to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:23 | 07.10.2015

Πολιτική

Δ. Παπαγγελόπουλος για διαφθορά: Τα σημαντικότερα είναι αυτά που αυτά που θα ακολουθήσουν

Εθνικό Σχέδιο Δράσης Κατά της Διαφθοράς με 47 στόχους με 123 δράσεις και βαθιές παρεμβάσεις – τομές μέσα στην επόμενη τριετία, ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης αρμόδιος για θέματα Διαφθοράς Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μιλώντας στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.


Εντύπωση προκάλεσαν και οι παραινέσεις του Δ. Παπαγγελόπουλου προς τους δικαστές. Υπενθύμισε ότι έχει υπηρετήσει την Δικαιοσύνη επί 30 χρόνια και υπογράμμισε «γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα στο χώρο της Δικαιοσύνης. Και γνωρίζω νομοθετικά και μη τερτίπια που χρησιμοποιούν κάποιοι για να δυσκολέψουν το έργο τους». «Η Δικαιοσύνη είναι τυφλή, αλλά δεν πρέπει να είναι κουφή. Να θυμούνται ότι δεν δικάζουν δικογραφίες, αλλά ανθρώπους. Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι ανεξάρτητη και να μην έχει εξαρτήσεις», είπε αναφερόμενος σε εξαρτήσεις ιδεολογικές, ιδεοληπτικές, ιεραρχικές και άλλες.

Στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η αναβάθμιση ρόλου και αρμοδιοτήτων ελεγκτικών μηχανισμών και συγχώνευσή τους, ο καλύτερος συντονισμός μεταξύ των ελεγκτικών μηχανισμών, η υιοθέτηση διεθνών ελεγκτικών προτύπων, η εφαρμογή ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου, η πλήρης αναμόρφωση συστήματος συμβάσεων στο δημόσιο και των συμβάσεων υγείας, η πάταξη του λαθρεμπορίου σε καύσιμα, καπνικά, αλκοόλ, ο νέος νόμος για το πολιτικό χρήμα και το πόθεν έσχες των κρατικών λειτουργών και η χρηματοδότηση για αναβάθμιση υποδομών.

«Η Δικαιοσύνη αναπνέει, οι δικαιϊκοί μηχανισμοί λειτουργούν απρόσκοπτα», τόνισε ο Δ. Παπαγγελόπουλος και πρόσθεσε ότι «τα αποτελέσματα είναι ορατά, αλλά είναι πιο σημαντικά αυτά που θα ακολουθήσουν».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)