to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:13 | 10.10.2019

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Δ. Παπαγγελόπουλος: Η τελευταία συνάντηση με τον Σαμαρά έγινε σπίτι του, μόνο να ζητά ξέρει (βίντεο)

«Και στο σπίτι του έχω πάει και σε ταβέρνες έχουμε βγει. Μόνο να ζητά ξέρει - Έχω χαράξει την στρατηγική μου, θα μιλήσω ανάλογα την εξέλιξη του ολοκληρωτικού πολέμου εναντίον μου»


*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα μετέχουν στην προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο

Σειρά συναντήσεων με τον Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο όπως είπε, είχε αρκετά καλές σχέσεις, αποκάλυψε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. «Η τελευταία έγινε στο σπίτι του. Τώρα, πώς από Μίμης έγινα σκευωρός και Ρασπούτιν…» διερωτήθηκε με νόημα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Μιλώντας στο Open Beyond, ο Δ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε ότι είχε πολύ στενές σχέσεις με την Ελ. Ράικου κι αρκετά καλές σχέσεις με τον Αντ. Σαμαρά. «Από εμένα δεν άλλαξε τίποτα, μάλλον τώρα έχει αλλάξει μετά την ανηλεή επίθεση που δέχομαι, είμαι υποχρεωμένος να αμυνθώ» επισήμανε.

«Και στο σπίτι του έχω πάει και σε ταβέρνες έχουμε βγει»

Όπως είπε, έχει συναντηθεί πολλές φορές με τον Αντ. Σαμαρά. «Και στο σπίτι του έχω πάει και σε ταβέρνες έχουμε βγει. Ας βγει να με διαψεύσει αντί να μιλάει για παραληρήματα από μέρους μου.  Ο Σαμαράς μόλις στριμώχνεται κάνει μηνύσεις. Εγώ είμαι ένας ήσυχος άνθρωπος δεν ήθελα να μπλεχτώ σε αυτή την ιστορία, με έμπλεξαν. Θεώρησαν ότι είμαι εύκολος στόχος, έκαναν λάθος» τόνισε και συμπλήρωσε ότι το περιεχόμενο ήταν ποικίλο, ανάλογα με την εποχή. «Πάντα ζητούσε κάτι, πάντα να ζητάει ξέρει ο κ. Σαμαράς» σημείωσε.

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος τόνισε στις συναντήσεις συνήθως υπήρχαν παρόντα και άλλα πρόσωπα, ενώ η τελευταία έγινε στο σπίτι του Αντ. Σαμαρά όταν ήταν αναπληρωτής υπουργός.  «Όπως γύρναγα από το γραφείο μου, μου λέει “Μίμη μου έλα να τα πούμε”. Πώς από Μίμης έγινα σκευωρός και Ρασπούτιν;» διερωτήθηκε.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι νιώθει πάρα πολύ άσχημα που χρησιμοποιεί προσωπικές συναντήσεις και τόνισε ότι θα το κάνει με πολύ μεγάλη φειδώ αλλά και ότι θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της «βρώμικης επίθεσης» που δέχεται. Παράλληλα χαρακτήρισε γνωστό άφιλο τον Αντ. Σαμαρά και ανέφερε ότι ο πρώην πρωθυπουργός επέλεξε την εύκολη λύση, να τον στοχοποιήσει και να του επιτεθεί.

«Η ΝΔ ήθελε να με τοποθετήσει επικεφαλής του ΕΣΡ»

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αποκάλυψε ότι λίγο πριν την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά, η ΝΔ είχε συμφωνήσει, χωρίς κανένα δικό του αίτημα, να τον τοποθετήσει επικεφαλής του ΕΣΡ.  «Οι σχέσεις μου ήταν τόσο καλές, δεν είναι δυνατόν να θέλω να εκθέσω ούτε τον κ. Σαμαρά ούτε την κ. Ράικου» ανέφερε σε άλλο σημείο.

