to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:21 | 25.05.2016

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Δ. Τρίμης: Το Mega δεν θα «τελειώσει», αλλά τα συμφέροντα εντός του μετατοπίζονται

Για τη δεινή κατάσταση των εργαζόμενων του Mega, την ώρα που μέτοχοι και μεγαλοστελέχη έχουν τερατώδεις καταθέσεις, αλλά και την επόμενη ημέρα του καναλιού, μίλησε o Δημ.Τρίμης Στο Κόκκινο και την Φυλή των Φίλων του Κ. Αρβανίτη.


Προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τους εργαζόμενους σαν διαπραγματευτικό χαρτί, λες και πρέπει να πληρώνουν αυτοί ό,τι κάνει η κυβέρνηση, τόσο η σημερινή όσο και περισσότερο οι προηγούμενες, που χορηγούσαν στο κανάλι θαλασσοδάνεια, που έγιναν «καπνός» και κατέληξαν σε στελέχη και ξένες τράπεζες.

Οι εργαζόμενοι δεν είχαν συμμετοχή σε αυτή την κατάσταση, η οποία δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε κυβερνητική πρωτοβουλία, πέραν της εφαρμογής των νόμων, των υφιστάμενων και όχι των καινούργιων, όπως υπογράμμισε, για να προσθέσει ότι «έτσι είναι το παιχνίδι του καπιταλισμού, εάν τον αφήσεις άγριο να επιπέσει επί της λογικής και επί των ανθρώπων».

Θα πρέπει να εγγράψουν κάποια στιγμή αυτά τα δάνεια στις ζημιές τους, που για το Mega φτάνουν τα 120 εκατ. ευρώ, κάτι που θα ανάψει κόκκινο φως για του θεσμούς που τις ελέγχουν. Οι τράπεζες αποδυναμώνονται και τελικά θα κληθεί να τις ανακεφαλαιοποιήσει πάλι ο ελληνικός λαός, που θα πληρώσει για μία ακόμη φορά τις ζημιές.

Την ίδια ώρα, οι μέτοχοι και τα στελέχη έχουν τερατώδεις καταθέσεις, χρήματα τα οποία είναι ελάχιστα φορολογημένα, όπως εκτίμησε.

Σχολιάζοντας την τεράστια απόκλιση στις αμοιβές μεταξύ των πρώτων ονομάτων και των στελεχών του σταθμού και της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζόμενων, ο κ.Τρίμης υπογράμμισε ότι το ζητούμενο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν στο μέλλον αυτά τα τα παρακμιακά φαινόμενα που είδαμε πριν σκάσει η φούσκα, είναι να δημιουργηθεί μία νέα εσωτερική λογική και μία σαφής διάρθρωση αμοιβών με τις νέες συλλογικές συμβάσεις, ώστε να μην υπάρχει αυτή η διαφορά μεταξύ των υπερ-στελεχών και των εργαζόμενων που αντιμετωπίζουν χαμηλές αμοιβές, ελαστική απασχόληση και άλλες δυσμενείς συνθήκες.

Το Φθινόπωρο θα πρέπει η κοινωνία να εξετάσει πολύ σοβαρά το θέμα με τις συλλογικές συμβάσεις, την αντιμετώπιση της ανεργίας κτλ, όπως είπε.

Εκτίμησε πάντως ότι παρά τους μεγάλους εκβιασμούς, το Mega δεν θα «τελειώσει», απλώς θα μετατοπιστούν τα συμφέροντα που λειτουργούν εντός του. Όπως εκτίμησε, η πλευρά Ψυχάρη-ΔΟΛ φαίνεται να έχει πολύ περισσότερα προβλήματα, καθώς δεν έχει τα απαιτούμενα κεφάλαια για να κρατήσει το ποσοστό συμμετοχής και ελέγχου του καναλιού, άσχετα εάν χτες υποστήριξε ότι μπορεί να βάλει 5 εκατ. ευρώ αρκεί να πράξουν το ίδιο και οι άλλες πλευρές.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)