to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Δ. Ψαρράς: Το αντιφασιστικό κίνημα ήταν παρών σε όλη τη διαδικασία της δίκης της Χ.Α. (βίντεο)

Την Κυριακή 15/9 πραγματοποιήθηκε η τρίτη ημέρα του αντιφασιστικού φεστιβάλ Παύλος Φύσσας Killah P στο Εργοστάσιο Καχραμάνογλου στο Κερατσίνι.


Στη διάρκειά του διεξάχθηκε συζήτηση με θέμα: Η δίκη της Χρυσής Αυγής και η δράση του αντιφασιστικού κινήματος, καθοριστικοί παράγοντες στην συρρίκνωση της Χρυσής Αυγής.

Στη συζήτηση πήραν μέρος:

Χρύσα Παπαδοπούλου, Ελευθερία Τομπατζόγλου (Δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής), Δημήτρης Κουσουρής (πανεπιστημιακός) Δημήτρης Ψαρράς (δημοσιογράφος), Αγγελική Βαλσαμάκη (Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά) Συντονίζει ο Χρήστος Καραγιαννάκης.

Από αυτήν το left παρουσιάζει ένα μικρό απόσπασμα από την ομιλία του Δημήτρη Ψαρρά:

"Πριν από πέντε χρόνια, πριν αρχίσει η δίκη, υπήρχε μεγάλη καχυποψία του κόσμου στο να χειριστεί κάποιος την υπόθεση. Και βέβαια η Χρυσή Αυγή εμφανιζόταν ότι θα χρησιμοποιήσει αυτή τη δίκη ως μέσον προβολής των απόψεών της, ως απόδειξη της σκευωρίας εναντίον της, έλεγε ότι θα καλέσει κανάλια και τον διεθνή Τύπο για να παρακολουθήσει κ.λπ.
Και τί είδαμε; Όταν ξεκίνησε η δίκη, έδωσαν αγώνα οι ίδιοι οι χρυσαυγίτες για να μην υπάρχει κανενός είδους καταγραφή, καμία δημοσιογραφική και τηλεοπτική κάλυψη. Ακόμα και σε εμάς τους δημοσιογράφους, μας απαγόρευσαν να έχουμε κασετόφωνα μήπως και βγει παραέξω αυτό που πραγματικά γινόταν εκεί μέσα. Και αυτό γιατί αυτοί που ήξεραν περισσότερο απ' όλους τι θα πει Χρυσή Αυγή, είναι οι ίδιοι οι χρυσαυγίτες", αναφέρει κατά τη συζήτηση ο Δ. Ψαρράς.

"Το αντιφασιστικό κίνημα ήταν αυτό που ήταν παρών σε όλη τη διαδικασία. Θυμίζω ότι την πρώτη μέρα, οι χρυσαυγίτες φύλαγαν καραούλι και χτύπησαν μάρτυρες. Θυμίζω ότι στο Εφετείο έκαναν τραμπουκισμούς, μέσα και έξω. 
Όλα αυτά αποτελούν πλέον, τουλάχιστον ως προς το δικαστήριο, παρελθόν. Δεν τολμάει να εμφανιστεί κανένας τους, και αυτό επειδή αποκαλύφθηκαν πλέον και δεν μπορούν να κρυφτούν", συνεχίζει.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)