to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:17 | 27.10.2016

πηγή: stokokkino.gr

Πολιτική

Δ. Τρίμης: Νομίζουν ότι πέτυχαν μεγάλη νίκη, αλλά η παρτίδα συνεχίζεται

«Κατά πώς συμφέρει καναλάρχες και αντιπολίτευση» προσπάθησε το ΣτΕ να λύσει το γόρδιο δεσμό του τηλεοπτικού τοπίου, εκτίμησε ο πρώην επικεφαλής της ΕΣΗΑ Δημ. Τρίμης μιλώντας στο Allegro... μα με τρόπο της Ευγενίας Λουπάκη


Είναι περίεργο το γεγονός ότι διαφώνησε με τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις του νόμου Παππά το ΣτΕ, το οποίο έχει κρίνει συνταγματικά τα μνημόνια, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων στους πολίτες, το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά αντισυνταγματικές τις αντίστοιχες μειώσεις στους δικαστικούς, είπε ο κ.Τρίμης.

Όπως εκτίμησε, προσπάθησε να λύσει το γόρδιο δεσμό «κατά πώς συμφέρει καναλάρχες και αντιπολίτευση», χωρίς μάλιστα να περιγράφει το μεταβατικό πλαίσιο. Μένει να δούμε την πλήρη, καθαρογραμμένη απόφαση, εάν δεν καθυστερήσει αυτή, όπως είπε, σημειώνοντας ότι θα έπρεπε η απόφαση αυτή να έχει βγει από τον Ιούλιο και είχε καθυστερήσει αδικαιολόγητα. 

«Για να γίνουμε και λίγο ντετέκτιβ», συνέχισε ο κ.Τρίμης, θα ήταν ενδιαφέρον να ερευνήσει κανείς την προβοκάτσια της Ζούγκλας του Τριανταφυλλόπουλου, ποιος το ξεκίνησε, πολλαπλασιάζοντας το παιχνίδι των πιέσεων.

Την επόμενη εβδομάδα, εκτίμησε, η κυβέρνηση θα πρέπει πλέον να ζητήσει τη γνώμη της αντιπολίτευσης για τη σύσταση του ΕΣΡ και είναι πιθανόν να μην έχει στα χέρια της την καθαρογραμμένη απόφαση του ΣτΕ, την ώρα που έχει προαναγγείλει ήδη νέα ρύθμιση.

Ηταν πάντως προετοιμασμένη, είχε σχέδιο και μένει να το τροποποιήσει ανάλογα με το γράμμα της απόφασης, φτιάχνοντας μία «γέφυρα» μεταξύ του νόμου Παππά και του τελικού τρόπου που θα ρυθμιστεί το τηλεοπτικό τοπίο. Το αν θα γίνει αυτό τη Δευτέρα, είναι σχετικό, όπως επανέλαβε, λόγω της ασάφειας ως προς το χρόνο δημοσίευσης της απόφασης.

Ο κ.Τρίμης σχολίασε χαρακτηριστικά ότι κάποιοι «νομίζουν ότι πέτυχαν μεγάλη νίκη, αλλά η παρτίδα συνεχίζεται», με την κυβέρνηση να πρέπει να κάνει γρήγορα βήματα.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)