιλογές που γίνονται στην αγορά εργασίας: απορρύθμιση, ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, εκ περιτροπής εργασία, μισή δουλειά για μισό μισθό. Εμείς αντιπροτείνουμε μια εντελώς άλλη κατεύθυνση». Στη συνέχεια σημείωσε ότι η ΝΔ «μονιμοποιεί μια συνθήκη ασυδοσίας στην αγορά εργασίας, ανοίγει το δρόμο για μαζικές απολύσεις, δεν στηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με συγκεκριμένα μέτρα, απλά αναμένει τις κινήσεις τις Ευρώπης». Υπογράμμισε δε, ότι «οι διεθνείς οργανισμοί κάνουν την πρόβλεψη ότι η Ελλάδα θα έχει τη μεγαλύτερη ύφεση στην ΕΕ» καθώς και ότι «χρειάζεται στήριξη των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι πρέπει να επιδοτηθούν κατά 100% στην πληρωμή των μισθών οι επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές, οι επιχειρήσεις στον τουρισμό και την εστίαση που θα λειτουργήσουν με πολλούς περιορισμούς να επιδοτηθούν κατά 100% για τις ασφαλιστικές εισφορές και κατά 40% για τους μισθούς έτσι ώστε να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)