to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:44 | 17.09.2013

Πολιτική

Δ. Στρατούλης: Κινητικότητα και απολύσεις διαλύουν ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ και οργανισμούς κοινωνικής πολιτικής

"Σήμερα οι συντάξεις καθυστερούν 12 μήνες λόγω έλλειψης προσωπικού. Εάν φύγουν και άλλοι 200 από το ΙΚΑ, οι συντάξεις θα κάνουν τρία και τέσσερα χρόνια να βγουν", τονίζει σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Στρατούλης, βουλευτής Β Αθήνας και υπεύθυνος ΕΕΚΕ Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στις δηλώσεις του Υπ. Εργασίας κατά την συνάντησή του με τις Ομοσπονδίες των εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία και άλλους οργανισμούς του Υπ. Εργασίας


Ολόκληρη η απάντηση

Οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Εργασίας και στους φορείς του, δηλαδή στα ασφαλιστικά ταμεία, τον ΟΑΕΔ και τους οργανισμούς κοινωνικής πολιτικής, απεργούν από χθες μεταξύ άλλων, διότι 600 συνάδελφοί τους θα βγουν σε διαθεσιμότητα και τα 2/3 από αυτούς θα οδηγηθούν σε απολύσεις, βάσει της συμφωνίας κυβέρνησης-τρόικας ότι από τις 25. 000 διαθεσιμότητες οι 15. 000 θα μετατραπούν σε απολύσεις (4. 000 φέτος και 11. 000 του χρόνου). 

Από αυτούς τους 600 που βγαίνουν άμεσα σε διαθεσιμότητα οι 200 θα προέρχονται από το ΙΚΑ, 270 από τον ΟΑΕΔ και άλλοι 130 από άλλα ασφαλιστικά ταμεία. Οι μεθοδεύσεις αυτές είναι αδιανόητες και ειδικά στο ΙΚΑ! Σήμερα οι συντάξεις καθυστερούν 12 μήνες λόγω έλλειψης προσωπικού. Εάν φύγουν και άλλοι 200 από το ΙΚΑ, οι συντάξεις θα κάνουν τρία και τέσσερα χρόνια να βγουν, οι ασφαλισμένοι θα ταλαιπωρούνται ακόμη περισσότερο για να εξυπηρετηθούν, ενώ αυτοί που θα απομείνουν στον οργανισμό θα εξοντώνονται ακόμη περισσότερο στη δουλειά και δεν θα τα βγάζουν πέρα. Είναι εγκληματικές και ανθρωποκτόντες αυτές οι πολιτικές. Η επίμονη άρνηση -επί ώρες- του Υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση να κουβεντιάσει με αντιπροσωπεία των ομοσπονδιών τους και με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονταν μαζί τους και η αντιμετώπισή τους με ΜΑΤ ήταν ανήκουστη και προκλητική! Αυτές είναι λογικές «αποφασίζουμε και διατάσσουμε». 

Οι απεργοί, είναι εργαζόμενοι των οποίων η δουλειά κινδυνεύει και αυτός είναι ένας από τους λόγους, για τους οποίους κινητοποιούνται αυτήν την εβδομάδα. Οι Υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, όταν πρόκειται για την τρόικα κουβεντιάζουν μαζί της, πηγαίνουν γονατιστοί σε αυτήν και υπακούουν πειθήνια στις εντολές της, ενώ με τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους που είναι σε απεργία και χάνουν το μεροκάματό τους αρνούνται ουσιαστικά να κάνουν διάλογο. Αντιμετωπίζουν τους απεργούς με τα ΜΑΤ, τη βία, τις πολιτικές επιστρατεύσεις και την ποινικοποίηση. Η απεργία, όμως, είναι δημοκρατικό δικαίωμα, το οποίο προβλέπεται από το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας μας και πρέπει πρώτα απ’ όλους να τη σέβεται η εκάστοτε κυβέρνηση της χώρας.  

Οι δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας, όταν τελικά αναγκάστηκε να συναντήσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων, «δεν μπορώ να κάνω τίποτα για τις διαθεσιμότητες-απολύσεις σας»  επιβεβαιώνουν την κυβερνητική αδιαλλαξία και αναλγησία και ουσιαστικά την τυφλή πρόσδεση της κυβέρνησης στις εντολές και τις επιταγές της τρόικας.

Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το ταχύτερο δυνατόν, προτού ολοκληρώσει την οικονομική και κοινωνική καταστροφή της χώρας μας και πριν σκορπίσει παντού εργασιακά και παραγωγικά ερείπια. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)