to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:28 | 21.02.2018

Πολιτική

Δ. Παπαγγελόπουλος: Ας μηνύσει Τραμπ και FBI ο κύριος Σαμαράς (βίντεο)

«Κύριε Σαμαρά καταγγείλατε την σύσταση συμμορίας. Κύριε Σαμαρά, προσπαθείτε να συνδέσετε τη δημιουργία σκευωρίας με το Μακεδονικό. Πώς εξηγείται να γνωρίζω μήνες πριν, όταν λέτε ότι έστηνα τη σκευωρία, ότι θα γίνει συλλαλητήριο;»


«Όλοι είναι σύμφωνοι ότι η αξιόποινη πράξη της απιστίας έχει παραγραφεί, ενώ η αξιόποινη πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα δεν έχει παραγραφεί. Θεωρώ ότι η πράξη δωροδοκίας δεν έχει παραγραφεί, γιατί -όπως έχω ξαναπεί- δεν γίνεται κατά την άσκηση των υπουργικών καθηκόντων, αλλά επ' ευκαιρία αυτών» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, επικαλούμενος ομιλίες του υπουργού Δικαιοσύνης επί ΠΑΣΟΚ Χάρη Καστανίδη και του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου, οι οποίοι «με στέρεη επιχειρηματολογία έχουν την ίδια άποψη».

Επιτέθηκε στον πρώην πρωθυπουργό σημειώνοντας ότι «το τεκμήριο της αθωότητας κατακρεουργήθηκε από τον κ. Σαμαρά, σε βάρος του πρωθυπουργού, εμένα, των εισαγγελέων και των προστατευόμενων μαρτύρων. Είμαι υποχρεωμένος να αναφερθώ στις ανοίκειες συκοφαντικές και ταυτόχρονα αστείες επιθέσεις που εξαπέλυσε στα πλαίσια της υπερασπιστικής του γραμμής για αντιπερισπασμό και εκφοβισμό».

«O κ. Σαμαράς επικαλείται τη δήλωσή μου ότι το σκάνδαλο Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Υπενθυμίζω ότι στη δήλωσή μου αυτή δεν αναφέρθηκα στον κ. Σαμαρά ή σε οποιονδήποτε άλλο», προσέθεσε υπενθυμίζοντας ότι: «τη δήλωση αυτή έκανα μετά την ολιγόλεπτη, μερική ενημέρωση, από τον αρμόδιο υπουργό για το μέγεθος του σκανδάλου και για τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται. Εγώ μίλησα για μερική ενημέρωση και ο κ. Γεωργιάδης επαναλαμβάνει ψευδώς ότι είπα άτυπη ενημέρωση. Δεν είναι τυχαίο, είναι άλλη μια προσπάθεια παραποίησης της πραγματικότητας προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις ότι η διαδικασία που προβλέπεται από το Σύνταγμα και τον νόμο πάσχει. Υπενθυμίζω επίσης ότι ο αρμόδιος υπουργός ο Σταύρος Κοντονής δήλωσε ότι το σκάνδαλο Novartis είναι μεγαλύτερο από το σκάνδαλο Siemens».

Υπενθύμισε επίσης ότι η προηγούμενη εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, η Ελένη Ράϊκου, η οποία είχε τοποθετηθεί στη θέση της επί κυβερνήσεως Σαμαρά, συμπεριέλαβε στην επιστολή παραίτησής της πριν ένα χρόνο, περίπου, και λίγο πριν λήξει η δεύτερη θητεία της, όπως είπε, μεταξύ άλλων και τα εξής:

1. Καταγγελία για σχέδιο ηθικής της εξόντωσης από τα μεγάλα συμφέροντα στο χώρο του φαρμάκου και στοχοποίησής της από παράκεντρα εξουσίας και διαφθοράς που στόχο έχουν μια και μόνη τη συγκάλυψη των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών που αποκομίζουν διαχρονικά εκατομμύρια ευρώ και επιζητούν μανιωδώς την ακύρωση του έργου και την παρεμπόδιση της έρευνας για την Novartis και όχι μόνο. «Μήπως η κ. Ράικου έβλεπε που οδηγούσε η έρευνα; Μήπως θέλησε να αποφύγει αυτά που υφίστανται σήμερα οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς; Μήπως φοβήθηκε κάτι άλλο που εκείνη ήξερε και εμείς αγνοούμε;» σημείωσε.

2. Εκτίμησε ότι είναι πιθανή η ύπαρξη εμβασμάτων με σημαντικά ποσά από το λογαριασμό της Novartis από την Ελβετία και σε άλλους εμπλεκόμενους, ενδεχομένως και πολιτικούς. Σημείωσε δε πως μέχρι τότε είχαν εντοπιστεί μίζες 28 εκατ. ευρώ.

3. Χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis ως κορωνίδα της διαφθοράς στη χώρα μας.

