to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:53 | 01.10.2015

πηγή: stokokkino.gr

Πολιτική

Δ. Τσουκαλάς: Κανένας επίορκος δεν πρόκειται να σταθεί στο δημόσιο

Τη λειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων το συντομότερο δυνατόν, ώστε να υπάρξει διαφάνεια, προανήγγειλε μιλώντας στο Κόκκινο, ο γγ του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Τσουκαλάς, ο οποίος τόνισε ότι κανείς επίορκος δεν πρόκειται να μείνει στο δημόσιο, ενώ είπε ότι έως τις 15 Οκτωβρίου θα έχει τεθεί σε διαβούλευση η αξιολόγηση


Αναφερόμενος στον έλεγχο των πειθαρχικών συμβουλίων που ανακοίνωσαν χτες, μετά από συνάντηση εργασίας ο Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης και ο Υπ. Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο κ. Τσουκαλάς είπε:  «Τα πειθαρχικά συμβούλια δεν λειτούργησαν λόγω των εκλογών, αυτή η διαδικασία έληγε 15/12, αλλά τα πειθαρχικά ήδη εγκαθίστανται για να αποδώσουν δικαιοσύνη για τις 460 υποθέσεις. Εμείς μπορούμε να τους βάλουμε σε διαθεσιμότητα μέχρι να αποφασίσουν τα πειθαρχικά, να γίνει σωστος έλεγχος. Μέσα σε όσο πιο σύντομο, γίνεται, διάστημα να λειτυργήσουν όλα τα πειθαρχικά, ωστε να υπάρξει διαφάνεια. Να ξέρει ο κόσμος ότι κανένας επίορκος δεν πρόκειται να σταθεί στο δημόσιο».
 

Για την αξιολόγηση ο Δημήτρης Τσουκαλάς, είπε πως μέχρι 15/10 θα έχει τεθεί σε διαβούλευση και τόνισε:
 
«Η αξιολόγηση δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που είχε φέρει ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος έφερε στο δημόσιο την αξιολόγηση που χρησιμοποιούσαν οι αμερικάνικες πολυεθνικές με τα μπόνους στους εργαζόμενους. Θα είναι ένα αξιοκρατικό πλαίσιο, που θα αξιολογεί η ίδια η κοινωνία. Θα είναι και διαφανής, θα συμμετέχουν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και θα διαμορφώσουν τα κριτήρια για την αξιολόγηση των προισταμένων. Τέλος το πελατειακό κράτος. Δεν θα κάνουμε εκπτώσεις στην αξιολόγηση των προϊσταμένων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)