to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:21 | 20.05.2020

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Δ. Ψαρράς: Προς διάλυση η Χρυσή Αυγή - «Ανθρωπάκια» τα στελέχη της (ηχητικό)

«Ο Κασιδιάρης ήθελε να κληρονομήσει τη Χρυσή Αυγή αλλά ο Μιχαλολιάκος έχει την οργάνωση ως προσωπική επιχείρηση, οπότε ο Κασιδιάρης τον προδίδει εγκαταλείποντας την οργάνωση». Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Ψαρράς μίλησε χθες Στο Κόκκινο και την Τζούλυ Τσίγκα για «το αλληλοφάγωμα στην εγκληματική οργάνωση, με προσωπικό χαρακτήρα χωρίς καμία πολιτική διαφωνία με το πλαίσιο της ναζιστικής φιλοσοφίας της».


Ο κ. Ψαρράς σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η πίεση από την εξέλιξη της δίκης, που δεν πήγε όπως ελπίζανε, και η αδυναμία της Χ.Α. να μπει στη Βουλή, την οδηγεί στα πρόθυρα της διάλυσης. Το πρώτο σχέδιο του Μιχαλολιάκου μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ό,τι ακολούθησε ήταν να απομονώσει τον Λαγό θεωρώντας ότι η έρευνα μπορεί να έφθανε μέχρι εκεί. Όταν κατάλαβαν ότι αυτό δε θα γίνει, ο Λαγός έγινε το Νο 2 στην οργάνωση, διεσώθη ως ευρωβουλευτής αλλά αμέσως μετά έκανε το δικό του μαγαζί παίρνοντας και κι άλλους μαζί.

Αυτές οι μαφιόζικες, ναζιστικού χαρακτήρα οργανώσεις κάπως έτσι τελειώνουν, εξήγησε ο δημοσιογράφος. Εδώ πιστεύουν πως όποιος διασωθεί θα κερδίσει την οργάνωση και ίσως τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ σε περίπτωση που δεν χαρακτηριστεί από το δικαστήριο «εγκληματική οργάνωση». Το πρόβλημα γι’ αυτούς είναι ότι το δικαστήριο δεν θα αποφασίσει έτσι, παρά τις προσπάθειες της εισαγγελέως για την οποία δεν είχε υπάρξει παρέμβαση Βερβεσσού, του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Μάλιστα ο κ. Βερβεσσός είχε πει σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι κακώς συνενώθηκαν όλες οι υποθέσεις στη μεγάλη δίκη. 

Η επόμενη δικάσιμος αναμένεται στα μέσα Ιουνίου για την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης, οπότε το Φθινόπωρο αναμένουμε την ετυμηγορία. Ήταν πολύ σημαντικές και οι εξαιρετικές αγορεύσεις όλων των δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής. Ήδη έχουν εκδοθεί ήδη σε βιβλία οι αγορεύσεις του Θανάση Καμπαγιάννη και του Κώστα Παπαδάκη. Μόλις ξεκινήσει η δίκη ετοιμάζουν στην Εφημερίδα των Συντακτών να δώσουν στα Σαββατιάτικα φύλλα δύο τόμους με όλες τις αγορεύσεις της Πολιτικής Αγωγής, ένα σημαντικό ντοκουμέντο για μια ιστορική δίκη.


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)