Ο κ. Παπαγελόπουλος επίσης κατέθεσε στα πρακτικά δημοσιεύματα ξένου Τύπου που έκαναν λόγο για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του τόπου και σημείωναν ότι η Ελλάδα δύσκολα θα απορροφήσει το σοκ από τα ευρήματα της έρευνας. 

«Η έρευνα για την Novartis θα συνεχιστεί και από την ελληνική Δικαιοσύνη και από το FBI. Ας μην ματαιοπονούν κάποιοι, η επιχείρηση τρομοκρατίας δεν θα περάσει», τόνισε και προσέθεσε: «Απειλούνται ευθέως με σκοπό να τρομοκρατηθούν δικαστικοί λειτουργοί, μάρτυρες, ακόμη και ο πρωθυπουργός της χώρας. Στην προσπάθειά τους αυτή δεν δίστασαν να επικαλεστούν την ισχύ τους στον κρατικό μηχανισμό και σε παρακρατικούς μηχανισμούς με απειλές διώξεων και εξόντωσης».

Αναφέρθηκε επίσης στην ιδιότητά του ως πρώην διοικητής της ΕΥΠ τους τελευταίους 3 μήνες της κυβέρνησης της ΝΔ. «Εγώ δεν ντρέπομαι γι΄ αυτό. Ας αναρωτηθούν οι βουλευτές και κυρίως οι απλοί γνήσιοι ψηφοφόροι της ΝΔ για τα κίνητρα και τους στόχους του κ. Σαμαρά για την αναφορά του αυτή» υπογράμμισε, λέγοντας πως «για να λύσει τα προβλήματά του δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα στην παράταξή του». 

Καταλόγισε επίσης στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι προσπαθεί να συνδέσει τη δήθεν σκευωρία με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. «Στις υπερφυσικές μου ικανότητες πρέπει να προστεθούν το χάρισμα της ενόρασης και προφητικές ικανότητες, που μου επιτρέπουν να προβλέπω το μέλλον. Αλλιώς πώς εξηγείται πολλούς μήνες πριν, όταν έστηνα τη σκευωρία σε βάρος σας, προκαλώντας την έρευνα του FBI, ότι θα ανέκυπτε θέμα Μακεδονικού. Μάλιστα είχα προβλέψει ότι στις 4 Φεβρουαρίου θα γινόταν το συλλαλητήριο στην Αθήνα και γι΄ αυτό είχα φροντίσει στις 5 Φεβρουαρίου η δικογραφία της Novartis να σταλεί στη Βουλή. Έλεος, τόση φαντασία αγγίζει τα όρια της παράνοιας, αν δεν την ξεπερνά. Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σαμαράς χρησιμοποιεί το Μακεδονικό ως άλλοθι, το ίδιο έκανε και το ΄93, όταν έριξε την κυβέρνηση της ΝΔ. Υπενθυμίζω ότι τότε οργίαζαν οι φήμες για τα πραγματικά αίτια της πτώσεως», υπογράμμισε.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Παπαγελόπουλος τόνισε ότι «η επιχείρηση τρομοκρατίας σε βάρος εισαγγελικών λειτουργών, προστατευόμενων μαρτύρων και πολιτικών σας αντιπάλων δεν είναι απλώς εσφαλμένη υπερασπιστική τακτική και δείγμα μεγάλου πανικού. Είναι επίσης αποκαλυπτικό φασίζουσας νοοτροπίας και μέγα πολιτικό ολίσθημα. Είναι όμως και κάτι χειρότερο, είναι μέγιστη δημοκρατική εκτροπή οι απειλές ότι θα μας κλείσουν φυλακή. Και τα διάφορα υπονοούμενα παραπέμπουν σε μαφιόζικες μεθόδους και παρακρατικούς μηχανισμούς».

«Αλήθεια, τι εννοεί ο κ. Σαμαράς όταν λέει θα μας πάει μέχρι το τέλος; Ελπίζω να μην εννοεί το τέλος της ζωής μας, τη φυσικά μας εξόντωση. Ούτε την ηθική μας εξόντωση με παράνομες ενέργειες παρακρατικών μηχανισμών. Για τη δικαστική μας εξόντωση δεν ρωτώ, την έχει προαναγγείλει. Με το σύνολο των απειλών και των υπονοούμενων αναλαμβάνουν μεγάλη ευθύνη για ό,τι συμβεί σε βάρος εισαγγελέων, προστατευόμενων μαρτύρων και όσων έχουν στοχοποιηθεί ή πρόκειται να στοχοποιηθούν στο μέλλον, ακόμη και μια γλάστρα να πέσει στο κεφάλι τους στο περίπατό τους ξέρετε τι θα πιστέψουν όλοι. Ας μην ξεχνάμε ότι έχει προηγηθεί μια απόπειρα αυτοκτονίας, ένα περίεργο θανατηφόρο ατύχημα σε δύο πρόσωπα που είχαν σχέση με το σκάνδαλο Novartis και βίαιες ενέργειες σε βάρος δημοσιογράφων που ασχολούνται με αυτό» επισήμανε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

2023 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)