to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:45 | 18.06.2020

Πολιτική

Δ. Παπαγγελόπουλος: Η Ελένη Ράικου είναι το μακρύ χέρι του Αντώνη Σαμαρά

Βόμβες κατά της εισαγγελέα Ελένης Ράικου εξαπέλυσε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, ο πρώην αν. Υπουργός Δικαιοσύνης αποκάλεσε την κ. Ράικου ως “μακρύ χέρι του Αντώνη Σαμαρά”, επισημαίνοντας πως ο πρώην πρωθυπουργός την είχε ευνοήσει με διαρκείς παρεμβάσεις του στη Δικαιοσύνη, φτάνοντας να της δώσει τη θέση της Εισαγγελέα Διαφθοράς.


Αναφερόμενος στην υπόθεση Μιωνή, ο Δ. Παπαγγελόπουλος έκανε λόγο για ενορχηστρωμένο σχέδιο της Ελ. Ράικου, θέτοντας ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα: Πώς ήξερε η κ. Ράικου την αντιδικία ενός επιχειρηματία που δεν ζει στην Ελλάδα με μια δημοσιογράφο, εφόσον δεν είχε πρόσβαση ως δικαστικός στην υπόθεση αυτής;  Για ποιο λόγο έθεσε, εκ των υστέρων, το θέμα αυτό στην Επιτροπή; Η Γ. Παπαδάκου πρέπει να καταθέσει στην Επιτροπή, τόνισε ο Δ. Παπαγγελόπουλος.

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος τόνισε ακόμη πως η κ. Ράικου ενώ ήξερε πως υπήρχαν στοιχεία για ανάμειξη πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Νοβάρτις ήδη από τον Δεκέμβριο του 2016, δήλωσε “έκπληξη” όταν η Γιάννα Παπαδάκου, τον Φεβρουάριο του 2017, τη ρώτησε για το θέμα αυτό.

Αναφερόμενος στην εισαγγελέα, Γεωργία Τσατάνη, τεκμηρίωσε με στοιχεία πως τα όσα έχει ισχυριστεί εναντίον του περί εκβιασμών είναι ανυπόστατα. Για το ίδιο πρόσωπο, ο Δ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε επίσης πως σχετίζεται με το κόμμα της ΝΔ με… οικογενειακούς δεσμούς.  

Ο Σαμαράς είχε πάντοτε ευνοήσει την Ράικου, με παρεμβάσεις του στην Δικαιοσύνη. Σε αντάλλαγμα αυτού η Ράικου καταθέτει εις βάρος μου, τόνισε ο Δ. Παπαγγελόπουλος. Και πρόσθεσε: Η κ. Ράικου είναι το μακρύ χέρι του κ. Σαμαρά!

Αναφερόμενος περαιτέρω στη σχέση του κ. Σαμαρά με την κ. Ράικου, σημείωσε: Όλη η ΝΔ ήξερε την σχέση Ράικου - Σαμαρά. Η Ράικου, που τόλμησε να πει ότι της ασκούσα τρομοκρατία, μου είχε ζητήσει να την φέρω σε επαφή με τον Σαμαρά για να βοηθήσει τα παιδιά της να πάρουν υποτροφία στην Αμερική. Αρνήθηκα να της κάνω οποιαδήποτε ρουσφέτι, παρότι γίνεται βδέλλα. Απλά τους έφερα σε επαφή και έγιναν κολλητοί. Την έκανε Εισαγγελέα Διαφθοράς και τα παιδιά της πήραν υποτροφία στην Αμερική. Δεν ξέρω αν αυτό έγινε τελικά με βοήθεια του.

Σε σχέση με την εμπλοκή πολιτικών προσώπων, επεσήμανε τα εξής: Είναι ψευδές που είπε ότι έμεινε έκπληκτη όταν την επισκέφθηκε η Παπαδάκου τον Φλεβάρη του 17 και την ρώτησε αν υπήρξε ανάμειξη πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Νοβάρτις. Και αυτό διότι υπήρχαν στοιχεία ήδη από τον Δεκέμβριο του 2016. Το δεύτερο ψέμα της Ράικου ήταν ότι αμέσως μετά την πήρα κι εγώ τηλέφωνο και τη ρώτησα το ίδιο πράγμα.


