to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:21 | 05.10.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Δ. Τσερμενίδης: Αναστολή των κινητοποιήσεων στον ΟΑΣΘ μετά την επικοινωνία μας με τον Χρ. Σπίρτζη

Την πρόθεση του να εισηγηθεί την αναστολή των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, μετά την επικοινωνία του με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη και τον προγραμματισμό συνάντησης τους, εξέφρασε στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4» ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης.


Όπως δήλωσε ο κ. Τσερμενίδης οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν καθώς η τροπολογία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών βάζει σε πολλές σκέψεις τους εργαζομένους, ωστόσο, «μετά από την χθεσινή επικοινωνία με τον υπουργό Μεταφορών θα συνεδριάσουμε για να δούμε την αναστολή των απογευματινών κινητοποιήσεων καθώς θα προγραμματιστεί συνάντηση με τον υπουργό».

Επί της τροπολογίας πάντως οι ενστάσεις που εξέφρασε ο κ. Τσερμενίδης «είναι πολλές, λέμε όχι σε οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση, στηρίζουμε τον δημόσιο φορέα και δε θέλουμε να έχουμε σχέση με ιδιώτες και να πάμε στα παλιά».

Παράλληλα, ο πρόεδρος των εργαζομένων εξέφρασε τον προβληματισμό του για την διαδικασία της σταδιακής μεταφοράς των εργαζομένων στις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης (ΑΣΥΘ), και με το ποιες συλλογικές συμβάσεις και συνθήκες αυτή θα γίνει.

«Όλα θα απαντηθούν και θα προσδιοριστούν στη συνάντηση με τον υπουργό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσερμενίδης, ενώ δήλωσε ότι «θέλουμε το έργο που εκτελείται από τον ΟΑΣΘ στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης να συνεχίσει».

Κληθείς να σχολιάσει την εκτίμηση του προέδρου του ΟΑΣΘ, Στέλιου Παππά, ότι οι κινητοποιήσεις γίνονται λόγω των εκλογών του Συνδικάτου σε 20 μέρες ο κ. Τσερμενίδης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι ο ίδιος, ούτε και το Συνδικάτο, έχουν ανάγκη από κινητοποιήσεις λόγω των εκλογών. «Όταν μια παράταξη έχει έδρες λέτε να σκέφτεται τις κινητοποιήσεις για να πάρει ψήφους; Αυτά συγχωρέστε με είναι ζητήματα που γίνονταν σε άλλες εποχές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακούστε τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4», την εκπομπή «Ορθά Κοφτά» και τους Ευγενία Χατζηγεωργίου και Ιάσονα Μπάντιο.

tags: ΟΑΣΘ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)