to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:36 | 06.08.2016

πηγή: stokokkino.gr

Κοινωνία

Δ. Παρθένης: Χωρίς εργολαβίες, το νοσοκομείο Τρικάλων εξοικονομεί 17 χιλ. ευρώ μηνιαίως

Για τον τρόπο με τον οποίον αντιδρούν ιδιωτικές εταιρείες καθαριότητας στη συντελούμενη μετάβαση από το καθεστώς των εργολαβικών συνεργείων στις ατομικές συμβάσεις μίλησε στο «Κόκκινο» και τον Διονύση Ελευθεράτο ο διοικητής του νοσοκομείου Τρικάλων, Δημήτρης Παρθένης


Όπως είναι πλέον γνωστό, συνελήφθησαν και προς στιγμή κινδύνευσαν να δικαστούν με τον αυτόφωρη διαδικασία η διευθύντρια διοικητικών υπηρεσιών και ο υποδιευθυντής του εν λόγω νοσοκομείου, το οποίο είναι από τα πρώτα που αποφάσισαν να εφαρμόσουν τον νόμο. Δηλαδή να αναθέσουν την καθαριότητα απ’ ευθείας στις εργαζόμενες (39 εν προκειμένω), με ατομικές συμβάσεις εργασίας.


Είναι φανερό πως η Αστυνομία «ενήργησε με υπερβάλλοντα ζήλο, προς όφελος των εργολάβων», σχολίασε ο κ. Παρθένης. Πρόσθεσε δε ότι πρωτοκολλήθηκε την επόμενη ημέρα η προσωρινή διαταγή, την οποία εξέδωσε το Διοικητικό Εφετείο Λάρισας, κατόπιν προσφυγής του εργολάβου. Διαταγή να ανασταλεί η απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου Τρικάλων, έως ότου (18 Αυγούστου) εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα, που κατέθεσε ο εργολάβος.

«Έχουν κατατεθεί και εναντίον μου τρεις ή τέσσερις μηνύσεις» είπε ο διοικητής του νοσοκομείου, σχολιάζοντας: «Κι αυτό επειδή εφαρμόζω νόμο του κράτους, ψηφισμένο από το κοινοβούλιο».

Προέχει ό,τι είναι καλύτερο για το νοσοκομείο  και για τους ασθενείς, τόνισε ο κ. Παρθένης, προσθέτοντας πως από κάθε πλευράς είναι θετική, ευεργετική η ανάθεση της καθαριότητας στις εργαζόμενες.

Μιλώντας για το οικονομικό «σκέλος» της υπόθεσης ο διοικητής του νοσοκομείου Τρικάλων σημείωσε ότι με την εφαρμογή του νόμου και την απομάκρυνση της εργολαβίας, το ίδρυμα θα έχει όφελος της τάξης των 17.000 ευρώ μηνιαίως. Όπως είπε, οι σχετικές μελέτες των υπηρεσιών του νοσοκομείου αναφέρουν και πώς ακριβώς μπορούν να αξιοποιηθούν τα χρήματα που εξοικονομούνται.

Ο κ. Παρθένης εξέφρασε την αισιοδοξία πως οι διοικητικοί δικαστές θα προτάξουν το δημόσιο όφελος, καθώς  και ότι το καθεστώς των εργολαβιών θα λάβει τέλος, σύντομα, στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.         

 

Ακούστε:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)