Το σχέδιο Ράικου για την εμπλοκή του Μιωνή

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος άφησε σαφείς αιχμές και για τη σχέση της κ. Ράικου με τον Σ. Μιωνή αλλά και για την πληροφόρηση που είχε σε σχέση με την αντιδικία του επιχειρηματία με τη Γ. Παπαδάκου: Δίνει (η Ράικου) την πρώτη κατάθεση της στις 23 Σεπτεμβρίου του 2019. Λέει όσα έχει να πει. Δεν λέει τίποτα για Ρασπούτιν. Φεύγει. Βγαίνει έξω, και μετά από λίγη ώρα έρχεται και στο ξεκάρφωτο, χωρίς να έχει προηγηθεί ερώτηση βάζει θέμα Μιωνή και αντιδικίας με την Παπαδάκου. Τι σχέση είχε αυτό με την υπόθεση τότε; Τι λόγο είχε να το πει αυτό;

Πώς γνώριζε την αστική αντιδικία Μιωνή -Παπαδάκου;

Πώς γνώριζε την αντιδικία ενός επιχειρηματία,μου δεν ζει στην Ελλάδα, αλλά στο εξωτερικό, με μια δημοσιογράφο;
Με ποιον μιλάει; Μαζί του; Με τους προστάτες του;

Πώς ήξερε, εκ προοιμίου, για μια υπόθεση στην οποία δεν έχει πρόσβαση; Πως ήξερε ότι τα δημοσιεύματα της Παπαδάκου είναι «ψευδή»; Είχε βγει απόφαση;

Άλλος ένας λόγος να κληθεί ως μάρτυρας η Παπαδάκου. Έτσι βάζει στο κάδρο, δημιουργεί συνθήκες για να έρθει ο Μιωνής.


Η κ. Τσατάνη θα έπρεπε να ντρέπεται

Μιλώντας για τη Γ. Τσατάνη, ο Δ. Παπαγγελόπουλος στηλίτευσε με καυστικό τρόπο την… ταχύτητα την οποία επέδειξε τόσο στο κλείσιμο της υπόθεσης Βγενόπουλου όσο και στην αναφορά που συνέταξε εναντίον του:

Θα με συγχωρήσουν οι συνήγοροι μου, Λυδία και Δημήτρης Τσοβόλας. Θα ζητήσω να πάρω νομικό σύμβουλο την κ. Τσατάνη, σημείωσε με νόημα ο Δ. Παπαγγελόπουλος. Και συνέχισε: Αφού κατάφερε μέσα σε 72 ώρες να διαβάσει χιλιάδες σελίδες και να αρχειοθετήσει την υπόθεση Βγενόπουλου, θα μπορεί να κάνει το ίδιο και με τις εκατοντάδες χιλιάδες σελίδες που έχουμε να διαχειριστούμε. Αφού η κ. Τσατάνη, μέσα σε 72 ώρες αρχειοθέτησε, έκανε και την αναφορά της σε βάρος μου. Τελευταία μέρα πριν την αρχειοθέτηση!

Αναφορικά με τις αιτιάσεις της κ. Τσατάνη περί πιέσεων, ο Δ. Παπαγγελόπουλος επεσήμανε: Ο άντρας της υποψήφιος της ΝΔ, το παιδί της επίσης. Ήμουν τόσο χαζός, γνωρίζοντας ότι έχει αυτή την εξάρτηση με τη ΝΔ, να της πω αυτά που ισχυρίζεται ότι της είπα; Μόνη της σας είπε ότι η συζήτηση μας ήταν ιδιωτική, αλλά δεν ήθελε να αναφερθεί στην ιδιωτικότητα της συνομιλίας!

Γιατί το κάνει αυτό; Γιατί ευελπιστεί ότι δεν θα πω εγώ τι είπε. Μια συζήτηση που την προκάλεσε η ίδια. Μου τηλεφώνησε ίδια. Μου είπε τα προσωπικά της. Μου άφησε την κάρτα της κόρης της.

Αν σε εκβιάζω, σηκώνεσαι και φεύγεις. Δεν ανοίγεις την καρδιά σου. Δεν ντρέπονται! Είναι εισαγγελείς αυτοί, αναρωτήθηκε ο Δ. Παπαγγελόπουλος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)