«Πολύ αδύναμος ο Σαμαράς, κανείς δεν τον παίρνει στα σοβαρά»

«Η σημερινή κυβέρνηση χωρίς να το θέλει κατά βάθος, αλλά για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας υποκύπτει στον εκβιασμό Σαμαρά και σκοπεύει να ολοκληρώσει σε βάρος μου την πολιτική δίωξη και τη μόνη πολιτική σκευωρία που είναι υπαρκτή στην υπόθεση αυτή. Η ΝΔ όμως κάνει διπλό λάθος, πρώτον θα δικαιωθώ στο τέλος και η ίδια θα μείνει στην ιστορία ότι υπέκυψε στον εκβιασμό παρανοϊκών και εκδικητικών συνωμοτών, των πραγματικά σκευωρών στην ιστορία αυτή. Δεύτερο λάθος, το 2019 δεν είναι 1993, ο κ. Σαμαράς δεν τολμάει και δεν μπορεί να ρίξει τη σημερινή κυβέρνηση, ή έστω να δυσχεράνει το έργο της. Είναι πολύ αδύναμος και δεν τον παίρνει κανείς πια στα σοβαρά» τόνισε ο Δ. Παπαγγελόπουλος.

«Είμαι εντελώς άσχετος με την υπόθεση Novartis»

Όσον αφορά το σκάνδαλο Novartis, ανέφερε ότι δεν διαχειρίστηκε την υπόθεση και ήταν εντελώς άσχετος με την υπόθεση. «Θα ζητήσω να έρθει η δικογραφία της Novartis, να συσχετιστεί με την δικογραφία που είναι σε βάρος μου, καθώς και άλλες δικογραφίες, από το οποίο θα προκύπτει ολοκάθαρα αν έχω την παραμικρή σχέση» τόνισε.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επισήμανε ότι είναι ψευδές ότι οι υπουργοί δεν έχουν δικαίωμα να λάβουν γνώση της δικογραφίας και αποκάλυψε ένα άγνωστο περιστατικό. «Υπήρξε δικογραφία στην κυβέρνηση Σαμαρά στην οποία ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου όχι μόνο την διάβασε αλλά την επέστρεψε πίσω στον εισαγγελέα κ. Σακελάκο και του είπε ότι δε συμφωνεί ότι πρέπει να πάει στη Βουλή. Ο κ. Σκαελάκος του απάντησε με ένα αυστηρό έγγραφο και του είπε δεν μπορεί να ανακατευτεί, δεν του είπε γιατί την διάβασε».

«Το ότι ενημερώθηκε ο κ. Τσίπρας από τον κ. Κοντονή και μέσω αυτών και εγώ, δεν είναι κάτι το πρωτόγνωρο. Η δικογραφία ήταν ολοκληρωμένη. Η σύσκεψη στο γραφείο του κ. Τσίπρα έγινε αφότου είχε έρθει η δικογραφία στο υπουργείο. Είχε κλείσει από πλευράς δικαιοσύνης, την επόμενη μέρα πήγε στη Βουλή» διευκρίνισε.

«Έχω χαράξει την στρατηγική μου»

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος τόνισε ότι τα δέκα πολιτικά πρόσωπα έτυχαν πολύ μεγάλης υποστήριξης από όλο τον Τύπο, σε αντίθεση με τον ίδιο, καθώς οι περισσότεροι τον καταδίκασαν εκ των προτέρων. Όπως είπε, θεωρήθηκε ο εύκολος στόχος.

«Δεν τον επέλεξα εγώ αυτόν τον πόλεμο. Επέλεξα να μην συμβιβαστώ και να μην νικηθώ. Έχω χαράξει την στρατηγική μου και θα χρησιμοποιήσω τα όπλα μου με φειδώ και σύνεση. Το τι θα πω, πώς θα το πω και κυρίως πότε θα το πω, θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη του ολοκληρωτικού πολέμου και τις βρωμιές που εκτοξεύουν εναντίον μου. Σε αυτόν τον πόλεμο μπλέχτηκα δίχως να το θέλω» τόνισε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)